Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski teknoloji...  (Okunma Sayısı 1835 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 31, 2020, 19:02:08 ÖS »

Az önce yaşadığım olay...

İki tane 9v nimh şarj edilebilir pilim var. Bunları alalı 10 yılı geçti herhalde, ama çok da kullanamadım, arasıra şarj eder bel tipi gitar anfisine takar bir iki tıngırdardım o kadar. Bir sonraki kullanıma yine bitmiş olurdular. Yine 10 yıl önce falan aldığım akıllı şarj cihazı son zamanlarda bu pilleri şarj etmemeye başlamıştı. Az önce yine lazım oldu, o şarj aleti şarj etmedi. Pillere sorunlu diye çamur atmaya meraklı energizer şarj cihazı da şarj etmedi. Bu ikisi nimh piller için mikrodenetleyici ile şarj miktarı tespiti yapıyor, "akıllı" lar yani. Şarj etmedi derken pil kötü falan değil, şarj lambası hiç yanmıyor. Bu arada 9v için şarj kontrolü ikisinde de yok bildiğim kadarıyla.

Ben de bit pazarı hurdalık vb elime geçen eski nicd şarj cihazlarına bakayım dedim. Pil 2 tane, öyle elime gelene bir tane taktım, iki cihaz da şarj lambasını yaktı...

Eski teknoloji...

Use the brute force, Luke
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2020, 19:32:24 ÖS »

Akıllı cihazlar bazen fazla akıllı, hatta ukâla olabiliyor.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2020, 19:41:11 ÖS »

1990 ların teknlojisini daha çok seviyorum çarşı akıllı teknolojiye karşı Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: