Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SSD'den HDD'ye İmaj Almak  (Okunma Sayısı 11081 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2016, 02:00:42 ÖÖ »

2 sene kadar önce Ghost ile windows 8 imajı aldıydım, 2-3 ay sonra imajı harddiske yazdırıp temizden kullanmaya başlayınca garip tavırlar sergilemeye başlamıştı, 5 dakikada açılmalar, harddiskin lambası hiç sönmemeler, uyumlu değil sanki dosya yapısını bozuyor.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 02, 2016, 12:30:27 ÖS »

Dün abim, yeni aldığı SSD'yü kullanmadan önce, eski HDD'deki verileri harici bir cihaza, Win10'un kendi yedekleme sistemini kullanarak yedeklemiş.

Fakat, sistemi Win10 kurulumu ile boot edip, imajı geri yüklemek mümkün değil. Şöyle bir uyarı veriyor:

"BIOS'ta etkin olarak ayarlanan disk özgün sistem diskini kurtaramayacak
kadar küçük. Diski daha büyük bir diskle değiştirin ve geri yükleme
işlemini yeniden deneyin."

Sağı solu araştırdım pek bir şey bulamadım. Genelde WinServer işletim sisteminde karşılaşmışlar bu sorunla. Baya uğraştım ama olmadı.

Sonra elimde duran Norton Ghost ile makineyi boot ettim. 100küsür gb'lık veriyi, 1,5 saatte harici bir diske yedekledim. Sonra SSD'yi takıp yine Ghost üzerinden, recover yaptım. (O da 1,5 saat sürdü)

Bilgisayarı açınca Windows logosu geliyor. Akabinde siyah bir ekran ve fare imleci. Makine açılmıyor. Ya ben bir şeyi yanlış yaptım ya da başka bir sorun var.

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2016, 22:00:30 ÖS »

Imajı aynı donanıma yüklediğine göre kesin çalışması lazım.
AMA
Sadece HDD değiştiğine göre; Yedekteki sistemde Eski HDD nin disk kontorcusu sürücüleri var.
Yedeklenen Windows SSD üzerinden açılırken Yeni SSD Kontrolcu sürücüleri açılış sırasında sisteme eklenirken sorun çıkartıyor olabilir.

Bios'tan SSD HDD ile ilgili bir ayarla düzelebilirmi ?
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 02, 2016, 22:23:16 ÖS »

Makine günümüz standartlarına göre biraz eski. Toshiba U200 model. Bios kısmı sınırılı. HDD ile ilgili bir ayar görememiştim. SSD desen zaten yok

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: