Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 98 için donanım  (Okunma Sayısı 6557 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2023, 22:03:24 ÖS »

Anakartin tam modeli driver bulmak için önemli. Parçaların geri kalanında sıkıntı yok hocam.

Pek bakamadım şu an kurulu vaziyette ilk önce Win98 i kurmayı deniyorum sonra tam modelini yazarım.
Ne Driverı lazım ki? Bir USB driveri yükleiyormuş galiba başka bişey lazım mı

sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2023, 22:07:31 ÖS »

Her seyden önce chipset driverlari kurulmalı. Sonrasında diğer bileşenler. Ekran kartı ses kartı falan felan. Chipset driverlarindan sonra da hard disk in dma modu açilabilir. Diski hizlandirir

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 25, 2023, 01:51:26 ÖÖ »

Anakartın tam modeli Asrock P4VT8+  linkte özellikleri yazıyor nasıl iyi mi hocam.  

Win 98'i sonunda kurabildim, anakartın tüm driverlarını indirdim aktarmak için ya cd kullanıcam USB portlar sürücüsüz çalışmıyor, klavye ve fareyi de zor çalıştırdım.  Kahkaha

https://www.asrock.com/mb/VIA/P4VT8+/#Specification
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2023, 01:53:06 ÖÖ Gönderen: segaa » Logged

sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 25, 2023, 06:56:03 ÖÖ »

İlk aşamada sürücülerin olduğu bir cd yazabilirsin. Cd içine chipset driveri ekle, bi de usb depolama sürücüsü olan nusb33e.exe yi indirmen gerekiyor. 98 için kullanışlı uygulamaları buradan bulabilirsin. http://startup.retropc.se/win98.html

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 31, 2023, 05:27:18 ÖÖ »

https://winworldpc.com/product/windows-98/98-second-edition

Şu siteye baktım en altta Türkçe versiyon da Win 98 SE var ama OEM yazmıyor, diğer indirme sitelerindekilerde de OEM olarak belirtilmemiş, eğer indirdiğim versiyon OEM değilse nasıl olacak? Disket sürücü de yok.

Bu durumda başlangıç disketi dosyasını diskete değil de ayrı bir CD ye yazdırsam, ilk önce başlangıç disketi CD sini takıp boot ederek sonra çıkartıp normal Win 98 CD sini taksam kurulum olur mu?

Gerçi yapmışsınız ama genede yazayım belki birinin işine yarar,

Disket sürücü, Cd sürücü, hatta usb porttu bile bulunmayan bir bilgisayara en pratik Windows 9x nasıl kurulur.

Bu bilgisayarın büyük ihtimalle IDE olan harddiski çıkarılıp "USB to IDE" aparatla başka bilgisayara bağlanır. Rufus programı ile Freedos olarak formatlanır. İçine herhangi bir Windows 98 CD'sinden Win98 klasörü kopyalanır.

Harddisk kendi bilgisayarına takılıp bilgisayar açılır,

komut satırından
"Cd win98" enter
Türkçe ise "kur" ingilizce ise "setup" yazılıp Windows 98 kurulur.
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 01, 2023, 23:36:46 ÖS »

Şu siteye baktım en altta Türkçe versiyon da Win 98 SE var ama OEM yazmıyor, diğer indirme sitelerindekilerde de OEM olarak belirtilmemiş, eğer indirdiğim versiyon OEM değilse nasıl olacak? Disket sürücü de yok.

Bu durumda başlangıç disketi dosyasını diskete değil de ayrı bir CD ye yazdırsam, ilk önce başlangıç disketi CD sini takıp boot ederek sonra çıkartıp normal Win 98 CD sini taksam kurulum olur mu?

Disket sürücü, Cd sürücü, hatta usb porttu bile bulunmayan bir bilgisayara en pratik Windows 9x nasıl kurulur.

Bu bilgisayarın büyük ihtimalle IDE olan harddiski çıkarılıp "USB to IDE" aparatla başka bilgisayara bağlanır. Rufus programı ile Freedos olarak formatlanır. İçine herhangi bir Windows 98 CD'sinden Win98 klasörü kopyalanır.

komut satırından
"Cd win98" enter

Böyle yaptığımızda 98 kurduktan sonra freedos silinip msdos uzerine geçiyor mu yoksa freedos kalıyor mu? Tam anlamadım bu kısmını

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2023, 00:31:50 ÖÖ »

Win 98 i kurdum cd ile disket falan gerekmedi.

Bende kurulum yapmadan önce flash bellek ve rufus programı ile win 98 kurulum videosu izlemiştim ama bana zahmetli ve karışık geldi, dos komutlarına da çok yabancıyım bu yüzden hiç o topa girmedim. Nasıl kurulum yapılacağını merek edenler için videoa aşağıda.

https://www.youtube.com/watch?v=MS-oyUZH3TY

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2023, 04:13:20 ÖÖ »

komut satırından
"Cd win98" enter

Böyle yaptığımızda 98 kurduktan sonra freedos silinip msdos uzerine geçiyor mu yoksa freedos kalıyor mu? Tam anlamadım bu kısmını

Sanal makinada deneyiverdim, Freedos'un esamesi bile kalmıyor. Ms-Dos 6.22'nin üzerine Win9x kurulunca ne oluyorsa o oluyor, fark yok.

* a.png (22.03 KB, 729x450 - Görüntüleme: 379 kez.)

* b.png (13.78 KB, 729x447 - Görüntüleme: 143 kez.)

* c.png (27.94 KB, 646x552 - Görüntüleme: 160 kez.)

* d.png (27.14 KB, 647x556 - Görüntüleme: 165 kez.)

* e.png (16.71 KB, 725x474 - Görüntüleme: 386 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2023, 04:20:58 ÖÖ Gönderen: HkRecai » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: