Evet arkadaslar, bundan boyle bu kosede size fazla bilinmeyen amiga oyunlarini tanitacagim

ilk oyunumuz
extase. Oyunumuz bir adet puzzle/zeka oyunu, ama cok iyi refleks ve el becerisi de gerektiriyor. Oyun ekrani ikiye ayrilmis durumda. Sol tarafta bir oyuncu, sag tarafta diger oyuncu oynuyor. ortada ise bir yuz var. oyunun amaci biraz karmasik. sag ve sol tarafta her yarismacinin kendine ait bir 'akim' atim unitesi var. burada belli zaman araliklarinda bir akim atiliyor (akim mi diyim, elektron mu diyim bilemedim). Amacimiz bu akimi kendi tarafinizdaki devreden gecirip ortadaki yuze ulastirmak. Yuz bir nevi cyborg bir kiza ait, ve bu akim sayesinde uyariliyor. kendi tarafindaki receptorlere akimi ulastiran ilk yarismaci oyunu kazaniyor.
tabi oyun bu kadar basit degil. bu bahsettigim devre cesitli elemanlardan olusuyor. Siz mavi veya yesil renkli bir baloncugu kontrol ediyorsunuz. bu baloncuk yardimiyla devre elemanlariyla etkilesip devreyi akimi iletecek hale getirmeniz gerekiyor. Ayni zamanda karsi tarafinda devresiyle de oynasabilirsiniz. Ozellikle karsi tarafin kazanmaya yakin oldugunu gordugunuz anda biraz sabotaj yapmaniz gerekiyor. Tabi ayni seyi o tarafta sizin icin yapabiliyor

uzun lafin kisasi cok guzel zevkli bir oyun, tek kotu tarafi ise biraz kisa olmasi (sadece 8 bolum var). muzikleri icinse ozel bir paragraf acmak istiyorum. biraz post modern tarzda yapilmis muzikler gercekten cok basarili. ve oyun icinde devrenin cesitli elemanlarina etkilestiginizde cikan efekler muzikle cok guzel uyusturulmus. kesinlikle bir bakmanizi tavsiye ederim.
ve bu kadar lafin ardindan ilk dort bolumun cozumu olan bir videoyu begeninize sunuyorum

kusura bakmayin, youtube ama artik proxy filan bi caresine bakarsiniz ...
link :