Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga OS 3.9  (Okunma Sayısı 53797 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #75 : Ekim 12, 2010, 21:03:40 ÖS »

Ben gerçi bayadır amiga kullanmıyorum ama bu Filesystem ler üzerine hakkaten çok uğraşmıştım özellik ilede PPC kart kullandığım için HDD den iyi performansı istedim bide bende Micronik in 4Way IDE Bufferd kartıda takılı idi..

Bütün sistemlerde hertürlü testleri yapmıştım ve en sonunda FFS de karar kılmıştım diğerleri bakıyorsunuz çok güzel gidiyor hızlı hissettiriyordu ama mutla çakıyorlardı..

Ama ayarlamalarda şunu farketmiştim HDD Buffer belleğini FFS de yükseltip kullandığımızda okuma hızları aynıydı tek yazarken FFS biraz yavaş kalıyordu oda %10 kadar ama sorunsuz çalışıyordu.. Birde Mutlaka 3,1 olması şart 3,0 Rom da işler karışıyor..
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Ekim 12, 2010, 21:17:01 ÖS »

Ben SFS'in WinUAE üzerinde bir performans artisi saglayacagini sanmiyorum. WinUAE ne de olsa Windows üzerinde calisan ve modern donanimlarin tüm avantajlarini kullanan bir platform (hatta disket yüklemeleri vs. icin yavaslatma imkani verir). Hiz acisindan gercek "yavas" Amiga donanimlari üzerinde test etmek daha yerinde olur bence.

katılıyorum...

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Ekim 12, 2010, 21:36:07 ÖS »

Arkadaşlar SFS kullanıyor iseniz turbonuzun performansından ortalama %8-%10 refagat edeceksiniz bir kere, SFS'ti yıllardır kullanırım ve amigalarımın üzerindeki turbo kartım hep Blizkick-Remapollo gibi komutlar ile hep fixlerinir ve bu acık fazlası ile kapanır. Yalın bir halde SFS kuracak iseniz fedakar davranmalısınız. FFS ile benim başım sürekli belaya girdi, en büyük korkum Validate hatasıdır ki o da sürekli beni bulur. SFS kullanmak size stabilite ve HDD işlemlerinde hız kazandırır. Sadece siz kopyalama işlemlerinin performansına bakarak karar alır iseniz yanlış yapmış olursunuz. En basitinden program açılıma süresi, Directoy oluşturma, silme ve taşıma işlemleri rahat MİNİMUM %100 artar. Mathman ayrıyeten http://aminet.net/util/moni/sspeed26.lha Test işlemlerinde bu programı kullanmanı tavsiye ederim. Kesin bu programı biliyorsundur detaya girmiyorum ve bunları tablo halinde verebilirsen karşılaştırmayı daha etik görebiliriz

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Ekim 13, 2010, 00:17:55 ÖÖ »

@Blasterreal

8 GB CF kartıma tüm Amiga whdload arşivi mi rahatlıkla atıp kullanabileceksem SFS umrumda değil. FFS ile bunu yapabilirmiyim?
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #79 : Ekim 13, 2010, 08:57:24 ÖÖ »

Evet kullanabilirsin. Valitade hatası alırsan bir gün bu yazıları tekrar bi gözden geçirisin

Amiga 1200
Amiga OS 3.9
------------
Morphos 3.9
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Ekim 13, 2010, 10:16:08 ÖÖ »

evet validate malesef çok kötü sonuçlara mal oluyor, eger qbtools kurtaramassa genelde hdd ye format gözüküyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Ekim 13, 2010, 10:54:17 ÖÖ »

peki soru şu?bu kadar gereklimi sfs...full dolu bir cd yi 5 dak.atıyor hdd ye a1200üm...

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Ekim 13, 2010, 11:23:11 ÖÖ »

SFS'yi hız olarak degerlendirmeyi bırakalım bir köşeye asıl önemli soru GÜVENLİK. Şçle düşün FFS kurulu partitiona 1cdlik veriyi kopyaladın aradan bir hafta geçti ama o dosyalar üstünde bir dünya degişiklik yaptın ve sistemin o kadar güzel oldu ki degmesin kimse senin keyfine ama birden elektrikler gitti geldi. Bir bakmışsın hdd valitade hatası veriyor işte o an tüm kara bulutlar tepende. Ya saatlerce kurtarmaya çalşacak yada bir formatla tüm verileri sileceksin. Bunların başına gelmemesi için SFS veya PFS kullanmak en GÜVENLİ yöntemdir. Karar sizin

Amiga 1200
Amiga OS 3.9
------------
Morphos 3.9
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Ekim 13, 2010, 11:30:33 ÖÖ »

anladım!!!!peki bu validate hatası tam olarak neyden kaynaklanıyor?elektriğin gitmesi ok..peki ben küt die adaptörden kapatıyorum sistemi...bundan bişey olurmu..veya amiga1200 hdd den boot ederken pat die adaptörden gücü kesiyorum bunlarmıdır?

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #84 : Ekim 13, 2010, 11:41:15 ÖÖ »

Sabit diske veri yazılırken, güç kesilirse, söz konusu partisyonun validation'ı bozulur. Mount edilirken "Disk is not validated" hatası verir. Ancak bu o kadar da korkulacak birşey değildir. FFS bu partisyonu kendi kendine validate eder ve sadece güç kesilmesi anında yazılan dosya kaybedilir. Yalnız partisyon 300MB'tan büyükse bu validation işlemi çok uzun sürebilir (bazan saatler). Sabırla beklemek ya da Amiga'yı açık bırakıp başka işlerle uğraşmak gerekebilir.

Alper
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #85 : Ekim 30, 2010, 17:23:52 ÖS »

Winuae üzerinden sanal CD ROM ile ( Daemon Tools) OS 3.9 kurmaya çalışıyorum. Ama bir türlü olmuyor.
Emergency OS 3.9 diski olusturdum. Diskin icindeki ;

# when the command has finished, enter

ed df0:devs/dosdrivers/emergency_cd

# In the editor window find the lines with Device, Unit and MaxTransfer and change them to read

Device      = uaescsi.device
Unit        = 0
MaxTransfer = 0x10000

If you have more than one CD-ROM drives, you have to change the unit number to the one matching the drive you want to use.

Bu yerleri değiştirdim. Winuae yi emergency disk üzerinden açınca hata veriyor. Unable to open uaescsi.device diyor.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: