Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Floppy'yi pc'ye nasıl bağlayabilirim?  (Okunma Sayısı 8289 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2023, 13:01:40 ÖS »

Greaseweazel

https://github.com/keirf/greaseweazle

Hatta proje olarak yapalım ne dersiniz?  PCB sipariş eder malzemeleri birlikte alırız herkes kendi Greaseweazel'ını yapar eğlenceli olur Adlib'deki gibi..

Bu kart ile Amiga disketleri de dahil bozuk/sağlam her disketi okuyabiliyorsunuz.

Greaseweazle projesinin F1 modelini @murtek yapıp
www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17571.15, pcbway a upload etmişti.
 https://www.pcbway.com/project/shareproject/Greaseweazle_F1_Floppy_Driver_Blue_Pill_MurTek_dafd93a4.html . Elde yaptığı ilk prototiplerden birisi bende ve aktif olarak kullanıyorum.

Öncelikle Greaseweazle @parker in istediği gibi PC USB floppy değil. Şöyle ki; PC USB portuna takıp ta A:\ olarak çalışan bir disket sürücü olarak görünmüyor. Diskete okuma ve yazma işlemini kendi host yazılımı yardımı ile disketin imajını alıp  kaydetme imajı diskete kaydetme şeklinde çalışan bir host yazılımı var 2 farklı GUI yazılımı var. Bu gui ler de gene arka planda aynı host yazılımı ile çalışıyor.

Güzel tarafı tüm retro floppy disk imajlarını okuma yazma yapması. Ben Amiga disketleri için beğenerek kullanıyorum, ADF leri diskete/disketi ADF ye çeviriyorum. Deneme için Atari ST floppy de yaptım ama Atari olmadığından deneyemedim. Ayrıca; plugin yardımı ile bahsettiğim host yazılımına ihtiyaç  duymadan Amiga floppyleri WinUAE içinden okuyabiliyor ama yazamıyor(WinUAE ilgili DFx sekmesindeki write-protected tick seçili geliyor ve kaldırılamıyor, plugin yazan elemanla youtube üzerinde bu sorundan bahsettim WinUAE bug olduğunu söyledi, bide çözüm sundu ama çözümü işe yaramadı.). 

« Son Düzenleme: Haziran 14, 2023, 07:42:49 ÖÖ Gönderen: runal » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: