Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPS3 Kol Pil Değişimi ve Şarj Tutmama Sorunu.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS3 Kol Pil Değişimi ve Şarj Tutmama Sorunu.  (Okunma Sayısı 15472 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 20, 2016, 10:54:55 ÖÖ »

Birkaç hafta önce kuzenim sayesinde elime geçen bir PS3 kolu oldu. Dediklerine göre sarj tutmuyormuş kol fakat çalışıyormuş cüzzi bir miktar karşılığında aldım kolu. Bağladım cihaza kablo ile gayet güzek çalışıyor. Benim kolların analoğları biraz sorunlu olduğu için kasasıda temiz olduğu için sevinmiştim. Sonrasında netten batarya sipariş ettim dün geldi kola taktım eski bataryada olduğu gibi şarj tutmuyor. 1-1,5 saat kadar cihaza bağlı sarj ettim.

Şimdi benim sorularım...

Aldığım pil de mi problemli? (Üzerinden çıkan bataryanın aynısı değil ama sıfır pakedinde muadil bir batarya aldım.)

Kullandığım kol mu problemli? (Yani aldığım btaryayı başka bir kola takıp şarj etmeyi denemelimiyim? )

Kullandığım kabloda bir sorun olabilir mi? (İnternetten biraz araştırdım şarj kablosuda olabilir gibi birşey duydum. Kullandığım kablo orjinal değil yarım metrelik en ucuzundan bir kablo.)

Kolları ps dışında bilgisayardan veya akıllı telefonların şarj aleti ile şarj edebilir miyim? Bir sorun olur mu?
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2016, 10:58:44 ÖÖ »

Bildiğim yerden başlayayım, şarj için ne kadar kısa düzgün kablo o kadar iyi.

Herhangi bir USB'den şarj edebilirsiniz ben bilgisayarımdan şarj ediyorum henüz Ps3'üm olmadığı için dualshock 3'lerimi.

Fakat yeni batarya ile de aynı sorunu vermesi daha büyük tatsızlıklara işaret ediyor gibi ya bakalım
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2016, 11:09:15 ÖÖ »

@varol peki bilgisayara kolu bağladığımda üsteki 4 lambası birkaç kez yanıp sönüyor böyle mi olması gerekiyor bu arada şarj oluyor mu hiçbir hareket yok die emin olamıyorum
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2016, 20:54:58 ÖS »

Evet pc'ye bağladığınızda 4 led lambasıda devamlı yanıp sönmeye başlar.
Orjinal şarj kablosu kullanmıyorsanız elinizdeki kablo sadece sinyal gönderir,şarj etmez.Bir yerden orjinal kablo bulup denemenizi öneririm.

brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2016, 22:04:20 ÖS »

Evet pc'ye bağladığınızda 4 led lambasıda devamlı yanıp sönmeye başlar.
Orjinal şarj kablosu kullanmıyorsanız elinizdeki kablo sadece sinyal gönderir,şarj etmez.Bir yerden orjinal kablo bulup denemenizi öneririm.

bugun kuzenimde orjinal kablo alıp denedim kolu pc ye baglayınca 2 kez ışıklar yanıp sönüyor bir daha da yanmıyor.

Problem bataryada mı kolda mı anlasam önce göre hareket edicem onuda anlamadım
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: