@lw3d: elindeki o expansion porta takilan kabloyu ben ilk defa duyuyorum. fakat sorulari bildigim kadariyla cevaplar vereyim
1- dolphin dos icin hem c64 romunun hem 1541 romunun degismesi gerekir. degisen romlar iki cihazin haberlesmede kullandigi protokolu degistirir.
2- Kartuslar veya sw fastloaderlardan bir ustunlugu yoktur. Zaten fastloader kullanan demo ve oyunlar (yani neredeyse butun demo ve oyunlar) zaten kendi sw loaderini kullandigi icin dolphin dos varsa bile kullanmazlar. zaten yapilmis en hizli fastloaderlar 2 bit senkron irq loaderlardir ve swdirler.
3- sw ve hw olanlar arasinda fark olmamasinin sebebi, dolphin dosun gidip 1541 hw'inde birsey degistirmiyor olmasi . o da sonucta bir sw metod olarak adledilebilir. rom deigisiyor sadece. sw fastloaderlarin calisma mantigi da zaten 1541'in ramine yeni bir protokol kontrol yazilimi gondermek. sonucta 1541'in icindeki 6502 CPU her halikarda ayni hizda calisiyor. ha romdan protokolu calistirmis ha kendi icindeki ramden.
3- c64de dolphindos cipi olup olmadigini anlamanin kolay yolu nedir bilmiyorum. zor yolu, bir kartusla acip kartusun makine dili monitorunu kullanmak. programcinin el kitabindaki kernel tablosuna bakip load file rutininin adresine gidip gercek c64tekinden farkli mi diye bakabilirsin

4- 1541'in icindeki kristal 16 MHz'de calisir