Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSpace Invaders'da Yeni Rekor
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Space Invaders'da Yeni Rekor  (Okunma Sayısı 6127 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 10, 2010, 10:12:45 ÖÖ »

John McAllister isimli oyuncu Space invaders'ın 27 yıldır kırılamayan rekorunu tam 58 saat aralıksız oynayarak ve 41.338.740 puan alarak kırdı!

Eski rekorun sahibi Scott Safran 1982 yılında 41.336.440 yapmıştı.

shiftdelete.net

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2010, 10:34:34 ÖÖ »

Warblade 'i 2 saat civarı oynayınca sıkılmış oğluma bırakmıştım.
58 saat aralıksız oyun oynamak akıl işi değil. Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2010, 09:36:01 ÖÖ »

metallic arkadaşım ö.m. atarak uyardı. Haberde bir hata varmış. Rekor kırılan oyun Asteroids'miş.

Uzun süre oynamanın taktiği de önce bonus hakları fulleyip, sonra bu hakları kullanarak oyunu bırakıp tuvalet vb. ihtiyaçları gidermek miş.

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2010, 20:37:24 ÖS »

Azıcık oftopik olacak ama Space Invaders seviyorsanız DS'teki Space Invaders Extreme oyunlarını (iki oyun var) denemenizi tavsiye ederim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2010, 22:45:38 ÖS »

Şaka maka, eski 'arcade' oyunların çoğu (Green Beret, Krakout, Delta, IO vb) 'save' veya 'password' desteği sunmadığından oyunları bitirebilmek için insani ihtiyaçlarımızı gidermek amacıyla makineyi bazen saatlerce açık bırakmak zorunda kalırdık. Oyunların çoğunda amaç oyunun 'bir oturuşta' bitirilmesiydi. Üstüne üstlük ev bilgisayarı oyunlarının çoğu ya 'continue' desteklemez veya en fazla 3 continue sunardı, bu şekilde bitir bitirebilirsen. Gerçi o zamanlar sabır katsayımız da reflekslerimiz de müthişti. Hybris'in sınırsız 'continue' verdiğini görünce şaşırmıştım.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 10:13:55 ÖÖ »

Arkadaşlarım managerlik oyunu oynarlardı. O dönemde oyunların belkide crack olmasından dolayı save özelliği yoktu. Günlerce makina tek oyuna endekslenir, elektrikler kesilmesin diye dua ederlerdi Gerçekten sabır katsayımızın bugünkilerden çok daha iyi olduğu kesin. Yeğene oyun açıyorum, 5.dakikada sıkılıyor...Durmadan başka oyun, başka oyun...sabredemiyorlar...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 23:55:00 ÖS »

@LW3D
Sen de tam yeğeni olunacak adamsın. 5 dk'da bir oyun değiştirsen elindeki rezervi tüketene kadar adam olur
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2010, 09:45:17 ÖÖ »

Arkadaşlarım managerlik oyunu oynarlardı. O dönemde oyunların belkide crack olmasından dolayı save özelliği yoktu. Günlerce makina tek oyuna endekslenir, elektrikler kesilmesin diye dua ederlerdi Gerçekten sabır katsayımızın bugünkilerden çok daha iyi olduğu kesin. Yeğene oyun açıyorum, 5.dakikada sıkılıyor...Durmadan başka oyun, başka oyun...sabredemiyorlar...

Çocuklarım internet kotalıyken böyle zırt pırt oyun değiştire değiştire kotanın yüklü bir miktarını götürüyorlardı ..
Bence hemen sıkılmalarının nedeni her konuda herşeyin aşırı fazla olması ve bu bunlara çok kolay ve rahat erişebilmeleri.

Ben bir oyun için Bilecik'ten Eskişehir'e kadar gitmek zorundaydım tabi bunun maliyeti vb cabası. Şimdi aç interneti her taraf oyun.

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2010, 23:26:25 ÖS »

Çocuklarım internet kotalıyken böyle zırt pırt oyun değiştire değiştire kotanın yüklü bir miktarını götürüyorlardı ..
Bence hemen sıkılmalarının nedeni her konuda herşeyin aşırı fazla olması ve bu bunlara çok kolay ve rahat erişebilmeleri.

Ben bir oyun için Bilecik'ten Eskişehir'e kadar gitmek zorundaydım tabi bunun maliyeti vb cabası. Şimdi aç interneti her taraf oyun.

Evet msx oyunlarını arkadaşımla takas etmek için bende İzmir'den Manisa'ya gidecegimiz günü 4gözle bekler ve gittigimde takasladıgım oyunu bir daha Manisa'ya gidene kadar haftalarca oynardım... Şimdiki Nesil mi yoksa bizler mi şanslıyız hala çözemedim ama bizim oyunlarımızda grafik yetersiz oldugu için oyunun büyüklügü ve görselligi hayal gücümüzle sınırlıydı şimdiki oyunlarda ise yapımcıların hayal gücüyle sınırlı...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: