Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÖlü tablet pilini kapasitör ile değiştirmek.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ölü tablet pilini kapasitör ile değiştirmek.  (Okunma Sayısı 2324 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 04, 2017, 15:49:24 ÖS »

Elden ayaktan düşmüş bir tablet var elimde, yalnızca video izlemek için bir yere sabitleyeceğim ama pili tamamen ölü.

Bu tip işlemlerde ölü pilin sürekli akıma maruz kalmasının sağlıksız olduğunu ve pilin sökülüp yerine uygun bir kapasitör takılarak sürekli besleme ile sağlıklı bir şekilde çalışabileceğini okudum bir kaç yerden.

Evvela bu bir efsane midir, aslı var mıdır. Eğer var ise o "uygun" kapasitörü nasıl belirleyebilirim, dikkat etmem gereken başka bir şey var mıdır?

Teşekkürler.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2017, 17:20:58 ÖS »

ben pili söktüm ve mini usb girişinden cep telefonu ile çalıştırdım kapasitör takmadan

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2017, 18:41:43 ÖS »

Pil akıp devreyi eritmesin diye öyle demişlerdir. Pil olmadan usb şarj ile doğrudan çalışması lazım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: