Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımSkate'den bebek adımları :)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Skate'den bebek adımları :)  (Okunma Sayısı 10000 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 18, 2011, 02:33:55 ÖÖ »

Endo'nun Plazma Disk Magazin #4 ve #5'de yazdığı Amiga Assembly Kursu yazılarının ilk örneğini denedim, çalıştırdım. Başlangıcı yaptık.

Resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2011, 08:25:46 ÖÖ »

@skate,abi verme gazı birde amiga işine bulaşmayalım
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2011, 09:34:10 ÖÖ »

Endo'nun Plazma Disk Magazin #4 ve #5'de yazdığı Amiga Assembly Kursu yazılarının ilk örneğini denedim, çalıştırdım. Başlangıcı yaptık.

Hııııımm yeni başlayan birisi için hiçte fena değil.. 

(Tabiki de şaka..  Kahkaha  )

endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2011, 10:11:46 ÖÖ »

Sonda <END> yazıyo, <ENDO> olması lazım
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2011, 10:16:23 ÖÖ »

@endo; bak amiga coding'e bulaşır,başına bela olurum söyliyim Kahkaha
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2011, 11:21:46 ÖÖ »

@cdemir: commodore ve pc'de ne kadar tecrübeli bir programcıysam, amiga'da da o kadar çömezim. o nedenle şaka maka değil "yeni başlayan birisi"yim aynen. tabii diğer platformlardan gelen tecrübe başka bir olay. hele bir blitter ile ilk polygonumu basmayı başarayım, ilk 3d efektimi görmeniz uzun sürmez.

@endo: daha önce hakkını verememişim kardeşim. şimdi okuyunca ne kadar süper bir iş yaptığını daha iyi anladım. tüm interneti toplasan senin makalendeki kadar anlaşılır birşey çıkmıyor cidden. helal olsun kardeşime.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2011, 11:48:57 ÖÖ »

@skate Hani derler ya bir yabancı dil öğrendiysen diğer dilleri öğrenmen daha da kolaydır.
Bence programcılıkta da söylenebilecek bir söz..

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2011, 05:28:22 ÖÖ »

4-5 saat harcayıp Amiga Hardware Guide'ı baştan sona okudum. Elbette ki başlangıçta çok ihtiyacım olmayacak kısımları çok hızlı geçtim. Şimdilik seri/paralel porttan veri gönderip almayacağım sonuçta.

Copper ve Blitter, Bitplaneler hakkında hep kulaktan dolma, yüzeysel olan bilgilerimi oturttum. Sonra da ilk ekranda sonuç göreceğim örnek olarak yine Endo kardeşimizin Plazma #5'deki copper örneğini yazdım. Yazdıktan sonra ise copper dataları üzerinde ufak tefek oynamalar yaptım. Amiga'da ilk grafik ekranı görüntülerimi almaya başladım bu sayede. Bu da ikinci adım. Üçüncü adım yine copper üzerinden ancak animatik birşey olabilir belki. Dördüncü adımın Blitter olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2011, 09:07:55 ÖÖ »

3. aşamada bir rasterbar'ı sinüse bağladım ve iç ekranın rengi de hareketle uyumlu bir biçimde değişiyor. özetle artık adam gibi bir mainloopum var ve copper ile dinamik olarak elleşebiliyorum. tabii asmpro'da nasıl sinüs table yaratılır, nasıl table'a ulaşılır, lea star wars'daki prenses midir yoksa bir opcode mudur v.s. v.s. birçok şey biraz daha netleşti kafamda.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2011, 16:29:36 ÖS »

Çabuk gelişen bir bebek sanırım bu 7DX'e kadar Amiga demo rahat kodlar

Zen
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2011, 16:11:17 ÖS »

Konu assembler ve demodan açılmışken, aşağdaki adreste Amiga assembler için kullanabileceğiniz yararlı uygulamalar bulunuyor

http://www.algonet.se/~chaozer/assembler.shtml
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2011, 17:00:21 ÖS »

@Zen: link için teşekkürler. geçici olarak dış dünya ile irtibatını tamamen kesmiş bir amigam olduğu için birşey yükleyemiyordum ancak en azından ethernet yolda şimdi. 3.5 hdd olduğu için floppy'e kadar herşeyi sökülmüş durumda ve ben hdd'i söküp PC'ye bağlamaya son derece üşenen bir adamım. ancak ethernetim gelince bu tür linkler benim için anlam kazanacak.

bu arada amiga aldığımda kuruluydu ve içinden development toolları şans eseri çıktı. çıkmamış olsa hala tek satır kod yazamamıştım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: