Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelAcaba Kaç Bayan Böyle Bir Çanta İster?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Acaba Kaç Bayan Böyle Bir Çanta İster?  (Okunma Sayısı 21996 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2009, 04:39:30 ÖÖ »

fluke, yok ben yanlis anlamisim kusura bakma

bu arada :

http://www.flickr.com/photos/jeriellsworth/2908677845/

hmmm ....

Retro Hincal Uluc
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2009, 06:02:41 ÖÖ »

evet c-one olayı patladığında hatun bu işlere başta çok vakıf olmadığını commodore ve çiplerinin mühendislerinden bir kaçının kafasını oldukça miktiğini ve yardım aldığını çok uğraştığını söylemişti diye hatırlıyorum, hatta danıştığı elemanlar çok yardımcı olup, yol yordamda göstermişler, onlarda unuttuklarını birilerine sordular hatun için v.s. bişeyin mi? birinin anısınamı ? yok sanki bir oyun içinmi bu işe giriştiğini falanda sölemişti, öyle bişey vardı diye hatırlıyorum.

c-one olayında ise beni şaşırtan Commodore makinesine güzel bir kadının sahip çıkıp onu geliştirmeye çalışması, hatta ona yeni PC donanımlarını entegre edecek kadar ileri gitmesi oldu. ilk anda komiktir Tramiel yada Jay Miner in kızı yada bir yakınıdır,adamların anısını yaşatma adına girdi bu işe heralde diye düşündüm.

sonra oturumlar tanıtımların fotolarını,yorumlarını görünce bu hatun ne kadarını yapmış yada yapmamış önemi yok iyi reklam oldu ilgi artı insanlar tekrar hatırladı komodoru şeklinde düşündüm. belki biraz öylede olmuştur. hatunun yenecek tipte oluşuda ayrı bir avantajdı tabi.

hatun böyle işler başarıp ilgide görünce, hatta camiada hoş karşılanıp partilerde tanıtım seminerlerde boy gösterince bu işi nasıl yapar, hatuna sıra gelene kadar bu kadar adam var bu işten anlayan bunamı kaldı komodor şeklinde bir flashback oldu bende.

konuyu son etapta, kaliteli dokumanların hemen hemen hepsinin ingilizce olması (malup küresel dil), üstüne teknik ingilizce içermesi, üstüne birde bu işe yakın bu işten anlayan adamları tanıma şansılılığı eklenince olur tabiki neden olasın diye düşündüm, kadın olmasıda tuz biber, reklamı iyi olur fark yaratmaz şeklinde düşünsel olarak bağladım kendimce. bilmem belki yanlış bir yaklaşım.

sonra canım ülkemde bu kadar zıpkın,fişek gibi beyinler varken neden böyle bir güzel vaka bizde olmadıda, bu ilgi ile başladı şöle ettim böle ettim diyen taş gibi hatunda oldu diye şaşırdım tekrar.

uzun lafın kısası "eğitim şart" sloganı. retro makinelerde bişeylerin çözülmesi yeni teknolojiyi anlamada önemli bir adım, Yeni retronun devamı çünkü, değişen kapasite, hala 1,0 işliyor makineler.

öte yandan temel alıp retro olsun, yeni olsun bişeyler yapabilmek için ingilizce dokümandan faydalanma işine girince insan bir yandan ordaki teknik ingilizceyi anlamaya çalışırken bir yandanda ASM gibi karışık bir konuyu çözme moduna giriyor. bu olay Jeri ve benzerleri için böyle değil ama. duyuyoruz bilmem kaç yaşında çocuk şurayı hekledi yok bilmem ne yaptı, şu alete şöyle takla attırıyor, yeteneğe bak falan, gavur işte yapar gibi tafralar. acaba neden? yoksa biz o minik fırlamadan daha mı akılsısız. elbette yok öyle bişey
olay kaynak ve dil sorununda yatıyor bence. ama ne kadar öğrenirseniz öğrenin bir dili onu bilmenin konforunu ana dili olanla aynı yaşayamazsınız. sözde ben 3 dil bilirim ama hikaye yanii.ha tam kasarsan kendini adarsan olmazmı peki, olur neden olmasın. ama ya işlemciyi yakarsın yada hayatını kazanmak için yaptığın işten geri kalırsın. yaman bir çelişki bu.

tanrı ülkemizi ve bizleri kalkındıracak uyandıracak beyinlere güç, sabır, nitelik, en önemlisi fırsat ve şans versin. her geçen gün eğitimi mok eden zatlarında belasını versin. evet içimdekileri yazabildiğim kadar söyledim ve rahatladım. (:

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2009, 10:11:13 ÖÖ »

konuyu son etapta, kaliteli dokumanların hemen hemen hepsinin ingilizce olması (malup küresel dil), üstüne teknik ingilizce içermesi, üstüne birde bu işe yakın bu işten anlayan adamları tanıma şansılılığı eklenince olur tabiki neden olasın diye düşündüm, kadın olmasıda tuz biber, reklamı iyi olur fark yaratmaz şeklinde düşünsel olarak bağladım kendimce. bilmem belki yanlış bir yaklaşım.

Bana biraz mazeret uydurmuşsun gibi geliyor. Jeri Ellsworth denene hatun kişinin başarısından bu şekilde rahatsızlık duyup, kendinle karşılaştırıp bir de böylesine bir mazeret uydurmanın gereği nedir onu bilemiyorum? Kafam almıyor.

Ufak bir hatırlatma yapayım. Dünyanın en iyi yazılımcıları Hindistan'dan çıkar. Hindistanda çocuklara küçük yaştan itibaren iyi bir ingilizce eğitimi verilmesinin bunda kesinlikle payı vardır. Ama Hintililerin ana dili gibi ingilizce konuştuğunu asla söyleyemeyiz. Donanım konusunda da Japon'lar çok iyidir. Japonlarda ingilizce olayına bakarsak gramer yapısı çok faklı olduğu ve bazı sesleri ("le" sesi mesela) çıkaramadıkları için bir Japon'un ingilizce öğrenmesi çok zordur. Hata Japon ingilizcesiyle engrish diye dalga geçilir.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2009, 10:23:33 ÖÖ »

Ehuhueueue ben de zaman yok diye mazeret uyduruyorum sürekli. Sonra Türkiye'nin şartlarını gösterip zaten çok çalışıyoruz akşama turşum çıkıyor falan diyorum. Ama yapan neler yapıyor, birçok örneğini bu forumda görüyoruz.

Biz zaten ilkokuldan alışkınız mazeretlere:

* Elektrikler kesikti çalışamadım
* Sular kesildi çalışamadım
* Akşam annemin misafirleri vardı
* Annem eşofmanlarımı yıkamış

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2009, 12:26:57 ÖS »

Söyledikleriniz doğru...ama aksi durumda Jeri Ellsworth'un başarılı olacağına kimse garanti veremez... Döküman, bilgi birikimi konusunda çok daha avantajlı olduklarını inkar edemeyiz...Bence bu çokta büyük bir mazeret değil...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2009, 14:30:28 ÖS »

Döküman, bilgi birikimi konusunda çok daha avantajlı olduklarını inkar edemeyiz...Bence bu çokta büyük bir mazeret değil...

Ya para?

fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2009, 16:02:15 ÖS »

annemin ciddi sağlık problemleri ile uğraşıyorum, konu hakkında ilgi ve yerinde yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. ilk fırsatta yorumlara yanıt verip. sizler ve değerli görüşlerinizle fikrimi ilerleteceğim. (:

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 24, 2009, 16:04:45 ÖS »

Geçmiş olsun

fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 24, 2009, 20:16:38 ÖS »

sağol @wizofwor

ayrıca,
"Bana biraz mazeret uydurmuşsun gibi geliyor. Jeri Ellsworth denene hatun kişinin başarısından bu şekilde rahatsızlık duyup, kendinle karşılaştırıp bir de böylesine bir mazeret uydurmanın gereği nedir onu bilemiyorum? Kafam almıyor."
bu kadar açıklamaya rahmen bunu çıkardıysan, üstüne dicek bişeyim yok. gerçekten bugün ne taraftan kalktığın önemli olabilir. benimde !
yada ben anlatamamış olabilirim. merak ettiğin bir konuda sayfalarca ingilizce dokuman inceleme işine girişmeyi dene derim. oralarda doğup anadilini ingilizce kabul ettiysen lafım yok.

"bu kadının böyle bir olaya, özellikle kadın olduğu halde her ne olursa olsun girişmesi camia için iyi bir şans. çabaları bizlerle karşılaştırıldığında fazlası ile bizden aktif. bizlere gıbta ve tebrik etmek düşer."
demişim birinci bölümde.. bunun üstüne "sen rahatsızlık duyup" diyorsan ben daha ne diyeyim sana. "kendinle karşılaştırıp" demişsin... ben onu şöyle düzeltiim... gıbta ile takip ettiğim Türk arkadaşlarım bu tür bir başarıya çok uzak değiller, hatta çok daha kapasite yüklüler, tüm olumsuz şartlara rahmen + başarıya ve saygıya son derece layıklar. bu mukayeseyi yapınca rahatsızlık duyuyorum. haksızlık gibi geliyor, ama saçma tabiki yok öyle bişey.

öte yandan @ozayturay bu konu için değilde, bir genelleme olarak haklı olabilir.

@LW3D oldukça ılımlı sağolsun. ama bu işlerde doküman ve onu anlamak büyük mazeret değil doğru, Herşey Demek. her seferinde amerikayı keşfetmek zorunda kalırız yoksa dimi. okyanusun ortasındada gemimiz batar.

@arda "para para para" 1/3 napolyon demiş, doğru söylemiş. refah düzeyi farkı, çocuklar ve gelecekleri için toplum sigortası olayını göz ardı etmemek lazım. mesela onlarda okuduğun lise, yeri-başarı yüzdesi ve senin ordaki başarın gideceğin sınavsız üniversiteyi, yeteneğin gidebileceğin bölümü belli eder, bazı durumlardada ailenin ödediği para. önemli bir ayrıntı. frilens takılabilmek, kazan kaynamış kaynamamış derdi olmadan. bir tür iyileştrilmiş "ekmek elden su gölden" olayı.

ardından doğuştan ingilizce + ne tür istersen ingiliş popüler dokumanlar offf yemede yanında yat, her cihaz eğer para kazanmak istiyorsa globalite için mutlaka ingiliş manual "klavuz" bulundurmalı. suyundanda koy. bizlerde medeni olacağız diye, hatta sisi, yada bi egomuzu tatmin için kas babam kas ingilizce.. Aaa yaşım 34 olmuş. bunda anormal bişey yok. düzen böyle. kapitalizmin etkisini burda bile hissetmek mümkün. "altın kural, altını olan kuralı koyar"

sözde ben 3 dil bilirim ama hikaye yanii.ha tam kasarsan kendini adarsan olmazmı peki, olur neden olmasın. ama ya işlemciyi yakarsın yada hayatını kazanmak için yaptığın işten geri kalırsın. yaman bir çelişki bu. demişim. ama derdimi anlatamamışım.

Ufak bir hatırlatma yapayım. Dünyanın en iyi yazılımcıları Hindistan'dan çıkar. Hindistanda çocuklara küçük yaştan itibaren iyi bir ingilizce eğitimi verilmesinin bunda kesinlikle payı vardır. Ama Hintililerin ana dili gibi ingilizce konuştuğunu asla söyleyemeyiz. Donanım konusunda da Japon'lar çok iyidir. Japonlarda ingilizce olayına bakarsak gramer yapısı çok faklı olduğu ve bazı sesleri ("le" sesi mesela) çıkaramadıkları için bir Japon'un ingilizce öğrenmesi çok zordur. Hata Japon ingilizcesiyle engrish diye dalga geçilir.

sen beni güldürdün ya Allahta seni güldürsün.. daha fazla yazamıcam. hahahhahaaaa...  Kahkaha

şaka,hobi,retro metro derken alınmayın bana sakın, duygu ve düşüncelerimi yazıya dökmekte oldum olası zorlanırım ben. mesajın en iyisini yazsam ne değiştirir ki. hiçbişey. eminim karşılıklı konuşsak daha iyi anlarız birbirimizi.
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2009, 20:28:04 ÖS Gönderen: fluke » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Nisan 24, 2009, 20:43:30 ÖS »

merak ettiğin bir konuda sayfalarca ingilizce dokuman inceleme işine girişmeyi dene derim. oralarda doğup anadilini ingilizce kabul ettiysen lafım yok.

fluke, ingilizce bir dokumani okuyup kavramak icin illa super ingilizce bilgisine sahip olmak gerekmiyor. Veya ingilizce bir dokuman okuyup anlayan bir insan ingilizceyi anadili olarak kabul etmis demek degildir. Bence bu saplantiyi kafandan cikarman gerekiyor cunku bircok insan alinabilir. Zira forumumuzda ingilizce dokuman vs okuyup kendi projelerini gerceklestiren arkadaslar var. Hic biride ana dili ingilizce olarak gormuyor, ingilizce konusunda iddiali olduklarini zannetmiyorum. Teknik bir dokumanda kullanilan ingilizce kisitli bir ingilizcedir. O teknik konuya hakimsen biraz bir ingilizce bilgisiyle neler olup bittigini anlayabilirsin.

Retro Hincal Uluc
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 24, 2009, 20:51:50 ÖS »

@coze
evet haklısın öyle, de benim anlatmak istediğim bu değil ki. aslında bir sohbet ortamında ifade edilebilecek şeyler benim için, yazı ile ifade edince başarısız oluyorum gibi. ana konudan uzak nüanslara takılınıp uzaklaşılıyor hep. bu şekilde işler ilerleyip yanlış anlaşılacağıma ve habire düzeltme ifade yoluna gideceğime, en iyisi ben siteye fikrimi yazmayayım şu dakikadan sonra daha iyi. neden bu kadar hassas davranılıyor anlamış diiilim.
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2009, 20:53:38 ÖS Gönderen: fluke » Logged

magic_gun
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 24, 2009, 23:21:29 ÖS »

gecmis olsun fluke
dil konusu haric sana katılıyorum ,coze bence cok haklı....

ama adamlardaki gecim kaygısı olmaması cok buyuk bir avantaj
bizde de ne yetenekli beyınler var ama
dedigin gibi kaynayan kazan olmadıgında  bazı seyler yolunda gitmiyor

Hayal etmeden basaramazsın .. bu makinelerle neler yapabilirsin
fluke
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Nisan 25, 2009, 00:50:11 ÖÖ »

tekrar sölüyorum @coze nin sölediğinde bir yanlışlık yok, hatta çok doğru. ama ben ne demeye çalışıyorum, siz ne anlıyorsunuz. eksikliği kendimde gördüm ben sorun değil, eksik olan ben olayım abi. süper ingilizce bilen bir amerikalı, ingiliz gibi şakır şakır dokümanları çözen adamlarda vardır burda ben yanlış anlamışımdır. aslında süper projeler çıkarırızda çıkarmak istemiyoruz.zaten gerekte yok,teknik ingilizce kolay,olayı çözen imalatı yapıyor,bir ben yapamıyorum. Jeri'yi sollayan projeleri sabırla bekliyorum. Çok bekledim, ama daha beklerim sorun değil işimiz bu.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: