Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn kötü konsol tasarımı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En kötü konsol tasarımı  (Okunma Sayısı 651 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2026, 21:41:18 ÖS »

Bence en kötü tasarım uzak ara XBOX 360. Kasanın hem görünümü, hem işlevselliği berbat. Zaten soğutma performansı yüzünden anakartları da sapır sapır dökülmüştü...

Xbox 360'ın tasarımını seviyorum, özellikle ilk modeller ve slim model dışardan bakıldığında gözüme hoş geliyor ama bu sadece görsel açıdan iyi bir tasarım, dediğin gibi bu tasarım soğutma konusunda sınıfta kalmış sürekli büyük arızalar veren bir tasarım, üstelik beş on  kere revize edilmesine rağmen slim ve e model dahil hepsi kırmızı ışık vermeye devam etti, ilk xenon, zephyr ve  falcon modellere göre diğer anakart modellerinde daha az arıza görünse de Xbox 360 bu kırmızı ışık hatası vermeyen modeli yine de yok. Kahkaha

Benim falcon'um daha geçen seneye kadar taş gibi çalışıyordu, bir arkadaşa verdim, dvd sürücüsü bozulmuş. Alıp yaptırmadık da, öyle kaldı. Ama çok sefasını sürdüm o cihazın. 2007'de aldım, neredeyse 15 sene aralıksız kullandım. dual layer dvd'lere oyununu yazıp oynamak ps3 kırılmadığı için büyük nimetti gerçekten. Ama bazen cfw güncellemesi geliyordu, onu yaptırmadan yeni oyunları açmıyordu, alıp Kadıköy'e götürüp yaptırıyordum, en son baktım aliexpress'te kiti satılıyor, aldım kendim yaptım, ama için açmak aşırı zor gelmişti. Bir sonraki güncellemeyi yine Kadıköy'de yaptırdım. Kahkaha

Falcon board en çok 3K ışık arızasına neden olan modeller arasında, senin ki epey iyi dayanmış, tabi bu elektronik cihaz arızaları biraz şans biraz çevre ve hava koşulları biraz da kullanıcı kanaklı olabiliyor, bazıları daracık alanda cihazın hiç hava alamayacağı koşullarda kullanıyor, bazıları halının üstünde, cihaz sıcak havaya zorlu koşullara alışkın değil  Kahkaha   

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2026, 11:54:42 ÖÖ »

xbox 360 slim. O dokunmatik açma kapama tuşunu nedir öyle? O kadar hassas ki sanki parmağımın kokusunu alıyor. Yanlışlıkla dokunsanız bile açılıyor. Oyuncu adam zaten oyun kolunun tuşlarına basmaya alışıktır. Dokunmatiğe ne gerek var anlamadım ! Usb çıkışları ise çok verimli, okumadığı hdd görmedim o başka..
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 16, 2026, 12:37:44 ÖS »

xbox 360 slim. O dokunmatik açma kapama tuşunu nedir öyle? O kadar hassas ki sanki parmağımın kokusunu alıyor. Yanlışlıkla dokunsanız bile açılıyor. Oyuncu adam zaten oyun kolunun tuşlarına basmaya alışıktır. Dokunmatiğe ne gerek var anlamadım ! Usb çıkışları ise çok verimli, okumadığı hdd görmedim o başka..
Xbox One'da da öyle ve ben de hiç sevmiyorum.
badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2026, 15:34:42 ÖS »

xbox one larda o/f tuşu tam dokunmatik sayılmaz. Hafif basma payı var. 360 da tırnağının ucuyla deysen bile açılıyor. o derece gıcık yani
badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 16, 2026, 15:35:48 ÖS »

Xbox One'da da öyle ve ben de hiç sevmiyorum.
xbox one larda o/f tuşu tam dokunmatik sayılmaz. Hafif basma payı var. 360 da tırnağının ucuyla deysen bile açılıyor. o derece gıcık yani
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: