Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMüzikteki sanatçının sesini yükseltme programı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Müzikteki sanatçının sesini yükseltme programı  (Okunma Sayısı 6622 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 17, 2016, 21:00:11 ÖS »

Merhabalar,
Elimde bazı mp3 müzikler var bu müziklerin içindeki sanatçının sesi çok az çıkıyor, nette araştırma yaptım ama konuyla ilgili fazla bir şey bulamadım, sadece mp3 ün komple sesini yükselten programlar var ama ben sadece sanatçının sesini yükseltmek istiyorum.

Forum için alakasız bir başlık ama belki bu konuda yardımcı olabilecek bir arakdaş çıkar diye bu başlığı açtım.
Bunu yapabilmem mümkün mü?  Mümkünse herhalde bir programa ihtiyaç vardur, kullanımı kolay olan bir program önerebilirseniz sevinirim.

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2016, 21:04:14 ÖS »

Ses dosyasında sanatçı ve enstrüman sesi ayrı ayrı değilse bahsettiğiniz işlemi yapabilmek de mümkün değildir. mp3 müzik dosyalarının da neredeyse tamamı bu şekilde olduğu için pek ümit veremeyeceğim.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2016, 21:06:02 ÖS »

İşin çok zor. Çünkü mp3 de büyük ihtimalle tüm kanallar üst üste bindirilmiştir. Ayıramazsın. Sadece belli frekansları yükseltebilirsin ki bu da genel olarak parçanın bozulmasına neden olacaktır.

Karaoke olarak arat. Ancak sen tam tersini yapacaksın

audacity programın adı, ücretsizlerin en iyisi diye biliyorum...
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2016, 21:09:33 ÖS »

Vokal bölgesini yükseltmek mümkün lakin her şarkıcı hatta şarkının tonu ve frekans alanı farklı olduğu için verimli bir şekilde yapmak saçma bir emek istiyor (tercihen görsel spektrum analiser ile vokalin fundemental frekans bölgesini yükseltmek)

Fakat çoğu medya oynatıcının vocal enhancer tarzı eq'ları oluyor genelde insan sesi bulunan bölgeyi hafiften boostluyor, daha verimsiz olsa da basit ve evrensel bir çözüm oluyor.

Bu arada miks algınız/zevkiniz bambaşka değilse dinlediğiniz (amatör olmayan) ses dosyaları çoğu ortam ve cihazda en iyi duyulacak şekilde miks ve masterlenmiş vaziyettedir, suçu biraz müzik çalar ve hoparlör/kulaklıklarınızda da arayabilirsiniz, biraz daha verimli ekipmanlar ile rahatsız edecek derecede bir dengesizlik yaşayacağınızı düşünmüyorum.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2016, 21:10:51 ÖS »

equalizerla çözemiyorsan editör pek işine yaramayacaktır.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2016, 21:14:47 ÖS »

En güzeli temiz bir kaynaktan edinmek veya müzik cdlerinden çevirmek.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2016, 21:15:06 ÖS »

Cevaplar için teşekkürler. Aslında şarkının iki versyonu var ilk versiyonu çok eski olduğu için yeniden düzenleme yapmışlar, yani sadece eski versiyondaki sanatçının sesini alıp yeni enstürümanlarla çalınan müziğe eklemişler.
Tabiki amatör bir çalışma değil bu yine bir plak şirketi farafından yapılmış.

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2016, 21:16:15 ÖS »

Yalnızca tek bir şarkı ise ve önemli ise bu şarkı size, isterseniz gönderin ufak bir müdahelede bulunmaya çalışayım.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2016, 21:24:09 ÖS »

Yalnızca tek bir şarkı ise ve önemli ise bu şarkı size, isterseniz gönderin ufak bir müdahelede bulunmaya çalışayım.

Çok iyi olur. Bir kaç şarkı var ama ben bir tanesini çok beğendim onu gönderim. Nasıl nerden gönderim?

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2016, 07:41:29 ÖÖ »

Zamanında vokal sesini kısacak birçok program denedim, tüm uğraşlar bşa gitti.

Yükseltmek için denemedim, yükseltme işlemi belki biraz başarılı olabilir.

Ama yok etme işlrmi kesinlikle başarısız müzik bozuluyor, bazı vokal ses frekansları etkilenmiyor bile.
Sony ve adobe nin ses editörlerinide denedim hiç biri işe yaramadı.

Bir miktar yükseltme belki işe yaraya bilir.

Bence en iyisi equaliser ile ortalama 1 khz yuksek ve alçak frekansa doğru vokal sesinin etkilendiği bantları yükseltmek.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: