Kesinlikle oyunun zorluğu ile ilgili yapılan yoruma % 100 katılıyorum.
Ailem bana C64 ü ilkokulu bitirince almıştı muhtemelen 1990 / 1991 sezonunda.
Samsun'da yaşadığım için o dönem C64 oyunlarını bulmak neredeyse imkansızdı... Elimde 90 lık kasetle oyun çektirmeye gittiğim bir gün , vitrinde MYTH oyununu fark ettim , özellikle oyun kapak tasarımı beni ilk vuran şey oldu , içimden dedimki '' ben bu oyunu almalıyım.''
2 haftalık harçlığımı biriktirip oyunu aldım , hemen elimde tornavida kafa ayarı derken oyun yüklemeye başladı. Oyunun ilk açılış ekranında WELCOME T MYTH diyen abladan sonraki gelen ilk ekrandan bahsediyorum.. fonda çalan müzik o kadar etkileyiciydi ki oyunun nasıl sağlam bir oyun olduğuyla ilgili sağlam bir ipucu veriyordu.
Tabii oyun açıldı , grafik olarak da bir çok C64 oyununa göre çok iyiydi.. Ancak o kadar zor bir oyun ki ; o zamanlar c64 dergilerinin birinde oyunun incelemesini görmüştüm , MYTH ilgili oyun içi küçük ip uçları yazıyordu.
Ve kesinlikle şunu söylemem gerek bu ip uçlarını bilmeden bırakın oyunu bitirmeyi , 1.bölümü geçmek bile hayal.
İnternetten araştırdığım kadarıyla oyun sadece C64 / Amstrad / Amiga 500 için çıkmış ve devamı da gelmemiş.
Oyunu oynamayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle oyunun açılışında fonda çalan müziği dinleyin , hemen Fire yapıp oyuna başlamayın.