Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımO-HA gururla sunar amiga500 ide projesi
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: O-HA gururla sunar amiga500 ide projesi  (Okunma Sayısı 34846 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Haziran 17, 2021, 22:19:39 ÖS »

Hazır denk gelmişken cahilliğin tadını çıkartıyoruz üstat dur bi bozma 

Use the brute force, Luke
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Haziran 21, 2021, 17:54:38 ÖS »

Dağıtımını yaptığım IDE emulatorlerde yanında bir disk versem de farklı şekilde kullanmak isteyenler yada adf'si de olsaydı diyenler için hazırladım.

Fastfilesistem olarak gönderdiğim RWSK veya Transcend diskler için; ayrıca daha önce de bahsettiğim şekilde düzenlenerek diğer disklerde kullanılabilir. Tanıttığınız Fastfilesisteminiz Bu diskteki dosya olmalı üst versiyonlar 1.3 de sorun çıkarabiliyor. Daha üst kickstartlar için bu diskte s klasöründe örnekler var.
https://mega.nz/file/mmg0wbhb#nxDU6yiKc_i1LhrYfauulHOH7zfQxt6IJznODiYojxk

Fat32 formatlı diskler için;

https://mega.nz/file/u3gmAL7C#98xbHTgQO96dAekS6ttjkBuk1t8XzJgr_JWN4gHopvU
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2021, 17:56:11 ÖS Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Ağustos 14, 2021, 01:25:27 ÖÖ »

Valla son bir kaç gündür 16Gb Cf diski partisyonlara ayırıp amigaya tanıtmaya uğraşmaktayım. 4Gb ilk partisyonu okuyor tamam workbench başlıyor. Herşey güzel ama diğer ayarladığım 2 partisyon ne yaptıysam tanıtamadım. DH0 görüyor DH1 DH2 tanımlayamıyorum. Mountlist dosyasını düzenleme yaptım banamısın demiyor. Bir el atıverin abilerim kardeşlerim Kahkaha
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Ağustos 16, 2021, 03:15:33 ÖÖ »

Arkadaşlar sorunu hallettim. Olay tamamen mountlisti düzenlemekte bitiyormuş. Uzun araştırmalarım sonunda mount list düzenlemeyi çözdüm. Şuan istediğim tüm disk bölümlerini amigaya tanıtabiliyorum. Önemli olan disk "low cylinder" ve "high cylinder" değerlerini bilmek. Birde dostype değerini. Cylinder okumaları için ben "Disk Genius" yazılımını kullandım. Onları "mountlist" içine ekleyip. 2. bölüm için "dostype" kısmına "0x46415402" yazıyoruz. Bu Fat95 için ikinci bölüm alanı değeri. Bunu yazdıktan sonra "startup-squence" içinde de "mount DH1:" ve "cd dh1:" komutlarını ekliyoruz. ADFopus yazılımını kullandım ben hiç wb felan açmadan direk gotek için olan flash içindeki boot diskinin içine yeni dosları yazıp ekledim. Sonrası sevinç ve mutluluk Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Not: Sistem sınırlaması dolayısı ile Master bölümü için max kapasite 4Gb geçmemeli. Yani bölümlemeyi yaparken toplam boyutu 4Gb kabul edip, disk bölüntülemesini buna göre yapmalıyız. Aksi halde 4Gb geçen disk bölümünü doğru algılayamıyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 16, 2021, 15:19:39 ÖS Gönderen: Tonyukuk » Logged
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: