Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVESTEL LCD TV İnternet Bağlanma Problemi (ÇÖZÜM)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: VESTEL LCD TV İnternet Bağlanma Problemi (ÇÖZÜM)  (Okunma Sayısı 2689 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 28, 2021, 11:58:37 ÖÖ »

AÇIKLAMA:
--------------------------------------------------------
Arkadaşlar selam 2 sene önce kampanyadan uyguna aldığım 4K Dahili alıcılı Vestel LCD TV'imde uzun zamandır. İnternete bağlanmakta sorun yaşadım. Bazen bağlanıyor. Bazen hiç bağlanmıyor. Bazen restart atmam gerekiyor vs. Bu durum çok üzdü beni uzunca bir süre. Ne forumlarda çözüm bulabildim, nede teknik serviste. Ama çözümü saolsun bir vatandaş youtubede paylaşmış ve oradan bakarak çözdüm. Linki buradan paylaşmadım. Çünkü vatandaş 12 dk'lık videoda 11 dk sadece boş konuşuyor çok sıkılırsınız ben size direk çözümü buradan paylaşmayı daha uygun buluyorum. Umarım işinize yarar. Sevgiler

ÇÖZÜM:
--------------------------------------------------------
Sorun arkadaşlar (Wi-Fi Protected Access) Kablosuz Korumalı Erişim Şifreleme Türünden kaynaklıymış. Eğer modeminizde bu koruma WPA/WPA2 şeklindeyse. TV bağlanmakta zorluk çekiyor. Bu koruma türünü önce WPA2 olarak tek bir koruma olacak şekilde ayarlayıp deneyin. Sorun devam ederse sadece WPA olarak değiştirin ve öyle deneyin.

Ben Router kullanıyorum (Sinyal Güçlendirici) Router ayarlarına browserdan girip, güvenlik ayarını sadece WPA yaparak. Bu problemden kurtuldum.

Modeminizin güvenlik ayarlarını nasıl ve nereden değiştirebileceğinizi. Modeminizin modelini youtube yazarak ilgili videoları izleyerek çözebilirsiniz. Ben genel olarak 2 resim ekleyeceğim. Konuyu açıklamak adına.

Güvenlik konusunda çok hassas iseniz. Modeminizden ethernet kablo ile tvye direk bağlantı çekerseniz. Güvenlik ayarlarını bozmadan da bu sorundan kurtulabilirsiniz.

* guvenlik-turleri.jpg (19.85 KB, 569x206 - Görüntüleme: 154 kez.)

* modem-bolumu.png (66.87 KB, 1042x584 - Görüntüleme: 150 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2021, 12:01:21 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2021, 12:15:40 ÖS »

Kablo çekmenin getireceği dağınıklıktan rahatsız olacaklara powerline adaptör önerebilirim.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2021, 12:33:12 ÖS »

Kablo çekmenin getireceği dağınıklıktan rahatsız olacaklara powerline adaptör önerebilirim.
Güzelmiş abi ama biraz pahalı onun yerine bir router alıp kablo bağlamak daha ucuza gelebilir. (Yarı yarıya gibi geldi bana maliyeti) TP Linkin adaptör gibi olanları var. Ethernet çıkışı da var. 200 TL felan.

* router.jpg (20.84 KB, 740x740 - Görüntüleme: 172 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2021, 12:39:22 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2021, 13:00:38 ÖS »

Eşref benim 40" Vestel TV'de de benzer bir problem yaşıyorum. DHCP ayarlarıncan MAC adresine sabit IP tanımlayarak (statik DHCP diye geçiyor sanırım) çözdüm sorunu.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2021, 13:01:56 ÖS »

Eşref benim 40" Vestel TV'de de benzer bir problem yaşıyorum. DHCP ayarlarıncan MAC adresine sabit IP tanımlayarak (statik DHCP diye geçiyor sanırım) çözdüm sorunu.
Süper abi bu yöntemi de deneyebiliriz. Teşekkürler abi.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2021, 13:07:05 ÖS »

yani bu kadar zaman boşuna çekmişşin eşref konu açsaydın ben yazardım aynı çözümü sana keza bu sadece tvlerde değil çoğunlukla eski model laptoplar olmak üzere laptoplarda da aynı sorun çıkıyor karşımıza.
neyse sonuçta çözmüşşün meseleyi.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2021, 13:56:29 ÖS »

yani bu kadar zaman boşuna çekmişşin eşref konu açsaydın ben yazardım aynı çözümü sana keza bu sadece tvlerde değil çoğunlukla eski model laptoplar olmak üzere laptoplarda da aynı sorun çıkıyor karşımıza.
neyse sonuçta çözmüşşün meseleyi.
Kahkaha abi forumu bunun için kullanmak istemedim ama çözüm bulunca yararı olur diye açayım dedim. Daha doğrusu DoctorCPC açsana dedi saolsun

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2021, 14:12:32 ÖS »

Valla ben de kablolu çözüm dışında verim alamıyorum Wi-Fi'dan. Wi-Fi kanal sıkıntısı nedeniyle yoğun zamanlarda ağ hızında aralıklı düşmeler yaşıyordum. Evin 2 noktasında ethernet bağlantısı var ama diğer noktalarda yok. Powerline çözümünü de düşünmüyor değilim.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2021, 14:29:27 ÖS »

Aslında bu sorun wpa/wpa2 sorunu değil.
AES/TKIP sorunudur.
Powerline son tercihiniz olsun. İdeal çözüm kablodur
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2021, 15:30:58 ÖS »

bu çözüm çalışıyor. Evde 3 tane TV var hepsi de VESTEL. 2 tanesi 50'' Smart TV bir tanesi 4K diğeri eski LCD Vestel TV. ve Smart TV'lerde işe yarıyor... inanın VESTEL sahipleri için hep bir köşede kalmalı. TV'de yılalrdan beri vestel TV kullanıyorum. hatta bir tane 84 ekran CRT Standlı bir Vestel TV'yi belki ileri de işime yarar diye depoda bekletiyorum.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: