Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari Batağı - Gazete  (Okunma Sayısı 25592 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ağustos 24, 2022, 13:09:04 ÖS »

Sene 1986 veya 1987 okul zamanı bir cumartesi günüydü. Sabah saat 8 gibi 100 tl'ye (1986 100 tl = 2022 1 tl dengi gibi) 1 adet jeton alıp river raid oyununa başladık. Ben hiç farkında değilim kendimi kaptırmış oynuyorum saat olmuş akşam 10. Skor 970.000 lerde.
Arkadan bi ses gelioyor ki acı acı. İş yeri sahibi. Sen ne yaptın yahu. 100 liraya bi jeton al sabahtan akşama kadar oyna. makinayı esir aldın. Verdiğin 100 lira yaktığın elektrik 1000 lira. Seni seyredeğiz diye elalem oyun da oynamadı. Burada yazamıyorum biraz saydı saydı enson BATIRACAN beni al şu 100 liranı bırak çık git. Salondan kovdu. Ertesi gün pazardı arkadaşlar ile başka bir salona tekrar gittik. İşyeri sahibi döndü bana sana jeton satışı yasak. bütün salonlar aynı. 3 ay sonra kural değişmiş. River raid oynarsak 20.000 de bir jeton verilecek.

İşte bu arkadaş Erşan Kuneri'ye ilham olmuş karakterdir.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ağustos 24, 2022, 13:29:14 ÖS »

O yillarda river raid gibi oyunlar timer devreli olurdu mutlaka. Bizim buradakilerde 2dk oyun suresi, 10 saniye kadar da yeni jeton suresi olurdu. 2 dk sonra kontroller tepki vermez, jeton atilmazsa 10 saniye sonra da reset atardi oyuna.  Boyle hatirladigim C64 lu usagi yojimbo kabini, atari 2600 lu river raid ve daha sonra eklenen sms alex kid. Hep bu mantiktaydi makineler.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Ağustos 24, 2022, 13:35:06 ÖS »

bakırköyde c64 salonunda  3 yada 2dk hatırlamıyorum jeton süresi vardı . sesli uyarırdı ne sistemler yapılmış zamanında.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ağustos 24, 2022, 20:32:28 ÖS »

O yillarda river raid gibi oyunlar timer devreli olurdu mutlaka. Bizim buradakilerde 2dk oyun suresi, 10 saniye kadar da yeni jeton suresi olurdu. 2 dk sonra kontroller tepki vermez, jeton atilmazsa 10 saniye sonra da reset atardi oyuna.  Boyle hatirladigim C64 lu usagi yojimbo kabini, atari 2600 lu river raid ve daha sonra eklenen sms alex kid. Hep bu mantiktaydi makineler.

Wizard of Wor, Boulder Dash, Falcon Patrol, Lazy Jones, Commando, Rambo vs çok oyun gördüm bu şekilde. Bir de saatlik C64, Atari 2600 kiralayan bazı mekanlar vardı.
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: