Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuMerhaba arkadaşlar...bir de C64 den MYTH ne oyundu yahu...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhaba arkadaşlar...bir de C64 den MYTH ne oyundu yahu...  (Okunma Sayısı 8672 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« : Mart 15, 2016, 20:34:15 ÖS »

Merhaba arkadaşlar ,

Google'da oyun konsolları ile ilgili bir şeyler ararken hemen her defasında google'nin yönlendirdiği bu siteye üye olmamak her halde Retro konsollarla ilgili yeteri bilgi ve tecrübeye ulaşamamak olurdu...

Bu arada commodore 64 de M.Y.T.H oyununu ( profil resmim ) oynayan arkadaşlar var mı? Farklı konsollarda bir çok farklı oyun oynadım ama bu oyunun verdiği tadı gerçekten bana başka hiç bir oyun vermiyor... Acaba bu oyunu serisi falan var mı ? İnternetten baktım ancak pek bir şey bulamadım...

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2016, 09:13:06 ÖÖ »

Dergilerde MTYH'la ilgili yazıları iştahla okuduğumu hatırlıyorum. Ne hikmetse MYTH benim takıldığım bilgisayarcılarda olmadığı için oynayamamıştım. Bir ara ilgilenmek galiba.

MYTH'ın serisi yok. PC'de aynı isimle çıkmış kült bir adventure oyunu var.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2016, 10:08:50 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Beni çok etkileyen bir oyundu. Ama zor bir oyun olduğu için; pek fazla oynamamıştım. Daha doğrusu oynayamamıştım Kahkaha

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2016, 10:20:08 ÖÖ »

Çok güzeldi, film senaryosu gibi farklı sahneler vardı.

genelde kardeşim oynar ben seyrederdim..
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2016, 10:57:07 ÖÖ »

Kesinlikle oyunun zorluğu ile ilgili yapılan yoruma % 100 katılıyorum.
Ailem bana C64 ü ilkokulu bitirince almıştı muhtemelen 1990 / 1991 sezonunda.
Samsun'da yaşadığım için o dönem C64 oyunlarını bulmak neredeyse imkansızdı... Elimde 90 lık kasetle oyun çektirmeye gittiğim bir gün , vitrinde MYTH oyununu fark ettim , özellikle oyun kapak tasarımı beni ilk vuran şey oldu , içimden dedimki '' ben bu oyunu almalıyım.''
2 haftalık harçlığımı biriktirip oyunu aldım , hemen elimde tornavida kafa ayarı derken oyun yüklemeye başladı. Oyunun ilk açılış ekranında WELCOME T MYTH diyen abladan sonraki gelen ilk ekrandan bahsediyorum.. fonda çalan müzik o kadar etkileyiciydi ki oyunun nasıl sağlam bir oyun olduğuyla ilgili sağlam bir ipucu veriyordu.
Tabii oyun açıldı , grafik olarak da bir çok C64 oyununa göre çok iyiydi.. Ancak o kadar zor bir oyun ki ; o zamanlar c64 dergilerinin birinde oyunun incelemesini görmüştüm , MYTH ilgili oyun içi küçük ip uçları yazıyordu.
Ve kesinlikle şunu söylemem gerek bu ip uçlarını bilmeden bırakın oyunu bitirmeyi , 1.bölümü geçmek bile hayal.

İnternetten araştırdığım kadarıyla oyun sadece C64 / Amstrad / Amiga 500 için çıkmış ve devamı da gelmemiş.

Oyunu oynamayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle oyunun açılışında fonda çalan müziği dinleyin , hemen Fire yapıp oyuna başlamayın.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2016, 11:55:21 ÖÖ »

Ben müziğini dinleyip kapatıyordum, çünkü oyun oldukça zordu.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2016, 11:56:34 ÖÖ »

Müziği burada

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2016, 12:05:21 ÖS »

Bu müziği 2 yıldır telefon melodisi olarak kullanıyorum
C64 içindeki SID çipi sağ olsun.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: