Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetaramızda göz içine takılan 3 odaklı akıllı lens taktıran kulanan varmı ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: aramızda göz içine takılan 3 odaklı akıllı lens taktıran kulanan varmı ?  (Okunma Sayısı 14263 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2019, 13:03:54 ÖS »

Haberci ablamiz cok basitmis gibi "hastalikli mercek aliniyor" derken hoop eliyle alip yerine yenisini koyuverdi.

Ben de kendi kendime cikarmasi kolay bir sey herhalde,cimbizla alip cikariyorlar sandim.

Aaabi dogal mercegi once parcaladilar sonra hortumladilar 
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 26, 2020, 23:56:58 ÖS »

hort

@ibo1973: Gelişme var mı bu konuda? Masum

@Remzi: Sen böyle deyince bi tırsma geldi bana. Videoyu bile seyredemiyorum. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2020, 00:17:57 ÖÖ »

En mantıklısı her zaman gözlük benim için. Göz hekimleri zaten  en az kendileri kullanıyorlar bu tarz çözümleri. Normal  lazeri zaten hastalara uygulayıp  kendileri yine gözlük takıyorlar. Üç odaklısını hiç düşünemedim.

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 27, 2020, 10:08:23 ÖÖ »

Ben hiç lens kullanmadım. 2004 yılında laser ile yaklaşık 10 dakika içerisinde 4.5 derece miyop gözlüklerimden kurtuldum. Nazar değmesin hala da tık yok.

@egemur, Aynısını benim şişe dibi gibi gözlük kullanan hekimime sormuştum, siz neden yapmıyorsunuz diye. Gözlüklerimi çıkarınca uzağı göremiyorum ama yakını çok daha rahat, net büyük görüyorum, muayenelerimde kolaylık sağlıyor demişti.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 27, 2020, 13:32:51 ÖS »

3 sene once anneme katarakt dolayisiyla mercek takildi. O donem kendisine "rustunu henuz ispat etmedigi" icin bu lenslerden takmak istememisler. 5-5.30 derece miyopi, bir miktar astigmat ve yastan dolayi hipermetrop'u varmis. 3 sene sonunda yine gozluk aldi (0.25 hipermetrop / 0.75 miyopi yanlis anlamadiysam). Bilgisayar ve evrak isleriyle ugrasirken kullaniyor sadece. Baya memnun simdilik.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2020, 14:15:55 ÖS »

hort

@ibo1973: Gelişme var mı bu konuda? Masum

@Remzi: Sen böyle deyince bi tırsma geldi bana. Videoyu bile seyredemiyorum. Kahkaha
hayır yok gözlüğe devam çevremde bir kişi bile bulamadım taktırıp memnun kaldım diyen.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: