Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEthernet kartları çıkmıyor yuvadan
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ethernet kartları çıkmıyor yuvadan  (Okunma Sayısı 3145 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 05, 2022, 10:50:12 ÖÖ »

Merhabalar herkese. Soruma geçmeden öncelikle şunu belirtmek isterim. tanışma sayfasında hoşgeldin diyen demeyen herkese hoşbulduk tüm kalbimle. herhangi bir sorum veya satış ilanım olursa öyle cevap vereyim dedim. çünkü her yazdığımda sohbet penceresinde başa çıkacağı için başkalarının ilanı veya soruları aşağı düşeceğinden dolayı kimsenin önüne geçmek istemedim.ondan dolayı buradan hem sorumu sorayım hemde hoşbulduk diyeyim dedim.

Soruma gelecek olursak.
birazdan ilan açacağım.ilanda anakart+işlemci+ram ilanı olacak yine.ancak sorunum şu.
pci-e slotlarına elimdeki 2 tane ethernet kartını taktım zamanında.ethernet kartları kaybolmasın diye takmayı uygun gördüm anakarta.çünkü taşınırken ordan oraya çok kayboldu malzemelerim.şimdi ise o kartları çıkarmaya kalktığımda japonla yapışmış gibi girdiği yerden çıkmıyor.tırnak yok.tutan herhangi bir şey yok.hiçbir malzemeye zarar vermeyecek şekilde defalarca denedim çıkarmayı ne gariptir çıkmıyor.eğer çıkarma yöntemi varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.kartların ve nereye takılı olduğuna dair resimi paylaşacağım.şayet eğer çıkarmayı başaramaz kartları hediye edeceğim artık yapacak bir şey yok

kart resimleri

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2022, 11:47:41 ÖÖ »

Üstteki fotoğrafta görebildiğim kadarıyla kartın demiri kasaya vidalı duruyor, önce vidaları sökmeniz gerek.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2022, 12:15:48 ÖS »

@fort_apocalypse merhabalar.tabikide öncelikle vidaları söküyorum.hatta önce anakart kasa içine monteliyken sökmeye çalıştım.ancak başarıya ulaşamayınca dedim görmediğim bir yerinde tırnak olabilir.komple anakartı kasadan çıkarıp denedim sökmeyi.ancak maalesef çıkmıyor.çok garip.daha önce defalarca anakart üzerindeki pci-e soketlerine kart takıp çıkardım.ama bu çıkmıyor.

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2022, 15:38:05 ÖS »

Önden arkadan kastırınca hiç oynamıyormu. Bir uçtan hafif kastırıp azcık oynatabilirsen gevşer diye düşünüyorum. Eski tip slotlarda kilitleme mekanizması oluyordu bunlarda varmı bilmiyorum ama olsa görürdün muhtemelen.

DO-IT-YOURSELF
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2022, 17:18:32 ÖS »

@murtek merhaba. kart yukarı aşağı çok rahat oynuyor. ancak sol ve sağ milim kımıldamıyor. kartlar ve yuvalar çalışıyor. direk asılıyorum yavaşça milim kımıldamıyor.ne tutan damak var ne tırnak var. sadece resimdede görüldüğü gibi bir vida tutuyor. onu çıkardığım anda boşa kalıyor yukarı aşağı oynatabiliyorum rahatça. ama hiç çıkacak gibi durmuyor. ALLAH izin verirse müsayit bir anımda bir video çekip linkini konu altına atayım. bakalım neler yapabiliriz. illaki benim gibi böyle bir şeyle karşılaşan olmuştur. Sağlıcakla kalın.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2022, 10:04:06 ÖÖ »

Kontak sprey sıkıp denediniz mi ?

Yağlı ve yağsız olanları var. Yağsız olanların faydası olur mu bilmiyorum.
Bence yağlı olanlardan çok az bir miktar sıkıp, bir müddet bekleyip sonra deneyin. Belki faydası olur.
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2022, 10:07:32 ÖÖ Gönderen: Cengiz Demir » Logged

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2022, 11:00:46 ÖÖ »

@Cengiz Demir merhaba.elimde yağlı veya yağsız kontak sprey kalmadı maalesef. ancak fanları yağlamak için makine yağı kullanıyorum. aynı işlevi görürmü acaba ? anakartta bir tane boş pci-e yuva var ona baktım inceledim biraz kartı içeride zorla tutacak herhangi bir tırnak bir şey gözükmüyor. ethernet kartının plaketi ne kadar kalın malzeme olursa olsun şişip yuvanın içinde genişleyecek durumu olduğunuda zannetmiyorum. bir kaç arkadaşa sorayım kontak sprey varmı diye eğer bulamazsam makine yağını çok az miktar kullanıp deneyeceğim.inşallah çıkar.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2022, 11:22:15 ÖÖ »

@Cengiz Demir merhaba.elimde yağlı veya yağsız kontak sprey kalmadı maalesef. ancak fanları yağlamak için makine yağı kullanıyorum. aynı işlevi görürmü acaba ? anakartta bir tane boş pci-e yuva var ona baktım inceledim biraz kartı içeride zorla tutacak herhangi bir tırnak bir şey gözükmüyor. ethernet kartının plaketi ne kadar kalın malzeme olursa olsun şişip yuvanın içinde genişleyecek durumu olduğunuda zannetmiyorum. bir kaç arkadaşa sorayım kontak sprey varmı diye eğer bulamazsam makine yağını çok az miktar kullanıp deneyeceğim.inşallah çıkar.
bilgisayarın hiç bir yerine yağlı kontok spreyi veya yağ sıkılmaz sıkmayınız cengiz demir kontak spreyi sıkın diyor yağlı kontak spreyi demiyor dikkat ediniz kontak spreyinin bir zararı olmaz farz edelimki ısı iletici pasta gibi bir şeyle yapıştırılmış ozaman güzel işe yarar yada arada oksitlenme vardır  belki işe yarar ihtimali düşük görüyorum ama kontak spreyinden zarar gelmez denenebilir.. Konunuzu okudum başınıza gelen hiç başıma gelmedi ama illa bir şey deniyecekseniz saç kurutma makinası ile slotu eritmeyecek kadar ısıtarak deneyin
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2022, 11:25:00 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2022, 11:50:09 ÖÖ »

Kasanın diğer kapağını da çıkartıp arka tarafından kartı itmeyi deneyin bir de. Bazı kasalarda kartların oturduğu bir aralık oluyor orada sıkışmış olabilir mi acaba?
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2022, 13:07:35 ÖS »

@ibo1973 merhabalar. ben şu anda izmirdeyim daha deneme şansım olmamıştı. ancak %90 ihtimalle herhangi bir kontak sprey veya saç kurutma makinesine gerek kalmadı muhtemelen. çünkü bu sorunu yaşayan bir arkadaşa denk geldim. yöntemini söyledi hatta uygulayarak gösterdi. aynı sorun onun anakartındada mevcuttu. kartı takıyor geri çıkmıyor. yaptığı yöntem şu.kartın giripte çıkmadığı yuvayı iki parmağı(baş parmak yukarda işaret parmağı aşağıda olacak şekilde) ile sıkıyor sonrada kartı çekiyor direk geliyor eline. sonra ben denedim bizzat oluyor hayret ettim. kartı sonra geri taktım çıkarmaya çalıştığımda gelmiyor. illa yuvayı sıkıştırıp öyle kartı çekmem gerekiyor. arkadaşımda 7 tane anakart var sadece birinde yapıyor bunu. hayretler içerisindeyim. ancak anlamadığım şey yuvayı parmağımız ile sıkınca ne oluyor anlamıyorum. arkadaşa sordum ne oluyor ne işe yarıyor dediğimde oda bilmiyor. o sistemide o arkadaşa başkası göstermiş. eve gelince kendi anakartımda deneyeceğim bakalım ne olacak. umarım düzelir. ayrıca eğer düzelmez ise hiç bir başka yöntem denemeyeceğim. 2 adet gigabit ethernet kartını üzerinde takılı bırakıp o şekilde satacağım.hediyem olsun.bazen bazı şeyleri hayatta zorlamamak lazım.vardır bundada bir hayır diyeceğim.

@WildLord merhabalar.demek istediğinizi çok net anladım.başıma gelmiş ve dediğiniz yöntemle çözmüştüm çok eskiden.ancak maalesef öyle bir durum değil bu sefer'ki.anakartı komple kasadan çıkarıp denedim çünkü.ancak yukarıda'da bahsettiğim gibi umarım arkadaşın yöntemi bende'de çalışır.

Durum hakkında son netice'yi yazarım.gece yarısı eve gelmiş olacağım ilk işim bu olacak

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2022, 14:37:56 ÖS »

merhabalar arkadaşlar. eve dün gece sabaha karşı geldim. ve hemen yöntemi denedim ve gerçekten şaşırtıcı bir şekilde işe yaradı. kartlar çıktı şükür. eğer ileride başına gelen olursa bu konu'da gerekenler yazmaktadır. Sağlıcakla kalın.

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2022, 15:16:33 ÖS »

merhabalar arkadaşlar. eve dün gece sabaha karşı geldim. ve hemen yöntemi denedim ve gerçekten şaşırtıcı bir şekilde işe yaradı. kartlar çıktı şükür. eğer ileride başına gelen olursa bu konu'da gerekenler yazmaktadır. Sağlıcakla kalın.

Hangi yöntem yaradı acaba?

CPC-C64-AMIGA
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2022, 15:36:29 ÖS »

@solitude merhaba. bir üstteki mesajda yazıyor ancak ben yine'de tırnak içinde belirteyim. "kartın giripte çıkmadığı yuvayı iki parmağı(baş parmak yukarda işaret parmağı aşağıda olacak şekilde) ile sıkıyor sonrada kartı çekiyor direk geliyor eline." bu şekilde çıktı efendim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: