Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsollarıxbox 360 3 kırmızı ışık ve banlı makina tamiri çaresi vamı ? ? ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: xbox 360 3 kırmızı ışık ve banlı makina tamiri çaresi vamı ? ? ?  (Okunma Sayısı 17714 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2016, 12:27:37 ÖS »

Guzel fakat bu islemin kesin cozum olmadigi tekrar edecegi bilinmelidir.
ısıtılarak yapılırsa tekrar etme şansı daha yüksek uygun şekilde reball yapılırsa yada sıfır bga takılırsa tekrar etme ahtimali daha az evet eninde sonunda tekrar edicektir uygun şekilde kulanılmaz ise sonuçta arıza yaptığına göre tasarımı hatalı bir cihazdan bahsediyoruz orjinal tasarımı ile bozulmuş sonuçta rebalda yapılsa yenide takılsa nihayetinde uygun kulanılmaz ise fanlar pislendiğinde kulanmaya devam edilirse yada durduk yere gene bozulucaktır keza ısıyı fazla üreten bir cihaz tasarlanmış ısınıyorsa eninde sonunda bozulur kanımca ısınmamamsı için ilave tedbirler alınırsa bozulma şansı bence daha azalıcaktır .
« Son Düzenleme: Mart 13, 2016, 16:14:44 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
pspsexer
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2016, 12:48:39 ÖS »

Nette bu sekilde satilik cok fazla cihaz var dikkatli olunmali tek gercek bu aslinda.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2016, 13:50:46 ÖS »

Güzel anlatım olmuş keyifle okudum.  

Bunca uğraşa rağmen, sorunun tekrar edebileceği gerçeği gerçekten çok can sıkıcı..

Gerçi evde uygulanabilecek çözümlere nispeten, bu profesyonel çözümle tekrar etme olasılığı çok çok daha az olur sanırım.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2016, 15:28:23 ÖS »

Ibo1973, yerlestirmeyi yaparken ust silkscreen e mi guveniyorsun yoksa rontgen yada yandan giren mikroskop falan mi kullaniyorsun?

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2016, 15:45:01 ÖS »

evet üstteki silkscrene göre yapılıyor.

Yurtdışında bga takıldıktan sonra bganın yerine oturup oturmadığını röntgen ile tebit eden makinalar var ancak çok çok pahalı makinalar birde röntgen demek radyasyonda demek 3 kuruş para için o radyasyona değmiyiceğinden hiç düşünmedim bile düşünsemde zaten pahalı aletler
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2016, 22:00:36 ÖS »

evet üstteki silkscrene göre yapılıyor.

Yurtdışında bga takıldıktan sonra bganın yerine oturup oturmadığını röntgen ile tebit eden makinalar var ancak çok çok pahalı makinalar birde röntgen demek radyasyonda demek 3 kuruş para için o radyasyona değmiyiceğinden hiç düşünmedim bile düşünsemde zaten pahalı aletler

ibrahim bey verdğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim detayını bilmediğim yüzeysel olarak kulaktan duyduğum tekniği uygulamalı gördük okuduk sayenizde.

kadıköy syd bilgisayar (yazıcıoğlu pasajı en üst kat) serkan abi umarım uğraşamam demez ise muhtemelen yardımcı olacaktır kendisiyle yarın konuşacağım getir bakarız derse götüreceğim.

elimde 3 adet xbox 360 cihaz mevcut banlı ve 3k hatası olan.

jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2016, 23:10:04 ÖS »

Rebelling işlemi için 200tl fiyat çıkarmışlardı bana.Microsofttan Pınar Hanımla görüştüm garantisi biten konsola 180tl bir meblaya sıfır ürün yolladılar.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 13, 2016, 23:13:24 ÖS »

Rebelling işlemi için 200tl fiyat çıkarmışlardı bana.Microsofttan Pınar Hanımla görüştüm garantisi biten konsola 180tl bir meblaya sıfır ürün yolladılar.

acaba halen bu uygulama geçerlimidir siz ne kadar süre önce gerçekleştirmiştiniz bu ücretli değişimi ? microsoft ile görüşme konusunda bir telefon numarası veya gönderebileceğim mail adresi varmı acaba...
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 13, 2016, 23:59:19 ÖS »

cihazları kaydettirdim hepsi için ne yazıkki ücretli değişim hizmeti şansı bile kalmamış.
jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 14, 2016, 00:01:14 ÖÖ »

Hemen hemen 1 ay oldu değişim olalı numarayı bakmam lazım yazarım size burdan
jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 14, 2016, 00:03:44 ÖÖ »

Müşteri temsilcisi ile görüştünüzmü maille pek ilgilenmezler. Akşam 5 e kadar Türkiye sonrası Amerika çıkıyor direk
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 14, 2016, 00:25:16 ÖÖ »

Müşteri temsilcisi ile görüştünüzmü maille pek ilgilenmezler. Akşam 5 e kadar Türkiye sonrası Amerika çıkıyor direk

cihazı xbox a kaydettirdim ve 3 cihazın da ücretli değişim şansının bile kalmadığı yazıyor.

yani muhtemelen telefon ile görüşeceğim arkadaşta seri numaralarını isteyecek ve sisteme girdiğinde cihazları haklarının kalmadığını söyleyecektir.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 14, 2016, 00:36:03 ÖÖ »

yarın dediğim gibi kadıköydeki tamirci abiyi arayacağım yapıyorsa götüreceğim muhtemelen cihaz başı 120 - 150 tl arası bir ücret çıkaracak...
jazz45
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 14, 2016, 01:04:34 ÖÖ »

Aynen seri numarası istiyor. Benim garanti 1 yıl geçmişti belki onun da bir zamanı vardır. Yada cihazlar ban yedi diyede olabilir. 3 cihaz yaptırınca indirim yapar tamirci herhalde biraz pazarlıkla.xbox 360  farklı özel bir konsol kullanan iyi bilir değerini. İyi geceler
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: