Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımFPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON
Sayfa: 1 ... 16 17 [18]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: FPGA Günlükleri - I, II, III ve IV (FPGA ile HDMI Görüntü Üretme) SON  (Okunma Sayısı 174685 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #255 : Nisan 04, 2017, 00:30:11 ÖÖ »

vga çıkışı da olacak mı 
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #256 : Nisan 04, 2017, 00:37:37 ÖÖ »

Yok olmayacak...
Esasen HDMI500 projesi için ADV7181C entegresine bir PCB çizerken aklıma geldi bu. Şimdi bir PCB çizip bunu FPGA'e onlarca jumper kablo ile bağlayacağıma, doğrudan FPGA Dev Board üzerine takılabilir yapayım daha kolay olsun hayat dedim. Sonra madem öyle, uzay montaj HDMI soketi lehimleyeceğime onu da buraya koyayım tam olsun derken, ADV7181C entegresinin RGB dışında, Luma/Chrome ve CVBS desteklediğini de hatırladım. O zaman all-in-one bir donanım yapılabilir düşüncesine kapıldım.

Zaten FPGA ve yan birimlerini ithal etmek, lehimlemek falan bir dert. İsteyenler 13 dolarlık şu aşağıdaki FPGA dev boardlardan sipariş eder, bu kartı da üzerine takar, C64, Amiga ve hatta ileride oolur ise yazılım ile destekleyeceğimiz diğer retro sistemleri güncel HDMI girişli ekranlarında kullanırlar diye düşündüm.

http://www.ebay.com/itm/ALTERA-FPGA-Cyslonell-EP2C5T144-Minimum-System-Learning-Development-Board-/141689540522?hash=item20fd5acfaa:g:HOgAAOSwpdpVd~9W

Hatta hatta bunlarla hiç alakası olmayan kişiler bile FPGA+HDMI ile ilgili çalışma yapmak istiyorlarsa gayet uygun bir platform ortaya çıkmış olur...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #257 : Nisan 04, 2017, 00:51:20 ÖÖ »

48 pin'li IC PIC mi?

Bahsettiğin fiyat aralığında ALTERA CycloneII EP2C5T144'ler var. Bir tarafı hariç senin pcb'ye de uyuyor form faktörleri.

Bu tasarım şekline geçmekteki temel amaç ne? Montaj basitliği desem bu ucuz fpga board'lar senin shield'dan daha basitler.

PCB boyutu? Malzeme tedariğinde kolaylık? Bunların da olduğunu sanmıyorum.

edit: 64 pinmiş 48'e şartlanmışım 4*16'yı 48 hesaplamışım. Bahsettiğin ADV7181C o zaman bu.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2017, 00:53:49 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
nick oops
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #258 : Eylül 20, 2017, 16:43:56 ÖS »

@delimawi
İçimden keşke herşey VHDL olsa diye geçti, sevemedim şu verilog u neden bende bilmiyorum birde bakınca çok anlamıyorum iyice sinirlenmiyorum, üniversitede VHDL öğrettiler biz napalım   
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #259 : Eylül 20, 2017, 17:05:13 ÖS »

40'ından sonra FPGA öğrenmeye kalkınca böyle oluyor işte. Baktım hangisi kafama daha çok yatacak diye, verilog daha basit geldi, ben de oturdum verliog öğrendim. Kahkaha

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Sayfa: 1 ... 16 17 [18]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: