Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ptt zimmete almak ne demek  (Okunma Sayısı 6886 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
final_fight
Ziyaretçi
« : Ağustos 24, 2015, 19:06:35 ÖS »

efendim merhaba bu durumda herhangi bir para ödenir mi ürünü parasız alabilecekmiyiz deneyimi olanlardan cevap bekliyorum saygılar
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2015, 19:13:17 ÖS »

Bu ibare nerede geçiyor.Yurt dışı kargonuz ise bir sorun yok ptt ilgili birim tarafından teslim alındı ,kayıt edildi demek istiyorlar.Gümrüge sevk edilirse 4tl girdi çıktı parası talep eder getiren görevli (tabi gümrük vergisi gerektiren bir ürün degilse)

final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2015, 19:17:49 ÖS »

türkiyeye giden bir üründe yazıyor zemmit edildi diye karşı taraf ücret versin istemiyoruz ama verme durumu var yani kötü oldu bu malesef 4ile kurtarabilse bari teşekkürler efendim
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2015, 20:10:49 ÖS »

Önemli bir ibare değil. Paketinizin sorumluluğunun birine yüklendiğini ifade ediyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2015, 13:31:46 ÖS »

torba kapandı yazıyormuş şimdide sanırım bu işlemler bitmiş alıcıya teslim edilecek şekilde bekletme gibi gibi birşey arkadaşta anlamıyor acayip yazılar var çzöemedik neyin ne anlama geldiği belli değil
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2015, 13:38:22 ÖS »

Türkiye 'de yaşamışken, biz bile, PTT 'nin kullandığı terimleri çözmekte zorlanıyoruz. Zorlanmanız normaldir Kahkaha

PİM? KİM ?? UKİM Ney Ptt'de neler oluyor.

« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2015, 13:40:28 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2015, 00:54:55 ÖÖ »

Küçük paketleri çuvallarla taşıdıkları için çuvala attıklarında Torbaya eklendi statüsü geçiliyor sanırım. Bu işlem bitip ilgili dağıtım merkezine yönlendirildiğinde de Torbanın ağzı kapatılıyor ve içine konan tüm paketler Torba kapandı statüsüne geçiyor. Tekrar dağıtım olacaksa yine aynı statülerden geçebilir.

Donanımhaber'de bu konularda bilgili bir kişinin yazdıklarından hatırlıyorum sanırım bu bilgiyi.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2015, 01:08:02 ÖÖ »

Şu an yurt içinde ve dağıtılacağı ile gidiyordur muhtemelen. Nakledilirken şoföre, dağıtıma çıkarken Ptt memuruna zimmet olur, şu an taşıma durumunda yani takip no'yu yollarsan yorumlarım

final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2015, 13:12:38 ÖS »

bilmiyorum arkadaş zincirlikuyuda oturuyor arnavutköy yazıyormuş torba kapandı diyormuş paketim geziyor diyor bide vergi parası çıkmış 57 tl dedi saygılar
final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2015, 10:43:25 ÖÖ »

dağtıcıya verildi diyor cihet yazmışlar dün ama gelen birşey yokmuş nedir bu işin aslı bi paket gelemiyorsa bu kurum ne iş yapıyor anlam veremedik
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: