Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetboş insanların boş lafları içi boş vaatler
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: boş insanların boş lafları içi boş vaatler  (Okunma Sayısı 4192 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 01, 2018, 10:00:57 ÖÖ »

boş insanların boş lafları vaat lari konusundaki düşünceleriniz nelerdir tavrınız ne oluyor tepkiniz ne oluyor ?
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2018, 10:26:07 ÖÖ »

öncelikle empati kurmaya calışırım çünkü herkes kendi açısından haklı olduğunu düşünür.Yine de cok sorguladıktan sonra kafamda hatalıysa görüşmem sadece

Bu arada bazı boş kişiler tarafından haksızlığa ugradığımı düşündüğüm için haftaya işimden istifa edeceğim . Tazminatımı alabiliyorum  tabi
Bu vesile ile her türlü iş teklifine açık olduğumu ileteyim Kahkaha
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2018, 10:27:48 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2018, 10:43:25 ÖÖ »

öncelikle empati kurmaya calışırım çünkü herkes kendi açısından haklı olduğunu düşünür.Yine de cok sorguladıktan sonra kafamda hatalıysa görüşmem sadece

Bu arada bazı boş kişiler tarafından haksızlığa ugradığımı düşündüğüm için haftaya işimden istifa edeceğim . Tazminatımı alabiliyorum  tabi
Bu vesile ile her türlü iş teklifine açık olduğumu ileteyim Kahkaha

güzel Kahkaha
Darkapprentice
Üye
**

Only Amiga makes it possible!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2018, 11:12:21 ÖÖ »

Genellikle bu tip insanların boş konuştukları, boş vaadlerde bulundukları belli oluyor. Bunu farkedebilmek için bir miktar insan sarraflığı gerekiyor elbette yani kısacası belirli bir oranda hayat tecrübesi gerekli.

Ben şahsen bu tip bir insanla karşılaştığımda, basitçe yok sayıyor, söyledikleri bir kulağımdan girse de diğerinden hemen çıkartıyorum. Asla ciddiye almıyor, söylediklerine ihtimal vermiyorum. Ama bunu ona çok belli etmiyorum, dinliyormuş gibi yapıp "evet", "doğru", "haklısın" gibi ara kelimeler sokuyor ve geçiyorum. Böylece pozisyonu, yaşı, kimliği ne olursa olsun dışarıdan iyi geçiniyor, içeriden ise yok hükmü vermiş oluyorum.

Günümüz dünyasında iyi bir hayatta kalma stratejisi bence  Karizmatik

Commodore 64G // 1530 Datasette //
Amiga 1200 // Blizzard 1230-IV // 16MB RAM // 68030 50Mhz // 68882 50 Mhz // Indivision AGA MK2 //
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2018, 13:15:26 ÖS »

Benim seçtiğim yöntem öncelikle karşı tarafın farkındalığı yani şu anlamda farkındalığı, aslında hepimiz kendi çercevemizden ve bakış açımızdan doğruları yargılıyoruz. Yani herşey göreceli. Öncelikle bunun farkında mı? Değilse zaten boş muhabbet ediyoruzdur çok ciddi konulara girmeden uzaktan devam ederim tatlı tatlı muhabbete   Bu arada bir işte vaat varsa kaçın hiç dinlemem ve inanmam.  Benim inancıma göre vaat alıyorsanız işinizde çok başarılı sayılmazsınız. Kesinseniz zaten belli bir miktarda karşılığını alır ve yolunuza devam edersiniz Çok sert konuştum
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2018, 22:17:57 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2018, 14:42:32 ÖS »

Hele bu tür insanlar yüksek mevkilerde oldu mu ? Vay o şirketin kurumun haline..

Şirketimize bir genel müdür gelmişti. Daha önceki şirketine kayyum atanmış diye duyduk.
Kayyum olayı onunla alakalı değil vb. gibi sözler söylenmişti.

İlk geldiğinde ağzı laf yaptığı için; ooo vizyonlu birisi şirketi geliştirecek gibi bakıyorduk.
Ama gün geçtikçe gördük ki boş vaatler, boş vaatler...

5-6 senede üretim müdürü yaptığı kardeşiyle beraber,
yaptığı saçma pincik yatırımlarla, her pohu biz biliriz biz ne derse o olacak anlayışıyla, şirketin ocağına incir ağacını dikti dikecekken; nihayet yönetim kurulu da yaptığı hatayı anlayabildi ve kardeşiyle beraber kovdu.

Sonradan başka bir şirkette yönetim kurulu üyesi ve genel müdür mü ceo mu öyle bir şey olarak işe başlamış.

2-3 sene sonra da onun halt yiyip bozduğu parçalar, takıldığı arabalardan geri sökülüp iade edilince ordan da şutlamışlar.

Adam boş beleş vaatlerle, 3 şirketin zına mıçtı. Şimdi kimbilir hangi şirketin zına mıçmakla meşguldür.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2018, 14:51:24 ÖS »

Boş derken cahil kişi kastediliyor diye anlıyorum. Cahil daha genel ve eskilerce çok iyi tanımlanmış, üzerinde düşünülmüş, çok iyi bilinen bir kavram. Bilgili görgülü dedelere nenelere sorulabilir mesela, ya da islam/tasavvuf eserlerinde cahil(kötü niyetli olmayabilir), fasık(kötü niyetli) vb. şeklinde geçiyor, araştırılabilir.

cahilin karşısındaki daha donanımlı kişiye hakettiği saygıyı gösterememesi, ya da doğrudan aptal yerine koymaya çalışması gibi durumlar oluyor. Bir de iyi niyetlisi oluyor. İyi niyetli olanları üzmemek, küçük olsun büyük olsun saygıyı elden bırakmamak lazım tabii. Çocuklar ve gençler, büyükler yanında hemen hemen her zaman cahil durumunda mesela. Bir sürü şeyi bilmiyorlar, yarım yamalak bilgileriyle sonuç çıkarmaya çalışıyorlar, doğru idare edilmezlerse sonuç çok vahim olabiliyor Allah korusun. Bu açıdan cahili idurumundaki kişiyi idare etmek aynı zamanda bir sorumluluk.

Cahil kişiye karşı her zaman vakarlı, ağırdan alan, idare eden bir yaklaşım içinde olmak lazım sanırım. En iyi niyetlisi bile insanı yorar. Kırmadan dökmeden sınırları net çizmek lazım. Bir de şaka, espri, sırıtma, gereksiz adam yerine koyma bunlar dozu çok doğru ayarlanması gereken şeyler.

Use the brute force, Luke
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2018, 21:46:05 ÖS »

Herkesin değerlendirmesi aynı insan için değişse de bu kümeye koyduğum insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya, uzak durma fırsatını kaçırmışsam kısa merhaba deyip kaçmayı denerim. Lakin en kötüsü de sanırım aynı yerde bulunmak zorunda olmak olmalı. Sabır taşınızın ne kadar dayanıklı olduğunu test edeceksiniz yani.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: