E-mail için internet gerekli, Sharp cihazda internet yok, analog telefonun bir yere bağlanıp IP alması mümkün değil. Fax-Modem kartı takılı bir serverin fax kısmını kullanıyor olması lazım.
Şöyle gerekli değil, sallıyorum ben üst düzey yöneticiyim. Alıyorum elime kağıdı, üstüne bir şeyler yazıyorum. Çağırıyorum sekreteri, şunu X kişisine email ile gönderir misin diye rica ediyorum. Fiili olarak internet kullanmasam da internet kullanılıp o email gönderiliyor.
Burada da mevzu şu, bu cihazın üstünde bir modem var, akustik olarak telefon hattı ile birleşebilen bir modem (acoustically coupled modem) , hani şu Nasa'yı C64 ile hack'leyen çocukların kullandığı modemlere benzer.
Bu kısıtlı bir cihaz olduğu için muhtemelen üstünde tcp/ip stack gibi bir şey yok, seri bağlantı kullanma ihtimali yüksek.
Cihazın seri olarak gönderdiği data modem üstünden telefon hattına, oradan karşıdaki hattan diğer modeme geçtiğinde iş karşıdaki modemi dinleyen programın ne yapacağına kalıyor.
Bu program sadece filesystem üzerinde dosya okuyup yazan bir program bile olabilir. Sallıyorum sistemde Unix türevi bir şey kullanıyorlarsa bir daemon (servis yazılımı) bu dosyalara erişip gerçekte mail gönderme alma işlerini yapıyor olabilir.
Sistemin en cazip tarafı düşük teknolojili bir yapıyla yüksek teknolojili (günümüz internet'i) bir sisteme entegre olabilmek. Tabii halen kullanılıyorsa. Attachment falan desteklemiyormuş orası ayrı.
@wizofwor : Bahsettiğin cihaz sanırım semac. Görmüştüm ancak kullanmak nasip olmadı.