Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİnternet Hızı / İndirmenin anlamsızlığı ve AKN üzerine...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İnternet Hızı / İndirmenin anlamsızlığı ve AKN üzerine...  (Okunma Sayısı 4902 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 12, 2017, 10:08:26 ÖÖ »

1990'larda herhangi tek kare 3D render gördüğümüzde floppy disklere kayıt eder, o güzelliği! saklardık. Sadece resimlerden oluşan onlarca disketi hala saklıyorum Bugün için renderlar çok komik görünüyor ve realtime render ile yarışamaz ama o günün inanılmaz resimleriydi. Bir daha bulamayız diye disketlere yedeklerdik. Belki bu arşivcilik hastalığı uzun yıllarca internetin yedeğini almamıza neden oldu Bir ara Divx furyası vardı da yüzlerce CD'ye filmleri yedeklemiştik Şimdi hepsi ne kadar anlamsız ve gereksiz...

Aslında indirmenin anlamsızlığını fark edeli bayağı oldu. Çoğu zaman Full HD filmleri internetten izliyoruz artık (Full HD...inanılmaz). Bir ara ozkano Amiga, C64 ve diğer romları internetten indirmek için günlerce makinasını açık tuttuğunu hatırlarım... "Bir gün gelecek, senin günlerini harcadığın dosyayı bir tıkla dakikalar içerisinde indireceğim" derdim... O nedenle TOSEC arşivim ya da benzerini hiç indirmişliğim yoktur - coming soon.

Neden bu kadar yazdım...Nereye geleceğim... Malum Mayıs ayıyla birlikte AKN sanırım, standart olarak 3mBit'e değil, taahüt edilen hıza oranla düşürülecek (aşağıda tabloyu ekledim). Bu vesileyle iş yerindeki sınırsız AKN'siz, Kablo Net'i bizde 100mBit'e çıkaralım dedik... Teorik olarak AKN aşsak bile 24MBPs neyimize yetmiyor... Dün arkadaşlar geldi, yeni modem verdiler, imzalar atıldı vs... Bugünse 100mbit'i sanırım gördüm Biraz önce bir dosyayı 10MB/s ile indirdim...

Yıllar önce internetin ilk emeklediği dönemde Efnet'den sadece 2.5MB olan bir LightWave plug-in'ini indirmek için bilgisayarı açık bıraktığımı hatırlıyorum da... Ne eziyetler çekmişiz... Sanırım ROM arşivlerini indirmek eskisi kadar sıkıntı olmaz... iyi bildiğiniz bir arşiv var mı bir tıkla hepsini indireyim - şaka

* AKN.jpg (17 KB, 770x408 - Görüntüleme: 1236 kez.)

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2017, 10:16:27 ÖÖ »

Konuyla alakalı şu TeknoSeyir videosu da kenarda dursun.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2017, 10:51:00 ÖÖ »

universitenin internetinden (yanyana 3 tane makine vardi, ogrenciydim ama gorevli kisi beni hoca saniyormus hehe) 100 kb civari bir dosyayi indirebilmek icin 45-50 dk beklemisligim vardir

Use the brute force, Luke
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2017, 10:59:54 ÖÖ »

Geçen gün eski disket kutumu buldum. İçinden BBS numaralarını not aldığım bir kağıt çıktı. Ne günlerdi
Geceleri bir şeyler indirmek için bilgisayarı açık bırakıp sabah heyecanla gelmiş mi diye kontrol ettiğim günler geldi aklıma. Geldiğini görünce acayip mutlu olurdum Kahkaha Ama bazen bağlantı kopmuş olur, bazen de elektrik falan kesilip bilgisayar kapanmış olurdu.. O durumlarda da tam bir hüsran içinde akşam olsun diye beklerdim... Gün içinde telefonu meşgul etmeme izin vermiyorlardı Kahkaha

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2017, 11:08:09 ÖÖ »

gökhan hocam içimizdekini direk forumda yansıtmış ufak bir gif dosyası için bile 15-20 dk beklenirken şimdiki teknoloji ile komik geliyor ama 10gb bir dosya içinde kaç saat veya gün beklediğim oldu bi nevi devaju gibi oluyor

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2017, 11:18:09 ÖÖ »

Birde 145 ve 146 vardı. Telefon faturasına astronomik sayılar eklerdi. Torrent denen eşyi öğrenince, sabaha kadar açık bırakırdım makineyi. Boyna indirirdim. AKK yok kota yok, kafa güzel.

30mb'lık ilk GTA'yı 7-8 saatte indirdiğimi bilirim Kahkaha

Yalnız günümüzde, 40-50gb lık oyunlar olduğunu göz önünde bulundurursak, indirme hızı ve kotalar büyük kabus oluyor. Hele yeni nesil konsollarda, sürekli 10-15gblık yamalar gelince afedersiniz kotalar g.te geliyor.

Mayıs itibariyle hızlarda ayarlama yapılması, şu an ki sisteme göre iyi. Ama işin genelinde gene çok saçma bir şey. 2018 sonunda tamamen kalkacak diyorlar.

Niye geldi ki zaten bu AKK? Madem kalkacak niye 2018'i bekliyoruz?

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2017, 11:24:51 ÖÖ »

Henüz o videoyu izlemedim ama Leventler bunun hikayesini aylardır anlatıyorlardı. Demek o gün gelmiş Vatana millete hayırlı olsun. Download için hız düşümü daha mantıklı bir hale gelecek anlaşılan... ya peki upload hızı ne olacak?? her ay uploaddan AKK'ya takılan biri olarak ek paket almaktan gına geldi artık. yapsalar şunu 150-200TL neyse verip kullansak.
Superonline öyle bir fiyat aralığı uyguluyorki geçebileceğim bir üst paket ayda 999TL Mevcutta ek paketler ıvır zıvır ile bana maliyeti 140-150 TL arasına geliyor.

AmigaAmigaAmiga
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2017, 12:40:31 ÖS »

Henüz o videoyu izlemedim ama Leventler bunun hikayesini aylardır anlatıyorlardı. Demek o gün gelmiş Vatana millete hayırlı olsun. Download için hız düşümü daha mantıklı bir hale gelecek anlaşılan... ya peki upload hızı ne olacak?? her ay uploaddan AKK'ya takılan biri olarak ek paket almaktan gına geldi artık. yapsalar şunu 150-200TL neyse verip kullansak.
Superonline öyle bir fiyat aralığı uyguluyorki geçebileceğim bir üst paket ayda 999TL Mevcutta ek paketler ıvır zıvır ile bana maliyeti 140-150 TL arasına geliyor.

150 - 200 mü çok fazla çoğu kişi direk kapattırır  ben bile kapttırabilirim evdekini .
« Son Düzenleme: Nisan 12, 2017, 13:21:34 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2017, 13:38:17 ÖS »

Yüz güldüren kampanya'da, Taahhüt süresi boyunca; 100 Mbps’ye kadar 100 GB AKN AKN'li Ekosınırsız Kablonet + KabloTV Üst Paket + Analog KabloTV + Altın Sinema Paketi + Kabloses Her Yöne 100 dakika paketi tarifesi 79,99 TL/Ay olarak uygulanacak deniliyor... Mayısla beraber AKN aşılması durumunda 24MBPs'e düşülmesi, çok sıkıntı oluşturmaz. Sınırsız gibi bir şey olur kanımca...

Taahüt işini sevmediğimden kablonet'e geçmeye düşünmüyorum, ama bence bu paket fena değil...

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,440,100-gulduren-kampanya-2017

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2017, 14:51:18 ÖS »

Yüz güldüren kampanya'da, Taahhüt süresi boyunca; 100 Mbps’ye kadar 100 GB AKN AKN'li Ekosınırsız Kablonet + KabloTV Üst Paket + Analog KabloTV + Altın Sinema Paketi + Kabloses Her Yöne 100 dakika paketi tarifesi 79,99 TL/Ay olarak uygulanacak deniliyor... Mayısla beraber AKN aşılması durumunda 24MBPs'e düşülmesi, çok sıkıntı oluşturmaz. Sınırsız gibi bir şey olur kanımca...

Taahüt işini sevmediğimden kablonet'e geçmeye düşünmüyorum, ama bence bu paket fena değil...

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,440,100-gulduren-kampanya-2017

kablo net güzel olsada çoğu yerde yok az yerde var örnek istanbul için bile oldukça az yerde mevcut çoğu kişi için seçenek bile değil örneğin benim bu şekilkde bir seçeneğim yok.
https://online.turksatkablo.com.tr/kampanyasizyeniabonelik.aspx
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: