Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTV'den kayıt için Sistem Önerisi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TV'den kayıt için Sistem Önerisi  (Okunma Sayısı 2339 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 17, 2021, 19:03:44 ÖS »

Selamlar Değerli Dostlarım,
Uzun süre düşündüm ama bulamadım. bilgisayar kullanmadan ama daha ekonomik oluyorsa bilgisayar kullanımlı örnekte verebilirsiniz. Ben 50'' Smart TV'imde Tivibu Go kullanıyorum fakat varolan kayıt özelliği Cloud üstünde ben örneğin ATV veya Discovery Channel'daki herhangi bir program kesitini bir medyaya veya harddiske kayıt etmek istiyorum. bunu nasıl yaparım en ufak fikrim yok. ayrıca bu sistemi kurmadığım için malesef 2011 yılında Acın Ilıcalı'nın Var mısın Yok musun programında 2 ay yarışmama ve Alessandra Ambrosio ile uzun sohbetlerimin görüntüler, o dönem oynadığım reklam filmleri ve hakkımda çekilen VTR'ler dahil en az 10 saatlik kesintisiz görüntüden elimde sadece 5 dakikalık görüntü kaldı. ve önemli bir kaç ihtiyaç için TV'den özellikle smart tv üstünde oynayan Tivibu Go'dan harddisk veya herhangi bir medyaya nasıl görüntü kaydederim. hatta VHS recorder kullanmaktan başka çözüm bulamadım. bunun sebebi büyük ihtimalle yeni çıkan donanım çözümlerini bilememem. konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
DoctorCPC
www.volkanatasever.com
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2021, 00:15:54 ÖÖ »

Merhaba Bilgisayarınıza bir adet  usb üzerinden yada pcı soketinden baglanan digital tv kartı takarak istediginiz kanalları istediginiz saatlerde kayıt edebilirsiniz bir dönem bunun için skystar 2 kullandım şuan için hd destekli kartlarıda mevcut sarı sitede 2.el olarak bulabilirsiniz

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2021, 14:39:09 ÖS »

Modern TV'lerin dahili uydu alıcısını kullanırken, bir flash bellek takıp kumanda üzerinden kayıta basmak yeterli.

Tivibu veya farklı başka bir cihaz için ise HDMI capture cihazlarına bakmanız gerekiyor. PC'ye ihtiyaç duymayan "standalone" olanları da mevcut. En ucuzları da işinizi görür ama, kalite istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmanız lazım.

Eğer kayıt edeceğiniz kanalın internet yayını varsa sadece yazılım ile PC üzerinde de bu işi çözebilirsiniz. "OBS" yi öneririm.

Aklıma gelen başka çözüm yolu yok. Varsa eğer forumdaşlar yazsın lütfen.
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2021, 14:42:30 ÖS Gönderen: Fatih Yıldırım » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2021, 15:01:20 ÖS »

Merhaba Bilgisayarınıza bir adet  usb üzerinden yada pcı soketinden baglanan digital tv kartı takarak istediginiz kanalları istediginiz saatlerde kayıt edebilirsiniz bir dönem bunun için skystar 2 kullandım şuan için hd destekli kartlarıda mevcut sarı sitede 2.el olarak bulabilirsiniz

Skystar 2.6 efsaneydi, bende iki desktopumda da vardı. Kayıtları Virtualdubmod ile düzenleyerek emule'ye federer-nadal efsane finali, fenerin manchester united'ı yendiği karşılaşma gibi bazı kayıtları aktarıyordum, hey gidi günler
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2021, 20:26:14 ÖS »

Modern TV'lerin dahili uydu alıcısını kullanırken, bir flash bellek takıp kumanda üzerinden kayıta basmak yeterli.

Tivibu veya farklı başka bir cihaz için ise HDMI capture cihazlarına bakmanız gerekiyor. PC'ye ihtiyaç duymayan "standalone" olanları da mevcut. En ucuzları da işinizi görür ama, kalite istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmanız lazım.

Eğer kayıt edeceğiniz kanalın internet yayını varsa sadece yazılım ile PC üzerinde de bu işi çözebilirsiniz. "OBS" yi öneririm.

Aklıma gelen başka çözüm yolu yok. Varsa eğer forumdaşlar yazsın lütfen.

USB takıp kayıt özelliği olduğunu bilmiyordum mutlaka böyle bir özellik olabilir cihazımın USB girişi de var. bunu deneyeceğim. Tivibu Go ayrı bir cihaz değil Smart TV olduğundan yazılımının içinden giriş izliyorum. sanırım HDMI capture nasıl çalışıyor bilmiyorum ama galiba TV'min özelliklerini tam bilmiyorum. O USB portları bunun için kullanılması kuvvetle muhtemel.

Malesef Bilgisayara bir şey takmak ve bilgisayardan kayıt yapmayı hiç istemiyorum. yukarıda yorumu yazan dostumun USB kaydı olduğunu belirtmesi benim ufkumu açtı. onunla çözerim sanırım çünkü bir sürü menü var. yine de çözemezsem HDMI capture standalone cihazlara bakarım.

teşekkürler dostlar. witchdoctor artık normal bir PC sadece depolama yapmak için raid sistemi ile tutuyorum. 1TB+1TB (mirroring) - 1TB+1TB(mirroring) - 500GB+500GB (mirroring) ve küçük 7/24 çalışması gereken app'ler için kullanıyorum. diğeri laptop Cloud'da 16 PC'm var kiminde server kiminde ubuntu kiminde diğer sistemlerim 7/24 çalışıyor. laptop da 1 tane var hep. o da client olarak

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2021, 21:44:04 ÖS »

LG Webos TV'lerde uydu yayınını HDD'ye kayıt veya timeshifting özelliği mevcut, Samsung ve diğer markalarda da vardır muhtemelen ama IPTV sistemlerde pek işe yaramayacaktır.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2021, 04:25:45 ÖÖ »

IPTV ve Smart TV'lerde de işe yarayan ve direkt ekrana kayıt yapan VHS + DVD Recorder içeren 6 head yani okuyucu ve kaydedicili sistemleri standalone çalıştığı için daha uygun olduğunu gördüm. Smart TV'deki Tivibu Go ve Netflix dahil gördüğünü kaydediyor. bunun için VHS eski teknoloji olarak gözüksede aynı anda VHS ve DVD'ye kaydettiğinden bunda karar kıldım. velevki geçmişte TV deneyimlerimin ve Reklam deneyimlerimin hiçbirinin kaydı yok malesef. bilgisayar çözümü Netflix ve Tivibu Go ile çalışmıyor ve standalone bir sistem değil. bu basit ve DVD kalitesi de kabul edilebilir çözünürlük kalitesi olduğunu söyleyebilirim. teşekkürler destekleriniz için

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2021, 09:27:56 ÖÖ »

bilgisayarda skystar kartını muhakkak tavsiye ediyorum harika sonuç veriyor .tv üzerinden LG de harici hdd ye kayıt özelligi var ama sadece LG televizyonda izlettiriyor ,tv hdd yi kendine göre formatlattıgı için bilgisayara taktıgınızda kayıt edilen görüntüleri açmayı bilen varsa banada söylesin

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: