Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga'yı LCD TV ye bağlamak
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga'yı LCD TV ye bağlamak  (Okunma Sayısı 17849 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2010, 20:43:01 ÖS »

Sanırım yukarda yazılanları okumadan bunu soylemişsiniz. RGB - scart kablo  sorun çıkartıyor. Ekranda goruntu var çok net ve keskin ancak 2-3 saniyede bir ekrandan goruntu gidiyor geliyor.

Acaba scart kısmındaki bazı pinleri iptal etsem srun düzelir mi. Bu kablo ile CRT TV me bağladığımda goruntu oluyordu ancak Televizyon kanallarını seçtiğimde Amiganın goruntusu TV kanallarının goruntusu ustende capraz bir şekilde kayıyordu.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2010, 00:37:39 ÖÖ »

SCART'taki pinleri iptal etmeyi tavsiye etmem. Ornegin TV RGB modunda SCART uzerindeki composite video sinyalini SYNC icin kullaniyor olabilir, bu durumda iptal edilmesi sorun yaratabilir.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2010, 00:43:48 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2010, 01:02:49 ÖÖ »

napıcam peki?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2010, 08:50:50 ÖÖ »

Kabolomuz doğru olduğuna göre acaba seçilen ekran modunda bir hata olabilir mi? Aynı sorunları hem workbenchde hem de oyunlarda yaşıyor musunuz? Oyunlar sorunsuz, workbench hatalı ise ekran ayarlarından.

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2010, 09:16:40 ÖÖ »

Büyük ihtimalle ile kullandığınız kablo sorunlu.

Kablo şemasını verebilirseniz, yardımcı olmaya çalışırım.
(Scan doubler'a ihtiyacınız yok, scan doubler monitöre bağlamak için gereklidir.)

saygılar.

CPC-C64-AMIGA
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2010, 12:38:55 ÖS »

@wizofwor

Sorunu hem workbench üstünde hemde oyunlarda yaşıyorum. Görüntü çok net ve keskin ancak 2-3 saniyede bir ekrandan görüntü gidiyor tekrar geliyor. Yani ekran sim siyah oluyor. Normal üçlü kablo ile denedim. Hani bir tanesi Amiga 1200 ün video jack ına diğer ikisi ses jakına giren. Onda sorun yok ama goruntu component scart a gore cok cok kotu ve bulanık.

@solitude

Kablo şeması bende yok. Sadece kablo var. Component scart kablosu. Aslında o kabloda bir sorun olduğundan hep şüphelenmiştim. Eski CRT TV imde bile TV de mesela herhangi bir televizyon kanalını izliyorsam, eğer o sırada component scart kablo ile Amigam bağlıysa ve çalışıyorsa scart kanalı ile TV kanalı birbirine karışıyordu. Tv nin arkasından scart ucunu çıkarınca düzeliyordu TV yayını.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2010, 12:46:58 ÖS Gönderen: JAX » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 09, 2010, 12:41:57 ÖS »

TV'nin scart girisinde de problem olabilir ... genelde cok dandik yapiyorlar (bizim emektar sony'de de cok problem oluyordu)

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 09, 2010, 12:44:02 ÖS »

@coze

Aynı sorun playstation 2 yi scart dan bağladığımda olmamıştı. Amiganın component kablosundaki scart ucunun tüm pinleri aktif belki ondandır diye düşünmüştüm.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2010, 12:46:07 ÖS »

o zaman yapacak fazla bir sey yok. yeni bir scart kablo yaptirman lazim. amiga rgb scart kablosunun da degisik varyasyonlari var. bazilarinda rgb pinlerine direnc filan koyuyorlar. belki senin tv icin boyle birsey gerekebilir.

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2010, 12:48:55 ÖS »

Aslında benim TV diye bir şey yok. LCD TV standartları üç aşağı beş yukarı aynıdır aslında. Bende çalışan tüm LCD TV lerde çalışır diye düşünüyorum.

Kabloyu kime nereye nasıl yaptırıcam? Amiga 1200 ümü LCD TV de kullanma fantazim vardı kursağımda kaldı
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2010, 15:10:22 ÖS »

JAX, yeni kablo yaptirmak icin acele etmeden once o kabloyu baska bir LCD TV ile deneme sansin yok mu?
Ya da bir arkadasindan kablo odunc alip senin TV'de deneme sansi?
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 09, 2010, 15:28:18 ÖS »

Deflapard arkadaşımız sağolsun yardımcı oldu. Netten bulduğu şemayı bendeki ile karşılaştırdım. Bendeki  kablo hatalı yapılmış. Artı mono ses veriyormuş. Elektrikçi eski kablomu söküp sıfırdan baştan yaptı. Bayada uğraştı. Eve gelip hemen denedim. Ve sonuç mükemmel. Kocaman ekranda Amiga kullanmak harika. Turrican, SWOS....
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2010, 20:46:38 ÖS Gönderen: JAX » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: