Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun oynarken gelen cızırtı sesi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun oynarken gelen cızırtı sesi  (Okunma Sayısı 5225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2022, 07:15:55 ÖÖ »

Cevap veren herkese teşekkürler, konu takip etmesi zor olmaya başladığı için ilk mesajı güncelledim.

Lütfen ilk mesajı kontrol edin.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2022, 07:26:30 ÖÖ »

Ses kaydını dinledim. Bu sanırım ses kartı ile ilgili gibi geldi bana. Ses işlemede encode ederken cızırtı yapıyor. Bu tip bir problemi Gitar prosesürümün ses katını kullanırken Cubase'te çok VST açtığımda yaşardım. Emu kaç bit kaç khz'de çalışıyor. Yani ses kartının sesi gerçek zamanlı işlemede yetişemediğini sanıyorum. Ses kartın 24 Bit 192k Khz işleme yapabiliyor. Ancak bu maksimum değeri. Kartta DSP var ancak oyunun sesleri işlenirken sanırım genel donanıma ayak uyduramıyor. Bir senkron sorunu var gibi gözüküyor. Enteresan bir durum teoride ses kartının bu işi layıkı ile yapması gerekiyor. Ancak bir kartla yapıp bir kartla yapmaması saçma bir durum. Ama kesinlikle söyleyebilirim ki sorun parazit yada EMI vs değil. Bu cızırtı senkron sorunundan kaynaklı. Donanımlardan biri bu konfigürasyonda darboaz yapıyor gibi duruyor. Tüm driverlar güncel mi onuda bir kontrol etmende fayda var.
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2022, 07:36:50 ÖÖ Gönderen: Tonyukuk » Logged
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2022, 14:11:53 ÖS »

Sorunu çözdüm, kapasitörlerdenmiş. İlk mesajı güncelledim okuması kolay olsun diye.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: