Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHeycanlı ve aceleci koleksiyoner olmayın !
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Heycanlı ve aceleci koleksiyoner olmayın !  (Okunma Sayısı 9792 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 14, 2007, 12:08:19 ÖS »

Ben artık gülüyorum  dünya tarihinde amiga konusunda bukadar kazık yiyen ve hala direnen biri oldugum için!!! yazık ki ne yazık hala fkamanlı vs konusunda takılıp kalmış herkes..benim gibi enayiler oldugu sürece daha cook bu tarz insanlar olucaktır..ama onlarada kızamıyorum,suclu ben ve benim gibi heyacanlı olanlarda

A 500 HD8+ GVP
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2007, 12:27:08 ÖS »

MagicAmiga, kendine bu kadar haksızlık yapmamalısın. Kimsede enayi değil. İnsanlar için bu tür ürünlerin değerleri farklı olabilir. Bir çoğumuzun bulduğunda çığlıklar atıp sevindiği bir cihaz başkası için anlamsız olabilir. ABD'den bir iki bişey aldım yeni. Kargo ücretlerini söylesem çoğu kişi, "sen kfayı yemişsin" der En son gümrüğe gidip ABD'den aldığım bir makinayı teslim alacağımda, oradaki gümrük görevlisi bana dönerek "Buna para verdin mi dedi" Bana o kadar saçma geldi ki, ne demek istediğini anlamadım bile. Ama gümrük görevlisi için ben bir enayiydim

Bence senin heycanlı ve aceleci olduğun doğru. Ama yaşadığın talihsizlikler herkesin başına gelebilecek türden şeyler. Ayda yılda 1 cihaz alanın başına, belki 5-6.da gelir. Ama sen bir dönem, ayda 15-20 şey birden aldın yani oranlasak, normal bir insandan çok farkın yoktur

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2007, 14:04:50 ÖS »

lw3d kankam haklısın ama baya yogun oldu benim talihsizligimde yaww yuhh dedim Kahkaha Kahkaha

A 500 HD8+ GVP
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2007, 14:16:02 ÖS »

Magic Amiga sende Timex 2068 var mi? Amerika'dan makine getirttim deyince aklima gelen TS2068 oldu da.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2007, 14:37:52 ÖS »

merhaba memrah ben amigadan kafayı kaldıramadım ki sinclair e sıra gelemedi :)sinclair son home computure ü belki bir gün diyorum ama bu üstüste gelen şok lardan sonra bir süre ara verme kararı aldım..yavaş yavaş toplamak lagzım yoksa carsı pazar bir anda karışıyor...

A 500 HD8+ GVP
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2007, 15:02:46 ÖS »

memrah: ABD'den kargo bayağ tutmaya başladı. Önceden Surface yöntemiyle, geçte olsa ucuza ürün geliyordu. Ama şimdi neredeyse 50 USD altına kargo yok. Bu durumda kargoyu hesap edip, ürünleri fazla arttıramıyoruz. Timex Sinclair'e kendi kafamda oluşturduğum listede daha sıra gelmedi TRS'ler ve Atari'leri bitirebilirsem ilgileneceğim

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2007, 20:49:22 ÖS »

Ben artık gülüyorum  dünya tarihinde amiga konusunda bukadar kazık yiyen ve hala direnen biri oldugum için!!! yazık ki ne yazık hala fkamanlı vs konusunda takılıp kalmış herkes..benim gibi enayiler oldugu sürece daha cook bu tarz insanlar olucaktır..ama onlarada kızamıyorum,suclu ben ve benim gibi heyacanlı olanlarda
Ustad o kadar uzulme ya cok basit bi mantik senede  bir kere alisveris yaparsan dolandirilma oranin azdir , ama gunde bi kere alisveris yaparsan daha fazladir.Uzme canini ama bundan sonra daha dikkatli daha sakin ol ki sen uzulme biz de uzulmeyelim
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2007, 22:40:21 ÖS »

Bu Timex 2068'in ULA'si Attribute Clash'i nispeten daha az olan bir mode destekliyor ama ekran bellegi icin gereken alan buyuyor sanirim o modda. Bu da program alanini sinirliyor. Bence eger 128K ciktiginda attriubute  clashsiz ciksaydi bu gun sinclair'in satis rakamlari cok daha fazla olurdu. Bence sinclair 128K modellerinin en zayif noktasi bu attribute clashdir.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2007, 12:40:34 ÖS »

Şu gümrüğe gidip alma durumu olmasa herhalde 1 kamyon makinem olurdu.Anadolu'da yaşamamızdan dolayı bu olaya hiç giremedim.Kazık yeme olayına gelince; "gülü seven dikenine katlanır." hesabı ile dikene katlanmaya devam edeceğiz,başka çare yok:)

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2007, 22:53:17 ÖS »

magicamiga, ne kazığı yedin merak ettim hani..

Timex hakkında not, görünüşe göre Timex Sinclair modelleri büyük rakamlarda Portekizde de üretilip satılmış. Aslında nadir makineler değiller ama bizde pek çıkmıyor. Geçenlerde biri (ZX81 klonu) GG'da 60-70 milyona gitti.

Timex modellerine (amerikan usülü arabalar gibi) eklemeler yaparak piyasaya sürmüş. Fakat bu konudaki tartışmalar hep 17kb'lık grafik alanını gerekli hızda tazeleyecek bir işlemci olmadığı şeklinde sonuçlanıyor. Yani 3.5mhz ile yüksek çözünürlüklü oyunlar biraz sakat.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2007, 10:43:20 ÖÖ »

ABD'den bir satıcıyla geçen sene konuşuyorduk. Adam oldukçada iyi yardımsever biriydi. Bana pek yardımı dokunmadı ama Silicon vadisi denilen bölgede 15 günde bir düzenlenen bir bit pazarı varmış. Hep bilgisayar üzerine. O zamanlar Timex Sinclair kutusunda 2'şer USD'den aldım demişti (5 tane). bende nasılsa durmadan çıkıyor diyip ilgilenmemiştim. Görünen fiyatları biraz artmış. Ama ABD'de çıkıyor ve pekte ilgi görmüyor.

Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2007, 11:13:34 ÖÖ »

Merhaba Doğu. Bir süredir foruma giremiyordum. Seninle toplantılarda da konuşmuştuk yediğin kazıklar hakkında. Açıkçası çok üzüldüm işin bu aşamaya gelmesine ama eğer hâlâ buradaysan, ileride de burada olacaksın demektir. Senin yerinde ben olsaydım şimdiye kadar 10 kere terk edip gitmiştim ama sen yine iyi dayandın. Burada sana bundan sonra daha az üzülmen için (ne de olsa sorunlar hep çıkıyor alışveriş dünyasında) az da olsa sahip olduğum tecrübeleri yazacağım. Bu yazdıklarım senin dışındaki diğer koleksiyoner arkadaşlar için de geçerlidir.

1. Birşeyin koleksiyonunu yaparken normal hayatınıza devam edin. Koleksiyonunu yaptığınız şeyi ya da şeyleri hayatınızın tek anlamı ya da en önemli objesi durumuna getirmeyin. Sadece aradığınız eşyayı aklınızın bir köşesine yazın ve uygun fırsatlar karşınıza çıktığında değerlendirmeye bakın.

2. Kendinize koleksiyonunuzla ilgili bir alan belirleyin ve bir sınır koyun. Yani neyin koleksiyonunu yaptığınız belli olsun. Örneğin ben 9 yıl önce "Türk Commodore/Amiga dergilerini ve kitaplarını toplayacağım," diye yola çıktım ve bundan başkası beni ilgilendirmiyor. Zira LW3D de bir hikâyesi olan bilgisayarlar ve oyun konsollarını topluyor...

3. Kesinlikle acele etmeyin! Bu çok önemli. Eğer birşeyi gerçekten istiyorsanız, öyle ya da böyle günün birinde mutlaka sahip olursunuz. Bu sadece zaman meselesi. Ben dergileri toplamaya 9 yıl önce başladım ve bugün bayağı bir yol kat etmiş durumdayım. Sanırım bugün kendi alanımda Türkiye'deki en büyük arşive sahibim ama hâlâ eksiklerim var. Olsun...

4. Önünüze çıkan herşeye atlamayın. Karşınıza çıkan herşeyi ileride tekrar görebilirsiniz. Ama bazen karşınıza öyle fırsatlar çıkar ki, işte onları kaçırmamanız gerekir. Tabii bu biraz da tecrübeyle anlaşılacak bir konu. Biraz da sanırım içgüdü meselesi...

5. Eşyaların değerlerini kafanızda belirleyin. Hiçbir şey sadece ama sadece eski olduğu için değerli olmaz. Onu değerli yapan bir özelliği vardır. Bunu görün. Eğer böyle bir özelliği yoksa bırakın gitsin, çok da önemli değil... "Eski olsun benim olsun", "Commodore olsun benim olsun" diye alınan eşyalar bilmiyorum ne kadar önem arz eder insanlar için...

6. Karşınıza çıkan fırsatlara veya insanlara karşı biraz daha soğukkanlı olun. Herkese karşı mesafeli olun demiyorum ama bazı şeyleri biraz daha ağırdan almakta fayda var. Tabii ki irtibatı kesmeyeceğiniz ve dostluk kuracağınız insanlar olsun. Onlar zaten topluluk içinde kendilerini belli ederler.

7. Bu da benden bir tavsiye (özellikle Doğu'ya): Kuru kuruya koleksiyoner olmayın. Aldığınız kitabı, dergiyi okuyun; bilgisayarı kullanın; parçayı takın; çalıştırın, vs... Eşyanın esiri olmayın, onu kullanın. Yoksa sahiplenmenin ne anlamı var ki?

Biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Deniz
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2007, 14:19:49 ÖS »

benim fikirimi soracak olursanızda bende de, ben bu parayı buna veriyorsam ben bunu en azından aynı fiyata elden çıkarabilirsem ozaman fiyat benim için makul dür

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2007, 13:57:16 ÖS »

Uygun zamanı beklemek en iyisidir,
Makul fiyat kişiden kişye değişsede, alınan ürüne verilen miktar ihtiyacımız olduğu zaman, daha önce alınan ürünü, alış fiyatından çok az zararla değer değerlendirebileceğimiz miktarda olmalı.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: