@wizofwar: açıklaması çok kolay. ben bill gates'in 1/10'u olarak takıldım yıllarca.
- 64k herşey için yeterli olmalı.

Bir de şu var. Commodore 64'de sınırlardan çok uzaktım 90'lı yıllarda ve 2000'lerin başında. Ama şimdi gittikçe sınırlarına yaklaşıyorum. Yani artık 90'larda ağzımı açık bırakan bazı efektlerin daha iyilerini yapabilecek kadar iyi tanıyorum makineyi. Ancak yapmak istediğim daha üst seviye şeyler var ki bunların c64 ile yapılamayacağını biliyorum. Sonuç olarak AEG/Smash Designs'ın iğrenç yavaş ve rezalet çözünürlükteki bir halta benzemeyen (biraz abarttım sanırım

) 4k denemesini saymazsak c64'de realtime raytracing gibi şeyler yapmaya imkan yok. Bu nedenle daha fazlası için PC yerine Amiga, hatta hatta Atari 800XL gibi platformları deniyorum şu sıralar. Atari 800XL birçok şeyde C64'den kötü olsa da yine de C64'de yapılamayacak bir sürü şeyi yapmak için de güzel bir platform. Amiga'ya gelince onunla ilgili planlarım daha üst seviye. Yoksa ilk Amigamda 68060 turbo kart olması tesadüf değil.

"Ne zaman ne yapcaksın?" sorusu benim de aklımı kurcalıyor. Ancak sanırım bu sene bir C64 ve bir PC demosunu ancak yetiştirebileceğim. Seneye ise Amiga ve Atari'den birisi öncelikli, diğeri ise yan proje kıvamında hedefim olacak.