Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUnreal Engine 4 - CRT TV shaderı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Unreal Engine 4 - CRT TV shaderı  (Okunma Sayısı 7459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 02, 2018, 01:00:49 ÖÖ »

Unreal Engine 4 'de bir VR projesinde kullanılması amacıyla CRT materyali geliştiriyorum. Bu konuda en kral eleştiriyi sizler yaparsınız diye düşündüm. Birilerine gösterdiğimde "güzel olmuş eline sağlık" diyip geçiyorlar. Siz gömün abiler. Acımayın ki geliştirebileyim

Not: Arcade modeli, bezel falan placeholder gibi birşey. Sadece ekrandaki görüntüyü simule etmeye odaklandım.

« Son Düzenleme: Haziran 02, 2018, 01:25:59 ÖÖ Gönderen: Fero » Logged

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2018, 01:14:06 ÖÖ »

3d programlamadan çok anlamıyorum, hareket alanında mı bilmiyorum ama bezel biraz suni duruyor. Görüntünün biraz karardığı bir alandan sonra geçiş olsa ve tamamen siyah olan kısımdaki hat da güzel bir curve yerine biraz kusurlu olsa daha doğal olur sanki.

Scanlines ve fosforlar gayet güzel olmuş. (Fosfor yerine pixel element diyeyim ya da ben ona )

Ha bir de, bezel sanki biraz büyük olmuş.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2018, 01:16:07 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2018, 01:23:41 ÖÖ »

3d programlamadan çok anlamıyorum, hareket alanında mı bilmiyorum ama bezel biraz suni duruyor. Görüntünün biraz karardığı bir alandan sonra geçiş olsa ve tamamen siyah olan kısımdaki hat da güzel bir curve yerine biraz kusurlu olsa daha doğal olur sanki.

Scanlines ve fosforlar gayet güzel olmuş. (Fosfor yerine pixel element diyeyim ya da ben ona )

Ha bir de, bezel sanki biraz büyük olmuş.

Arcade kısmı işin placeholder gibi birşey. Onu söylemeyi unuttum. Bezel falan uydurma. Tamamen Scanlines ve fosfor patterni falan her neyse onları simule etmeye çalışıyorum.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2018, 08:57:58 ÖÖ »

O kadar baktım gömecek bir şey bulamadım. Bana göre çok gerçekçi (ya da benim standartlarım düşük, bilemiyorum ).

Sadece VR projesinde kullanılacak olmasıyla ilgili bir tutarsızlık var sanki. Çünkü uyguladığın o kırpışma ve düşey taramayı biz CRT'lere çıplak gözle baktığımızda görmüyoruz ki. Kameraya kaydettiğimizde ortaya çıkan bir efekt değil mi o?

VR kullanıcısının görüntüyü bir kameradan izliyor gibi değil de, kendisi gerçekten oradaymış gibi görmesi gerekmez mi?

Alper
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2018, 09:25:09 ÖÖ »

Geçen CRT Royale isimli bir projeye rastlamıştım, baya iyi çözmüşler ama sağlam işlemci gücü ve 4K (2160p) çözünürlükte en gerçekçi sonucu veriyor.

Karşılaştırma videosu;
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2018, 09:27:50 ÖÖ Gönderen: Jester » Logged

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2018, 16:10:46 ÖS »

O kadar baktım gömecek bir şey bulamadım. Bana göre çok gerçekçi (ya da benim standartlarım düşük, bilemiyorum ).

Sadece VR projesinde kullanılacak olmasıyla ilgili bir tutarsızlık var sanki. Çünkü uyguladığın o kırpışma ve düşey taramayı biz CRT'lere çıplak gözle baktığımızda görmüyoruz ki. Kameraya kaydettiğimizde ortaya çıkan bir efekt değil mi o?

VR kullanıcısının görüntüyü bir kameradan izliyor gibi değil de, kendisi gerçekten oradaymış gibi görmesi gerekmez mi?

Çok doğru. Kullanıcıya düşey tarama ve flicker hatta distortion gibi efektleri opsiyonel olarak sunmayı düşünüyorum. VR projesinde hafif bir flicker olur sadece.

Geçen CRT Royale isimli bir projeye rastlamıştım, baya iyi çözmüşler ama sağlam işlemci gücü ve 4K (2160p) çözünürlükte en gerçekçi sonucu veriyor.

CRT Royale çok güzel ancak kullanım alanı screen shader / post process şeklinde. Benim amacım sahnedeki objelerin üzerinde çalışacak, hem VR 'da sıkıntı çıkarmayacak, hem de oyun projelerinde arcade salonu gibi sahnelerde 10'dan fazla ekrana yerleştirip birinci şahıs kamerasından gerçekçi görünüme sahip olabilecek bir materyal hazırlamak.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2018, 17:49:15 ÖS »

abi aslında süper proje.

gerçekten oyun oynatabilecekmisin peki?

yani benim anladığım, eğer bir VR kaskı ile saanal bir arcade'e gidip "gerçekten" oyun da oynayabiliyorsa insan (arkaplanda MAME emülatörü ile gerçek zamanlı) inanılmaz bir deneyim olur.

kabin yapmaktan da kurtulmuş oluruz

hatta bir tık ötesi, tamamen VR bir retro game room raftan "sanal" kartuşunu seçiyorsun, takıyorsun "sanal" NES'e oturuyorsun koltuğuna oyununu oynuyorsun. ya da disket takıp C64'de oyun oynuyorsun...

yer, raf, oda problemleri olan retrocu için ideal...

ve hatta, arada retrocular birbirlerinin retro oyun odalarına misafir oluyor, beraber oyun oynuyorlar v.s. v.s.

Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2018, 18:22:47 ÖS »

abi aslında süper proje.

yani benim anladığım, eğer bir VR kaskı ile saanal bir arcade'e gidip "gerçekten" oyun da oynayabiliyorsa insan (arkaplanda MAME emülatörü ile gerçek zamanlı) inanılmaz bir deneyim olur.

hatta bir tık ötesi, tamamen VR bir retro game room raftan "sanal" kartuşunu seçiyorsun, takıyorsun "sanal" NES'e oturuyorsun koltuğuna oyununu oynuyorsun. ya da disket takıp C64'de oyun oynuyorsun...

ve hatta, arada retrocular birbirlerinin retro oyun odalarına misafir oluyor, beraber oyun oynuyorlar v.s. v.s.

Oynatırız Hatta onu zaten Unity üzerinde yapmaya çalışan başka bir proje var. https://youtu.be/tU86_q6s65c

Şimdilik benim amacım UE4 'de böyle bir materyali customize edilebilir bir şekilde şekilde hazırlayabilmek. Unity de yıllar önce buna yakın birşeyi yapmıştım.

Multiplayer güzel fikirmiş Becerebilecek olsam Unity 'de girişirdim ona.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2018, 13:01:30 ÖS »

abi aslında süper proje.

Henüz deneyemedim ama bayılıyorum bunu izlemeye

Bu da proje sayfası: https://www.alphabetagamer.com/new-retro-arcade-tech-demo-download/
« Son Düzenleme: Haziran 04, 2018, 13:34:42 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2018, 13:19:57 ÖS »

Biraz abartı değil mi scanlines falan? Ben hiç bir ekranda böylesine belirgin dikine çizgiler gördüğümü hatırlamıyorum.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2018, 13:34:12 ÖS »

Bence de çok başarılı olmuş. Elinize sağlık...

Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2018, 14:59:20 ÖS »

Bence de çok başarılı olmuş. Elinize sağlık...

Teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: