Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımBilinmeyen Amiga oyunlari #1 Extase
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilinmeyen Amiga oyunlari #1 Extase  (Okunma Sayısı 10896 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 03, 2009, 01:37:34 ÖÖ »

Evet arkadaslar, bundan boyle bu kosede size fazla bilinmeyen amiga oyunlarini tanitacagim

ilk oyunumuz extase. Oyunumuz bir adet puzzle/zeka oyunu, ama cok iyi refleks ve el becerisi de gerektiriyor. Oyun ekrani ikiye ayrilmis durumda. Sol tarafta bir oyuncu, sag tarafta diger oyuncu oynuyor. ortada ise bir yuz var. oyunun amaci biraz karmasik. sag ve sol tarafta her yarismacinin kendine ait bir 'akim' atim unitesi var. burada belli zaman araliklarinda bir akim atiliyor (akim mi diyim, elektron mu diyim bilemedim). Amacimiz bu akimi kendi tarafinizdaki devreden gecirip ortadaki yuze ulastirmak. Yuz bir nevi cyborg bir kiza ait, ve bu akim sayesinde uyariliyor. kendi tarafindaki receptorlere akimi ulastiran ilk yarismaci oyunu kazaniyor.

tabi oyun bu kadar basit degil. bu bahsettigim devre cesitli elemanlardan olusuyor. Siz mavi veya yesil renkli bir baloncugu kontrol ediyorsunuz. bu baloncuk yardimiyla devre elemanlariyla etkilesip devreyi akimi iletecek hale getirmeniz gerekiyor. Ayni zamanda karsi tarafinda devresiyle de oynasabilirsiniz. Ozellikle karsi tarafin kazanmaya yakin oldugunu gordugunuz anda biraz sabotaj yapmaniz gerekiyor. Tabi ayni seyi o tarafta sizin icin yapabiliyor

uzun lafin kisasi cok guzel zevkli bir oyun, tek kotu tarafi ise biraz kisa olmasi (sadece 8 bolum var). muzikleri icinse ozel bir paragraf acmak istiyorum. biraz post modern tarzda yapilmis muzikler gercekten cok basarili. ve oyun icinde devrenin cesitli elemanlarina etkilestiginizde cikan efekler muzikle cok guzel uyusturulmus. kesinlikle bir bakmanizi tavsiye ederim.

ve bu kadar lafin ardindan ilk dort bolumun cozumu olan bir videoyu begeninize sunuyorum kusura bakmayin, youtube ama artik proxy filan bi caresine bakarsiniz ...

link :
Alıntı

Retro Hincal Uluc
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2009, 05:31:52 ÖÖ »

Yav adamin istihkakini biberona koysaniza Kahkaha Telef oluyor gariban iki yudum cekip nesemizi bulalim derken. Lingo lingo biberonlar.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2009, 10:22:41 ÖÖ »

sıradaki oyun ?

Bu tür oyunlar beni pek sarmıyorda

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2009, 14:17:41 ÖS »

Coze hocam  Coze hocam !
Kız canlanıyo mu ilerleyen bölümlerde,saçları felan çıkar mı acep?
Bütün devreleri tamamlayınca noluyo o önemli ?  Kahkaha
Bak şimdi Gals Panic heyecanı yaşadım birden  Karizmatik

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2009, 16:31:29 ÖS »

Bu oyun bana "The Machine Bride of Pinbot"u hatırlattı. Şöyle kii, -bu bir tilt makinesi bu arada- amacınız bir robotu gerçek bir kadına dönüştürmek. Önce ağzını yapıyorsunuz, sonra gözlerini vs. ortada değişen bir bölüm var, -robotun kafası- örneğin gözleri tamamladığınızda dönüyor ve bir sonraki aşama geliyor. Çok eğlenceli bir oyundur. Gerçek kadına yaklaştıkça topu kollarının, göbeğinin üzerinde gezdirdiğinizde gıdıklanıyor ya da "seksi" sesler çıkarıyordu. Sonraları o sesin sahibinin de hiç fena bir hatun olmadığını, hatta müzikle uğraştığını öğrenmiştim hani, hatta veb adresi de var: http://www.hipchick.com/site/music_audio_01.html (bir şarkısı: http://www.hipchick.com/mp3s/thistime.mp3)

Neyse, bu arada oyun da fena görünmüyor Bir ara denerim belki ama son bölüm bitince aniden menüye düşmesi beni irrite etmedi değil hani

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2009, 17:00:13 ÖS »

@CommodoreFan®
Ehehe!

Alper
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2009, 15:44:23 ÖS »

bu zamanlarda cıksaydı bu oyun ısımınden dolayı hehe
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2009, 15:50:42 ÖS »

Parasol Stars bence hakkı yeterince verilmeyen, iki kişi olarak müthiş eğlenceli olan, Bubble Bobble serisinin en az bilinen oyunu. Arcade hissi, sürprizleri, şirin müzikleri ve oynanabilirliği mükemmeldi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Parasol_Stars
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2009, 15:55:43 ÖS »

eski oyunların tadı başkaydı yeni jenerasyon grafik diyor başka bişey demiyor anlamıyorum zorro dan bruce lee den sabateur imp mission c64 teki emılyn hughes soccer ghostn goblıns hangı bırını sayayım
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2009, 16:51:52 ÖS »

@witchdoktor:
E bu RodLand'le, SnowBros arası birşeymiş...

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2009, 22:12:49 ÖS »

Parasol Stars bence hakkı yeterince verilmeyen, iki kişi olarak müthiş eğlenceli olan, Bubble Bobble serisinin en az bilinen oyunu. Arcade hissi, sürprizleri, şirin müzikleri ve oynanabilirliği mükemmeldi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Parasol_Stars

Coze'nin başlığını ele geçiriyioruz gibi geliyor ama, ben de "Tumble Pop" seven biriyimdir, bu türün en iyi örneklerinden biri, fakat GameBoy dışında bir çevrimi yapılmamış. Mame ile bir deneyin derim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tumble_Pop

@alpyre:
haksız sayılmazsın, hatta bahsettiğin konsept aslında
http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Islands
"Rainbow Islands: The Story of Bubble Bobble 2" adıyla çıkmıştı. Parasol Starts ile temelde aynı oyun. Spectrum versionu da var hemi de
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2009, 22:14:58 ÖS Gönderen: Arda » Logged

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2009, 22:32:11 ÖS »

Rainbow Islands deyince aklıma zar zor kafa ayarı yapıp C64'te akşama kadar kapatmadığım günler geldi.C64 versiyonu tek kelimeyle süper

Bu arada meşhur olduğu zamanlarda C64'te benden başka Final Fight oynamış olan var mı arkadaşlar,hem de kasetten?
Nasıl bir bootleg versiyonmuş kimsenin haberi yok.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2009, 00:25:22 ÖÖ »

@CommodoreFan®
Ben oynamıştım...
Doğru diyosun, herkeste yoktu...

Alper
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2009, 00:40:06 ÖÖ »

İdealtepe'de Bil & Aks diye bir mekanın önünden geçerken vitrinde görmüştüm ben de ilk defa.İçeri girip sorunca C64 versiyonu olduğunu söylemişlerdi,kaçar mı tabi ?  Kahkaha

Artık nasıl uyarlamışlar bilmiyorum ama sadece disk versiyonunu bulabildim,o bile çok nadir.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: