Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetFitzgerald, Synth dünyasına giriyor!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Fitzgerald, Synth dünyasına giriyor!  (Okunma Sayısı 4847 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 14, 2016, 03:48:40 ÖÖ »

İddialı bir başlıkla herkese merhabalar. Ebay'dan IIGS aldığımı okuduğunuzu gördüğüm üzere cihazım birkaç haftaya en geç elimde oluyor. Şimdiki planım ise Mac Serial to MIDI bulmak. Ebay'de var gerçi o da. Ve de bir Synthpop'çu olmak! Gitar çalmışlığım var, hatta 3 yıllık bir Gibson'ım da var. Her neyse, klavye kursu da almayı planlıyorum birkaç hafta. Benim ihtiyacım olan neler? IIFX'in güzel bir ses çipi olmadığı için müzik işini IIGS'e bıraktım, doğru bir karar mıdır? 33baba'nın göndereceği disket sürücü, CD ve Macintosh ile transfer yapacağım. Asıl soru geliyor, IIFX'e alıcı bulup da onu satıp synthesizer almak mantıklı bir seçim midir? Kendimi Macintosh dünyasından soyutlayıp da tamamen II dünyasına vermeyi düşünüyorum da. Yoksa benim diğer konsolları mı satsam da o parayı elde etsem hiç bilemiyorum.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2016, 04:51:49 ÖÖ »

Mini tuşlu keystation mini keys gibi (önerebileceğim başka benzer cihazlar da var) bir cihaz alıp güncel mac'ine logic kurup fazla para harcamadan ilk denemelerini ve kayıtlarını yapabilirsin, mac kullandığın için ekstra bir ses kartı external ekipmana ilk etapta ihtiyacın yok.

Son gelen güncelleme ile logic'de alchemy isminde çok başarılı bir analog synth modülü bulunmakta.

Baktın işler güzel gidiyor daha sonra full size bir midi keyboard ve external hardware modüller için bir usb midi controller.
Yine ileriki zamanlar için roland, korg ve yamaha'nın analog synth'e mütevazi girişler için tasarladığı çok başarılı hardware modülleri ekleyerek mevzuyu çok tatlı bir yere getirebilirsin.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2016, 04:54:30 ÖÖ »

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Her ne kadar eski olsa da ben işin içine retro katmaya niyetliyim o yüzden IIGS'de yapmak istiyorum. O yüzden güncel olayları elemek en iyisi, hem Logic Pro param da yok orijinal yazılım takıntısıyla yeni cihazlarda.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2016, 08:42:53 ÖÖ »

Herhalde aklınızda 1000TL civarı bir synthesizer var. Onun yerine midi-in out thru'su olan 100-150TL'ye bulabileceğiniz türden biraz zamanının pro'su bir keyboard (hem eski olduğu için sesleri de vintage olur) ile IIGS'li müzik sisteminizi kurup kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun ötesinde de Varol beyin anlattığı gibi sisteminize istediğiniz ekleme çıkartmaları yapabilirsiniz.

Benim setup: imac g3 (rebirth), ibook g4 (garage band), edirol (roland) um-3ex usb-midi converter (g4-psr90) , m-audio usb-midi converter (g3-um3ex), yamaha psr-90. G4, g3 zaten vardı, yamaha 130tl, usb-midi'ler 250tl, midi kabloları 20tl hatırlıyorum. Biraz kullandım, mesela psr-90'ın kendi seslerini kapatıp garage band'ı kontrol edebilmiştim. Müzik yapmaktan tamamen ayrı bir şekilde sistemin tüm olanaklarını öğrenip kullanabilmek zaman istiyor.

Bir tavsiye: psr-90'ın user manualini bulamasaydım midi özelliklerini bilemezdim, alacağınız cihazların internetten user manuallerini indirip bir inceleyin derim, bir sürü midi özelliğini açıklıyor olmalı. Bunları kullanacağınız için cihazın manuali yoksa bu özellikleri ayarlamak (özellikle menü vb olmayan eski cihazlarda) imkansız duruma gelebilir.

Use the brute force, Luke
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2016, 13:19:04 ÖS »

Uygun fiyata roland xp60/80 veya korg i3 de bulunabilir, geçmiş Zaman'ın güzel cihazları
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2016, 16:57:16 ÖS »

XP80'i mesela kaça bulabilirim? Ve fazla yer kaplar mı? Odam iyicene doldu da, annemler de salona geçmeme izin vermiyor. O yüzden daha az tuşlu bir şey düşünüyorum. Model önerisine açığım..

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2016, 02:05:35 ÖÖ »

Ben bir ara görmüştüm sahibindende 600 civarıydı, temiz görünüyordu, ama efsane cihazdır, tavsiye ederim, ara ara bakmak lazım daha ucuza da düşebilir
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2016, 02:06:06 ÖÖ »

Ama cihaz biraz büyüktür full size keyboard sonuçta
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2016, 10:50:42 ÖÖ »

Biraz kararlarım değişti bir arkadaşala konuştuktan sonra. Madem benim işim bilgisayara bağlı, o zaman neden Synth. bakıyorum? MIDI klavye çok daha mantıklı olabilir. İkinci el Maudio Code 49'lar fena durmuyor.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: