Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Game Gear Yardımı!  (Okunma Sayısı 4545 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 26, 2021, 00:06:39 ÖÖ »

çocukluğumda kullandığım ve bolca Sonic oynadığım cihazlardan biri de Sega Game Gear cihazıydı. şu anda test edilmemiş rastgele bir yerden satın aldığım arka kapakları olmayan bir Sega Game Gear edindim. planladığım ilk önce arka kapaklarını 3D Printer ile basmak ardından da uygun bir adaptör ve deneme yapmak için kartuş oyun almak olacak. eğer çalışmazsa da yedek parça olarak bir kenarda duracaktır. en azından bir heykel olarak bile değerdi almaya. fakat çalışırsa bunda da ucuz oyun çözümü veya Nintendo DS serisindeki R4 çözümü gibi uygun fiyatlı bir çözüm mevcut mudur? internette belli fiyat aralığında Everdrive kartuşa rastladım ama o fiyata 15 tane orjinal kartuş almak beni daha fazla mutlu eder. fakat uygun fiyatlı bir Everdrive çözümü biliyor musunuz? ve ekran sağlam ise ve cihaz bozuk ise tamiri için çözüm önerileriniz olur mu? yarın kargoya verilecek henüz elime daha gelmedi.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2021, 00:38:55 ÖÖ »

çocukluğumda kullandığım ve bolca Sonic oynadığım cihazlardan biri de Sega Game Gear cihazıydı. şu anda test edilmemiş rastgele bir yerden satın aldığım arka kapakları olmayan bir Sega Game Gear edindim. planladığım ilk önce arka kapaklarını 3D Printer ile basmak ardından da uygun bir adaptör ve deneme yapmak için kartuş oyun almak olacak. eğer çalışmazsa da yedek parça olarak bir kenarda duracaktır. en azından bir heykel olarak bile değerdi almaya. fakat çalışırsa bunda da ucuz oyun çözümü veya Nintendo DS serisindeki R4 çözümü gibi uygun fiyatlı bir çözüm mevcut mudur? internette belli fiyat aralığında Everdrive kartuşa rastladım ama o fiyata 15 tane orjinal kartuş almak beni daha fazla mutlu eder. fakat uygun fiyatlı bir Everdrive çözümü biliyor musunuz? ve ekran sağlam ise ve cihaz bozuk ise tamiri için çözüm önerileriniz olur mu? yarın kargoya verilecek henüz elime daha gelmedi.

güle güle kullan , sanırım tamir yapanlar var,
pek kartuşu kolay bulunan bir cihaz değil. arka kapakları 3d de yapıyorlar.
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2021, 00:47:54 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2021, 01:51:15 ÖÖ »

GG'niz hayırlı olsun.

Denenmemiş cihaz ise olası sorun kondansatörler olacaktır. Ya cihaz hiç çalışmayacak ya da en azından ekran ışıldayacak ancak oyun oynatmayacak arasında bir çok problem kondansatör kaynaklıdır. Japon modelse kondansatör sorunu pek olmaz. EU modellerde hemen hemen 100% sorun var diyebilirim...

Aliexpress de arka kapaklar 40-50 TL'ye satılıyor. Renkleri tutarlı ve kaliteli oluyorlar. Bende sarı renk GG vardı, sarı rengi tutturmak her zaman sorunludur ama adamlar çok güzel yapmış. Sahsi fikrim, 3d print ile pürüzlü ve tabiri caizse çok b**tan oluyor...

Benzer şekilde, orj olmasa da Flash gear pro (everdrive çakması) 400-500 TL bandında...   Denemedim... Bildiğim daha ucuz bir çözüm yok. Denk gelirse piyasada çoklu kartuşlar oluyor.

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2021, 02:06:20 ÖÖ »

yavuzg üstad mesele kondansatörse sadece çok mutlu oldum. ben aynı zamanda amatör telsizci ve kısa dalga radyo dinleyicisiyim. çağrı kodum TA2OVA ve SWL işaretim TA234127 (kısa dalga için) . bu vesileyle eski cihazların kondansatörünü yenilettiğim bir ustam var. büyük ihtimalle bunu da iki dakikada halleder. Sony SW-ICF7600 radyomu sıfır gibi yaptı. o konuda içim rahat. YavuzG üstad özelden de yazacağım Atari 2600'üm de GG ile beraber gelecek halen elinde RGB'ye çevirecek mod kiti var mı? lehim konusunda iyi değilim ama artık denemek bana kaldı. bu arada oynayacağım oyun taş çatlasın GG ile 10 tanedir. o da Sonic ağırlıklı o zaman 400-500 tl ona verinceye kadar kartuş kovalamak hem daha mantıklı hem de keyifli bir süreç olur sanırım.

@humphrey: yavuzg son noktayı koydu mesele kondansatör onu iyi bir elektronik ustası hemen yenilediğinde olay bitiyor anladığım kadarıyla.

@yavuzg: aliexpress bana büyük dert gelmesini beklemek. bir de basmam gereken bir sürü parça var malesef. Amiga 500 için ikili HDMI çıkış veya tekli, pi1541 kartuşlu modelin kutusu, Atari 2600 kartuş devreleri için kutu, özel bir kaç parça daha. tahminimce bu sayı çoğaldığında büyük ihtimalle 3d printer alma yolunu seçeceğim. çünkü parça basımı çok olunca ne kadar ucuz olursa olsun bastırmak yine çok maliyetli oluyor.

KİŞİSEL NOT: Sega GG sorunu genelde kondansatörde olur ve elektronik ustaları hemen tamir edebilirler.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2021, 09:22:27 ÖÖ »

Game Gear kondansatör yenileme konusunda internette bir çok video mevcut.

Forum üyelerimizin konuyla ilgili yaptığı çalışmalara dair bazı linkleri de şöyle bırakayım

Özgür:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11860.0

Oğuzhan:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19534.0

Cengiz:

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6736.0

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2021, 19:44:39 ÖS »

Game Gear'ların sorunu genelde kapasitör oluyor ama başka bir sorunu da çıkabilir.
Daha önce benimde elime denenmemiş  4 adet Game Gear geçmişti kapaistör haricinde arızaları çıktı.

1 tanesinin içi çok temiz olmasına rağmen tüm kapasitörleri değiştirdim asla yine de konsola güç gelmiyordu, bu konsolun çaresini bir türlü bulamadım, kapasitör haricinde güç sorununa neden olan bir arıza hakkında hiç bir kaynakta yok nette.

Diğerinin ekranında tarifi zor bir leke vardı,
konsolu belli açılarda tutunca ekranı ve oyunu görebiliyordun başka bir açıda ekranda sanki saçlak varmış gibi bir görüntü çıkıyordu, bunda da kapasitör değilşimi bir işe yaramadı.

3. sü ise anakartı tamamen oksitten pastan pert olmuştu, kapasitör yenilemesi yaparken pas tutan oksitlenen tüm hatlar koptu.
Sadece bir tanesinde kapasitör ile sorunu çözmüştüm oda yine ses tekerleği çalışmıyordu. Kahkaha Umarım benmim kadar şanssız olmazsınız.
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2021, 19:47:00 ÖS Gönderen: segaa » Logged

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2021, 16:16:45 ÖS »

selamlar şimdi elime geçti gamegear japon yapımı. pilleri taktım fakat kırmızı power butonunu ileri geri yaptığımda belli bile olmayan bir parlaklık geliyor ve sönüyor. ekran eskisi gibi karanlık. ekran bile gözükmüyor. bu durumda aynı şekilde kondansatör olabilir mi? başka bakılması gereken bir yer var mıdır? eğer öyleyse kondansatör değişimi için uğraşıp ardından çalışırsa cihaz temizliği ve arka kapaları 3d printerda bastıracağım. tabi oyun kartuşu arayışına gireceğim özellikle sonic bakıyor olacağım. yok bu durum kondansatörden farklı ise büyük ihtimalle hatıra olarak bir köşede yedek parçalık bekleyecek.

PİLLER TAKTIKTAN SONRAKİ TEPKİ:
açarken hafif parlama oluyor aynı zamanda kırmızı power tuşu yanıyor ve kayboluyor. biraz araştırdıktan sonra galiba kondansatör değişimi ile hakikaten kendine gelecek gibi duruyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2021, 16:21:58 ÖS Gönderen: DoctorCPC » Logged

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2021, 19:14:00 ÖS »

Hala güç geliyor olması sevindirici, bu kapasitör değişimi ile sorunun çözülebileceğini gösteriyor gibi, ekran da sağlamsa sorunsuz çalışır.

ilk olarak power board'un üzerindekileri değiştirerek deneme yapabilirsiniz, sonra da ses kartı ve anakartı elden geçirirsiniz.

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2021, 13:58:36 ÖS »

üstteki sabitleme vidası sökülüp uyduruk bir yıldız vida takılmamış. sabitleme vidası aynen durduğu için hiç açılmamış cihaz diyebilirim. bundan dolayı umutlu ve mutluyum.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: