Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nds de r4 kart ile gba oyunları ..  (Okunma Sayısı 6825 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 06, 2017, 13:55:02 ÖS »

Selam,

r4 kart ile diğer konsolları emüle edebiliyorum  ama gba oyunları guru meditation gibi bir hata veriyor acaba bendeki kartmı desteklemiyor?
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2017, 15:16:01 ÖS »

Kısaca evet sorun kart uymazlığı.

Ds üzerinden Flashkart ile gba oyunu emüle edilmesi teknik olarak mümkün değil işlemci yetmezliğinden.

Ds lite'ın gba desteklemesi içinde gerçekten gba donanımı barındırmasından kaynaklı ve konsolun ds kısmı ile gba kısmı arasında hiç bir iletişim yok.

Bazı flash kartlar gba emülasyonu destekliyor ama bunu tamamen kendi üzerindeki işlemciler ile yapıyorlar, yalnızca o spesifik karta özel emülatörleri destekliyorlar.
canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2017, 15:50:22 ÖS »

Peki aynı kart ile 3ds üzerinden emule etme şansım nedir?

Kısaca evet sorun kart uymazlığı.

Ds üzerinden Flashkart ile gba oyunu emüle edilmesi teknik olarak mümkün değil işlemci yetmezliğinden.

Ds lite'ın gba desteklemesi içinde gerçekten gba donanımı barındırmasından kaynaklı ve konsolun ds kısmı ile gba kısmı arasında hiç bir iletişim yok.

Bazı flash kartlar gba emülasyonu destekliyor ama bunu tamamen kendi üzerindeki işlemciler ile yapıyorlar, yalnızca o spesifik karta özel emülatörleri destekliyorlar.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2017, 16:16:55 ÖS »

3ds'e ds kartı taktığımızda 3ds'i ds modunda çalıştırmış oluyorsunuz. Bir ds ile yapabileceğiniz şeylerden daha farklı bir şey yapamazsınız.

Fakat 3ds'inizi softmod'larsanız virtual boy için olan 10 lisanslı gba oyununu ve bir de fena çalışmayan gba emülatörünü çalıştırabilirsiniz.

Maksat gba oyunu oynamaksa şöyle bir önerim olabilir,

1 Revo K101 3. parti gba oldukça başarılı bir arkadaş.
2 Ucuz yollu bir psp, it gibi çalıştırıyor gba oyunlarını.
3 Dslite+gba flash kart.
4 Zaten bir vita varsa psp modunda çalıştırarak gba emülatörü kullanılabilinir.

Seyyar olarak en sağlıklı bu şekilde

~Bu arada gbaemu4DS by ichfly bundan haberim yoktu, sanırım standart r4i gold'larda da çalışabiliyormuş fakat yalnızca wood kernel ile kullanıp agb ya da bin uzantılı gba oyunlarını çalıştırabildiğini söylüyor.

Çalışsa dahi yine de muhteşem bir optimizasyon yapılmadıysa fazla bir şey beklememek lazım, 3ds'te dahi akıcı bir şekilde çalışmıyor ne yazık ki gba oyunları.
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2017, 16:20:20 ÖS Gönderen: varol » Logged
several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2017, 17:45:50 ÖS »

bkz: http://eng.supercard.sc

r4 ekibinin dağılması sonrası ayrılanların kurduğu yeni ekibin ürünü.

emülatörlerini kendileri geliştiriyorlar. gba ve snes için başarılı emülatörleri var.

ds serisi için tek geçerli çözüm, bu ürün.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2017, 18:31:42 ÖS »

Evet bahsettiğim üzerindeki işlemciyle yazılım desteği veren ürün bu, fakat eski gba flashkart'larının rezilliğini de unutamıyorum. Kullanıp da bozmayan görmedim henüz, umarım klon dandik kartlardır bize denk gelenler diyeyim
several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2017, 23:04:41 ÖS »

Evet, bu ürünü alıp; sanırım tüm cihazlarla aynı performans ile gba ve snes emule etmek mümkün. ben de kendimi zor tutuyorum (:
Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2017, 01:53:38 ÖÖ »

Cfw uygulanmış bir 3ds işe virtual konsol şeklinde oyunlar çalışıyor. Çoğu oyunu inject etmişler misal ben kendi cihazımda pokemon fire red ve Sonic advance serisini denedim sorunsuz çalışıyor.
canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2017, 08:57:26 ÖÖ »

bende gba hariç konsollar var dedim hani benmi beceremiyorum acaba teşekkürler cevaplar için. Psp de yada vitada deneyelim. Hiç uğraşmayalım.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2017, 13:44:47 ÖS »

Henkaku yoksa vita'da ve 3.60'dan yukarı ise firmware psp modu için şunu kullanmanız lazım.

http://wololo.net/2017/02/25/install-ark-epsp-custom-firmware-ps-vita-3-63/
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: