Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSedef hastalığımı nasıl düzelttim ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sedef hastalığımı nasıl düzelttim ?  (Okunma Sayısı 2183 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 25, 2022, 20:52:37 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. uzun olacak ama bence mutlaka baştan sona okuyun. bu illet hastalığı geçiren hali hazırda yaşayan varsa okumanızı tavsiye ederim.

NOT: eğer forum yöneticilerimiz yazımı uygun bulmazsa(hak veririm) direk silebilirler hiç problem değil. amacım yaşadıklarım ile tedavimi nasıl yaptığımı detaylıca anlatmak.

Sedef hastalığımın kısa bir hikayesi;
1990 doğumluyum. ilkokul çağlarında geceleyin çok yüksek ateşle hastaneye kaldırılmışım. Sabaha kadar ateşimi düşürememişler. Sonraki gün öğle vakitlerinde ateşim düşmüş ancak ellerimin içinde parmaklar dahil ve ayak tabanlarımda(vücudumun başka hiç bir bölgesinde yok) kızarıklık bildiğiniz kıpkırmızı bir şekilde iz kalmış ve bizi eve göndermişler. 1 hafta içinde sadece kızaran bölgelerde önce sulu kabuklu sonrasında ise komple sertleşmiş bir kabuk ortaya çıkmış. elimi bir yere çarptığımda anında çatlayıp kanıyordu. elimi sıkamıyorudum sıksamda geri açamıyordum. ayağımın üzerine kalktığım anda vücut ağırlığımdan dolayı ayaklarımın altı çatlıyor kanıyor ve acı içinde yere atıyordum kendimi. 20-21 yaşıma kadar devlet hastaneleri - araştırma hastaneleri - özel hastaneler vb. bir çok yere götürdüler. mantar - sedef dediler. psikolojik veya genetik aileden geçen bir hastalık dediler. ne zaman patalojik test yapsalar "psoriasis?" yazıp tanısı belli değil dediler. kesinlikle tedavisi yok. bununla yaşamak zorundasın dediler.

ilkokul çağında 21 yaşıma kadar;
okuldaki sosyal çevrem olmadı herkes dışladı kız erkek fark etmeksizin pislik gibi baktılar
büyüme çağımda sevgilim olmadı iğrenç mahluk gibi baktılar

peki askerde ne oldu;
yüzbaşı komutanım sağolsun askeri hastaneye gönderdi ve düzelene kadar gelme dedi.
15 ay askerliğimin son 3 ayı hastanede geçti. 12 ayı ise nöbet saatlerinde iştimalarda ayakta durduğum için acılarla geçti desem yeridir. komutanlarım istirahat versede hiç bir hakkımı kullanmıyordum. çünkü askerde geçireceğim vakit sadece 15 aydı ve tekrarı yoktu. son 3 ay kala artık zorla beni hastaneye gönderdiler. git ve dinlen dediler kısacası aslında.
peki hastanede ne yaptılar;
3 ay boyunca klasik dermovate tarzında ilaçlar verdiler. hafif ilaçlardan ağır ilaçlara kadar kullandırdılar. krem yanında hapla takviye yapıyorlardı. tabiki onlarda biliyordu geçici bir çözüm olduğunu. ancak benim hayat kalitemi bir tıkta olsa rahat ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlardı. ALLAH razıolsun askeri hastanedeki doktorlardan. 3 ay boyunca devamlı farklı farklı kremler yazdılar. hiç biri kökünden atmadı hastalığımı hatta daha kötüye gittiği zamanlar oldu. psikolojim hiç bir zaman kötü değildi çünkü alışıktım böyle yaşamaya.

peki nasıl düzeldim;
3 ay boyunca üzerimde 6 adet ilaç test ettiler. haplar hariç. hapların hiçbir tesiri olmadı açıkcası. benim hastanedeki 3 ayım dolduktan sonra teskeremi askeriyeye gidip aldım ordanda eve geçtim. askeri hastaneden çıkışım olmadan önce şimdiye kadar kullandıklarım tüm ilaçların reçetesini istedim ve çıktısını verdiler bana. isteme nedenim verdikleri her kremin ayaklarımda ve ellerimde iyi bir tepkime verdiğini fark ettim. ancak hastanede bu 6 kremi kombin edip kullanmadılar hiç. teskeremi alıp eve geldiğimde kendime dinlenmek için 1 hafta süre verdim. babamada reçeteyi yazdırtıp 6 tane ilacı aldırdım. annem ve babama ilaçları kullanmadan önce başıma üç aşağı beş yukarı gelebilecekleri yan etkileri söyledim ve artık kaybedeceğim bir şeyimin olmadığını söyledim. çünkü artık böyle yaşamak imkansız hale gelmişti.
ilaçları tüm hafta boyunca gece yatmadan önce ellerime ve ayaklarıma sürüp bildiğiniz naylon poşetle ellerimi ayaklarımı bağlar sağa sola deymesin kremlerim diye önlem aldım. tam 8. gün ellerime ve ayaklarıma baktığımda kaymak gibi olduğunu gördüm. hastalıktan kurtulmuştum. ancak acaba tekrarlarmı diye korkuyordum. şu anda 32 yaşındayım. tam 11 yıl geçti ve hiç bir zaman tekrarlamadı. cildiye doktoruna gittim ve durumumu anlattım şu şu ilaçları kombin ettim lütfen durumu benim gibi olanlarda doktor kontrolünde lütfen yardımcı olun insanlara dedim. bana dedikleri şey bu bir psikolojik hastalık sana denk gelmiş dediler ve inanmadılar bana. çıkmadığım üst düzey yer kalmadı hiç kimse dinlemedi beni.

ben ilaç listemi sizlerle paylaşmak istiyorum. ancak lütfen bu ilaçların yan etkilerinin olduğunu ve doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini unutmayın. ben kendim için kullandığımda tüm sorumluluğu kendim alarak kullandım. ancak siz böyle yapmayın.

ilaç listesi;
1-) fitokrem
2-) locoid lipokrem %0.1 /30g
3-) ürederm %40 emülsiyojel
4-) stafine cort krem 30g
5-) mupiderm mupirosin
6-) psorcuton beta pomat 30g
bunların tamamını bir kabın içine boşaltıp iyice karıştırıyorsunuz.(kullandığım alan büyük olduğu için tekrar tekrar karışım yapmamak için tamamını kullandım ben). 3-5 dakika tüm kremler birbirinin içine geçene kadar yani. sonrasında kullanacağınız bölgeye ince ile kalın tabaka arası göz kararı sürün. sürdüğünüz alan avuç içi ve ayak tabanı ise yatmadan önce sürün ve torba bağlayın. sabah ılık suyla güzelce temizlersiniz.  kullanacağınız alan ayak ve avuç ise mutlaka çalışıyorsanız işyerinden izin alın en az 7 gün. 7 günden önce farkı göremezsiniz kesinlikle. ancak diğer bölgelerinizde ise kesinlikle açık bırakın gazlı bez tarzında şeylerle kapatmayın.

çok önemli not: bu ilaçları ben sadece avuç içi ve ayak tabanımda kullandım. kesinlikle yüz - saç derisi - genital bölge gibi yerlerde kullanmadım. doktora başvurmadan kafanıza göre kullanmayın. ben kendimden vazgeçtiğim için kullandım ve 11 yıldır hastalığım tekrar etmedi. sizlere bunu anlatma amacım bilgilendirmektir. uygulayıp uygulamamak kesinlikle sizlerin sorumluluğu altındadır. kullanacaksanız bile mutlaka doktor kontrolünde kullanınız. dilerseniz doktorunuza benimle irtibat ettirip hastane raporlarımı istetebilirsiniz. önemli olan bu hastalığı yaşayan birileri varsa yardımcı olabilmek istiyorum. şu anda hastalığımdan eser kalmadığı için fotoğraf koyamıyorum. ancak hastane pataloji raporlarımda mevcuttur.

çok uzun oldu biliyorum. ama ölmeden önce sizlerle yaşadığım bu hastalığı nasıl kontrol altına alıp hayatımı zindan etmesinden kurtuldum anlatmak istedim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2022, 21:49:34 ÖS »

Çok geçmiş olsun. İyi cesaret etmişsiniz, denemişsiniz.
İnşallah ömür boyu da tekrarlamaz.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2022, 22:24:19 ÖS »

Çok geçmiş olsun, sağlık en önemli şey, dilerim bir daha asla tekrarlamaz.

freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2022, 22:58:41 ÖS »

Gecmis olsun. ALLAH kimseye dert vermesin. Verirse de çaresini versin inşallah.

Kötü bir hastalık geçiren bir kişi olarak,
bende ilave olarak, erken tanı ve tedavi için kimsenin korkmadan erken evrede üstüne gitmesini ve tedavi baslatmasini istiyorum. Korkunun ecele faydası yok.

Herkese sağlıklı ömürler dilerim.
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2022, 23:01:34 ÖS Gönderen: freedom » Logged

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 26, 2022, 15:14:25 ÖS »

Çok zor bir durum ama neyse ki kurtulmuşsunuz.

Çok geçmiş olsun, sağlıklı ömürler...
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2022, 16:16:36 ÖS »

Geçmiş olsun, hayırlı, sağlıklı, mutlu nice yıllarınız olur inşaAllah.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2022, 17:22:07 ÖS »

Geçmiş olsun! Zor süreçler olmalı.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: