Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Onescapee  (Okunma Sayısı 7659 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 07, 2009, 16:29:42 ÖS »

Yeni keşfettiğim ve de bir saattir büyük keyifle oynadığım bu oyunu benim gibi  Flashback ve Another world severlere duyurmak istedim.Bol bulmacalı olduğu kadar atmosferik de.

Maalesef 1200'le fazla haşır neşir olmadığımdan çok geç keşfettim ama 1997 yılının en iyi oyunu seçilmiş.Pc versiyonunu ücretsiz indirebilirsiniz,uyum sorununu da compability mode win 95 seçerek çözebildim.

Oyunun sitesi :
http://onescapee.invictus.hu

Detaylı inceleme :
http://www.amigaflame.com/amioe.htm

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 17:01:22 ÖS »

Bu oyunu DefLeppard'la, topladığı A1200'lerin CDRom'larını sınamak için oynuyoruz... Daha mağarayı geçemedik... Bazı puzzle'lar oldukça zor...

Alper
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2009, 17:06:44 ÖS »

Puzzle'lar cidden zor özellikle yarasa yiyen yaratıktan sonrasında takıldım ben de,orayı geçmeye çalışıyorum ama çözüme bakmaya pek de niyetim yok.

Klavyeden oynanırsa kontroller çok kolay ama ille de joystick takıntısı olanlar için (mesela ben ),kazın ayağı öyle değil

İsteyenler olursa bu da çözümü :
http://www.digitaldreamscapes.org/Files/oewalkthrough.html

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2009, 20:26:54 ÖS »

Klavyeden oynanırsa kontroller çok kolay ama ille de joystick takıntısı olanlar için (mesela ben ),kazın ayağı öyle değil

evet gerçekten de bu joystick, wheel falan işleri kolaylaştıracakken zorlaştırıyormuş meğer Onun için spectrum'u yabancılık çekmeden kullanmaya devam edebiliyorum herhalde, hiçbir zaman bir joystick kullanmadım speccy'de. Q-A-O-P-M kombinasyonu facto-standard'dır tüm oyunlarda

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2009, 22:00:50 ÖS »

Spectrum'a Boulderdash transfer etmiştim pc'den 2006 yılında.
İlk denemem olduğundan mı yoksa aklıma cpc6128'li zamanlar geldiğinden mi bilmem,öylesine denemeye niyetlendiysem de sabah 6'ya kadar oynamıştım.Ama klavyeden değil tabi

Kutusuz bir devre var elimde,gayet de güzel çalışıyor ama Kempston mıdır yoksa standart port mu detayını bilmiyorum, ona Phyton bağlayıp alem yapmıştım sabaha kadar   Kahkaha

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2009, 22:06:45 ÖS »

Spectrum'a Boulderdash transfer etmiştim pc'den 2006 yılında.
İlk denemem olduğundan mı yoksa aklıma cpc6128'li zamanlar geldiğinden mi bilmem,öylesine denemeye niyetlendiysem de sabah 6'ya kadar oynamıştım.Ama klavyeden değil tabi

Kutusuz bir devre var elimde,gayet de güzel çalışıyor ama Kempston mıdır yoksa standart port mu detayını bilmiyorum, ona Phyton bağlayıp alem yapmıştım sabaha kadar   Kahkaha

o devreden bende de var (expansion porttan takılıyor). ne olduğunu bulamadım, spectrum hardware indexte de bulunmuyor.. biri türkiyeye acaip şeyler getirip satmış... hemde soketi foxconn marka.. garip, evet garip, amaa gerçeek.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2009, 22:09:22 ÖS »

Öyle böyle idare ediyor işte,yapı gereği zaten üzümünü yiyip bağını sormayanlardanım.Çok kurcalamadım nolduğunu yani.

Arasıra berbat bir Boulderdash versiyonu bile mutlu ediyo adamı işte 
Seni kızdırayım biraz,C64 versiyonuna göre cidden kötü be

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2009, 23:11:22 ÖS »

ben oyunun ilk ekranını geçemedim okadar deneme yaptım, uzay gemisi sürekli vuruyor elemanı

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2009, 01:08:04 ÖÖ »

ben oyunun ilk ekranını geçemedim okadar deneme yaptım, uzay gemisi sürekli vuruyor elemanı

Yine bir kötü tasarım ile karşı karşıyayız. Oyun daha "merhaba" demeden yumruğu indiriyor Tesadüf eseri o harabe uzay gemisini havada uçan ve ateş eden şeye denk getirebilirsen altından bir kapak çıkıyor. Tabii, bunu bildiğim halde uygulamada 20 dakikamı aldı nasıl yapacağımı bulmak. Olay çömelerek deli gibi sağa sola kaçmak ve be arada harabenin şans eseri arada bir vuruş alacağını ummak. Sonra aşağıya atlayıp kurtuluyorsun.

Oyun oynanabilirlik bakımından *bence* anotherworld'den daha beter, bire bir taklit etmesine karşın flashback'in yanına yaklaşamamış bile. Ama grafikler gerçekten güzeller Açılış filmi de hiç fena değildi... Keşke şu kontrolleri düzenleselermiş ve tuşa bastığımız gibi istediğimiz hareketi alabilseymişiz. Ayrıca flashback'de yanlış bir yerde adamı yuvarlarsanız duvara çarpar yamulurdu, bunda öyle kalıyor (olmayacak yere yuvarlayamıyorsunuz), bunun da iyi bişey olmadığını öğrendim böylece, ben hata yaparsam, yönettiğim adam da hata yapmalı Fakat olmadık yerde ölmek mümkün, adamı aşağı yuvarlayıp ölebiliyorsunuz yani....

Neyse gene de kayda değer oyun, amiga için ise bulunmaz hint kumaşı...

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2009, 01:12:21 ÖÖ »

Puzzle'lar bana Sanitarium'u,çabuk hareket etme gerekliliğiyse Space Ace'i hatırlattı.

Tuttum ben bu oyunu,hala oynuyorum.İlerledim de ama çözüme bakmıycam yok yok.Yoksa nerede kalır adventure ruhu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: