Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelBir acemi ihtiyarın retro maceraları
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir acemi ihtiyarın retro maceraları  (Okunma Sayısı 24024 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 18, 2018, 22:16:59 ÖS »

Yaşlı diyip durmayın gözünüzü seveyim, şunun şurasında 46 ya çok kalmadı Kahkaha
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2018, 22:21:09 ÖS »

LW3D abi sana hangi oda yeter ben şimdi mütevazi bir oda hazırlıyorum hadi 2 amiga 1 commodore desek malzemeleri de olsa çekmecelerde kolay bulunur. Ama sende Kahkaha Ghosbusters 1 deki gibi eski büyük bir kütüphane lazım

@witchdoktor abi çalıştırınca sistemi resimde paylaşabilir misin?
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2018, 22:31:59 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 19, 2018, 09:49:20 ÖÖ »

Bu mudur?

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 19, 2018, 11:01:32 ÖÖ »

Kabloyu bulduk ama, 1085 monitör dijital RGB (TTL) desteklemiyormuş

Aşağıdaki gibi bir lojik şema ile çözümlenebilir mi?

* cga2rgb.png (93.13 KB, 1232x870 - Görüntüleme: 1309 kez.)
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 01, 2018, 01:15:17 ÖÖ »

Yazıyı okuyunca bende kendimi gördüm. 
Belirli bir yaş üstü, envanter takibini kaybetmiş. Çocuk , birden çok sorumluluk ama devamlı çalışan bir zihne yetişemeyen bir fiziki yapı, Zaman plansızlığı , Günü kaçırma korkusu , kafadaki planlar maalesef sizi buralara sürükleyebiliyor.  Karizmatik

Şöyle bir kutulama tüm sorunlarınızı çözer diye düşünebilirsiniz.

ama lazım olan bir kablo yada cihazı bulmak için büyün kutuları dökmeniz gerekebilir.Tekrar tekrar aynı senaryoyu yaşayabilirsiniz.

yada cihazınıza yeni bir aygıt takıp kablo bağlantısı yapacaksınız

Sonuç umut kırıcı olabilir.Her seferinde kabloları düzenlesenizde 2-3 gün sonra tekrar bu hale gelebilir.

Şöyle bir çalışma odası bile çözüm olamayabilir gelip gidenlerin yoğunluğu karşısında.

Yinede bu kadar sıkışıklığın arasında keyfini çıkarmaya bakın

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 01, 2018, 17:13:15 ÖS »

Sanırım bir çoğumuzda aynı sorun var. En azından bende de buna benzer bir durum vardı.

Farklı bir yerden biraz girizgah yapacağım.
Hepimiz retrolarımızı seviyoruz. Bir şekilde hep elimizn altında çabuk ulaşılabilir olsun istiyoruz.

Fakat Amigalarımda yaşadığım görüntü bağlantıları, uygun tv monitör arayışları, dosya transfer için aparatlar, sorunsuz çalışan fare ve oyun kolları sorunları, pahalı turbo kartlar vs. derken çoğu zaman sistemi kurup oyun oynamak çizim yapma suretiyle vakit geçirmek azap halini alıyor.

Evden çalıştığım için 3 adet masada pc sistemler kurulu. Bir dördüncü masaya Amiga kurmak pek olası olmuyor.

Takip ettiğiniz üzere bende içerisinde raspberry pi barındıran bir Amiga sistem kurayım, hem oyun oynarım hem istediğim monitöre bağlarım hem dosya transferi bir sorun olmaktan çıkar, hem de pahalı turbo kartların peşinde koşmama gerek kalmaz düşüncesiyle araştırmaya başladım.

Bir raspberry pi 3 aldım. Internetten Amibian imajını indirip kurdum.
Herşey çok güzel çalışıyordu. Ama tabi Amiga klavyesi faresi kısacası karşımda dokunabileceğim bir Amiga olmayınca pek bir anlamı olmuyordu, cihazı açmak içimden gelmiyordu.

Bunun üzerine thindie sitesinden raspberry pi de Amiga klavye ve faresini kullanmaya olanak veren bir aparat aldım.

Boş bir A500 kasasına raspberry pi ve bu klavye aparatını yerleştirdim.

Sonuç olarak şu an elimde 68040 / 128 mb / Aga chipsetli bir sistemim oldu.
Direk olarak workbench açılıyor. Yani bir emülatör arabilrimi filan görmüyorsunuz.

Amiga klavye ve mouse girişleri sorunsuzca çalışıyor. Hdmi / vga / istediğim monitöre bağlayabiliyorum.

Dosya transferi için arkada iki adet usb çıkışı var. Takıyorum usb diski. Direk kopyalıyorum.
İnternete bağlanabiliyor.

Oyun program uymululuğu üst seviyede.
Şu ana kadar çalıştıramadağım oyun veya program olmadı.
Hatta gerçek Amiga'mda çalışmayan bazı oyun ve programlar bu pi sistemde çalışıyor.

Yani o kadar memnunum ki gerçek bir Amiga'dan hiç bir farkı yok.
Protracker, deluxe paint, Brilliance, Amos çalışıyor.

Bir yandan yıllarca turbo kartlara, Amigalara, onların bakımlarına vs yığınla para döktüm. Diğer tarafta Raspberry projesi ile oldukça cüzi bir bütçe içerisinde ulaşmak istediğim hayalimdeki en sorunsuz ve donanımlı Amiga'ya sahip oldum.

O kadar şaşkınım ki anlatamam.

Aynı projeyi şimdi C64'e uyguluyorum. O da bitmek üzere.
Onunla ilgili ayrıca bir konu açacağım. O da inanılmaz başarılı ki Ultimate 2 kartuşumu rafa kaldırdım.

Yani diyeceğim şu, bizim gibi Amigasını ayda 2-3 saat ancak açabilen retro sevdalıları olarak bu ulaştığım çözüm gerçekten değerlendirmeye değer.

Çünkü ben de geçen gün pcmcia adaptörünü bulmak için 2 saatimi harcadım. Sonunda da pes edip bıraktım.

Resimleri de paylaşıyorum.

Evet kulağa gerçekten çok hoş geliyor. Benim de raspberry pi ile çeşitli denemelerim var. Bahsettiğin klavye aparatı bu galiba: https://www.tindie.com/products/BleuLlama/ll530-amiga-keyboard-and-controller-usb-widget/

Bu projeleri hayata geçirmek için video anlatım vs var mıdır? Şöyle adım adım anlatan. Fotoğraflardan anlayamadım. Hem Amiga hem de Commodore 64 için yapmak isterim. Ama gerçek Amiga ya da Commodore 64’ümü açıp kurcalamayı hiç bir şeye değişmem sanki.

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ekim 01, 2018, 17:22:03 ÖS »

Sanırım bir çoğumuzda aynı sorun var. En azından bende de buna benzer bir durum vardı.

Farklı bir yerden biraz girizgah yapacağım.
Hepimiz retrolarımızı seviyoruz. Bir şekilde hep elimizn altında çabuk ulaşılabilir olsun istiyoruz.

Fakat Amigalarımda yaşadığım görüntü bağlantıları, uygun tv monitör arayışları, dosya transfer için aparatlar, sorunsuz çalışan fare ve oyun kolları sorunları, pahalı turbo kartlar vs. derken çoğu zaman sistemi kurup oyun oynamak çizim yapma suretiyle vakit geçirmek azap halini alıyor.

Evden çalıştığım için 3 adet masada pc sistemler kurulu. Bir dördüncü masaya Amiga kurmak pek olası olmuyor.

Takip ettiğiniz üzere bende içerisinde raspberry pi barındıran bir Amiga sistem kurayım, hem oyun oynarım hem istediğim monitöre bağlarım hem dosya transferi bir sorun olmaktan çıkar, hem de pahalı turbo kartların peşinde koşmama gerek kalmaz düşüncesiyle araştırmaya başladım.

Bir raspberry pi 3 aldım. Internetten Amibian imajını indirip kurdum.
Herşey çok güzel çalışıyordu. Ama tabi Amiga klavyesi faresi kısacası karşımda dokunabileceğim bir Amiga olmayınca pek bir anlamı olmuyordu, cihazı açmak içimden gelmiyordu.

Bunun üzerine thindie sitesinden raspberry pi de Amiga klavye ve faresini kullanmaya olanak veren bir aparat aldım.

Boş bir A500 kasasına raspberry pi ve bu klavye aparatını yerleştirdim.

Sonuç olarak şu an elimde 68040 / 128 mb / Aga chipsetli bir sistemim oldu.
Direk olarak workbench açılıyor. Yani bir emülatör arabilrimi filan görmüyorsunuz.

Amiga klavye ve mouse girişleri sorunsuzca çalışıyor. Hdmi / vga / istediğim monitöre bağlayabiliyorum.

Dosya transferi için arkada iki adet usb çıkışı var. Takıyorum usb diski. Direk kopyalıyorum.
İnternete bağlanabiliyor.

Oyun program uymululuğu üst seviyede.
Şu ana kadar çalıştıramadağım oyun veya program olmadı.
Hatta gerçek Amiga'mda çalışmayan bazı oyun ve programlar bu pi sistemde çalışıyor.

Yani o kadar memnunum ki gerçek bir Amiga'dan hiç bir farkı yok.
Protracker, deluxe paint, Brilliance, Amos çalışıyor.

Bir yandan yıllarca turbo kartlara, Amigalara, onların bakımlarına vs yığınla para döktüm. Diğer tarafta Raspberry projesi ile oldukça cüzi bir bütçe içerisinde ulaşmak istediğim hayalimdeki en sorunsuz ve donanımlı Amiga'ya sahip oldum.

O kadar şaşkınım ki anlatamam.

Aynı projeyi şimdi C64'e uyguluyorum. O da bitmek üzere.
Onunla ilgili ayrıca bir konu açacağım. O da inanılmaz başarılı ki Ultimate 2 kartuşumu rafa kaldırdım.

Yani diyeceğim şu, bizim gibi Amigasını ayda 2-3 saat ancak açabilen retro sevdalıları olarak bu ulaştığım çözüm gerçekten değerlendirmeye değer.

Çünkü ben de geçen gün pcmcia adaptörünü bulmak için 2 saatimi harcadım. Sonunda da pes edip bıraktım.

Resimleri de paylaşıyorum.

Evet kulağa gerçekten çok hoş geliyor. Benim de raspberry pi ile çeşitli denemelerim var. Bahsettiğin klavye aparatı bu galiba: https://www.tindie.com/products/BleuLlama/ll530-amiga-keyboard-and-controller-usb-widget/

Bu projeleri hayata geçirmek için video anlatım vs var mıdır? Şöyle adım adım anlatan. Fotoğraflardan anlayamadım. Hem Amiga hem de Commodore 64 için yapmak isterim. Ama gerçek Amiga ya da Commodore 64’ümü açıp kurcalamayı hiç bir şeye değişmem sanki.

Ben iki sene kadar önce anakartı bozulan ve tamir edilemeyen c64 için yaptım.
Klavye ve dijital joystickler için için Keyrah v2 kullandım.
https://amigastore.eu/en/190-keyrah-v2-usb-v2b.html

Bütün iş aslında parçaları birleştirmek kadar basit. Raspberry de kullanacağınız işletim sistemine karar veriyorsunuz. Amiga - C64 veya emulatör platformlarından olan retropie.

Ben Retropie tercih ettim. Böylece bir cihazda,

C64
Amiga
ZX Spectrum
Amstrad
Atari 8bit
Neo-Geo
Snes-NES
Gameboy - GBA VB.
Arcade
Sega Megadrive
Playstation 1
MS-DOS (Dosbox)
Raspbian işletim sistemi kullanılabiliyor. Daha fazlası da var. Ben bunları kurup kullandım.

https://retropie.org.uk/about/systems/

Benim kullandığım c64 kasasında, port açıklıklarını kapatmak için 3b baskı parçalar bulunuyor. Aynı şekilde keyrah için de bir parça bastırmak gerekecek. Hepsini birleştirin işlem tamam. Antika kasayı parçalamışsın diyecek arkadaşlar. Her şeyi sıcak silikon ile yapıştırdım. Bazı parçalara fazladan bol bol sürmüşüm gördüğünüz gibi İstediğim zaman dağıtırım kasa orijinal haline gelir.

« Son Düzenleme: Ekim 01, 2018, 17:39:39 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ekim 01, 2018, 19:11:02 ÖS »

Eline sağlık harika olmuş. Fotoğraflarda güzel olmuş. Projeye ben de başlayınca sana soruşar sorabilirim. Çok teşekkürler.

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: