Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıOptik kablo ile mi daha iyi yoksa HDMi üzerinden ses mi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Optik kablo ile mi daha iyi yoksa HDMi üzerinden ses mi  (Okunma Sayısı 32800 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2011, 22:09:13 ÖS »

@murmuro
Ben de eski bilgilerle fiberoptik (TOSLink) kablo bantgenişliği yetersiz gelebilir diye düşünüyordum ki artık bitrate 125Mbps'ye kadar çıkarılmış. Dolby TrueHD'de maksimum bitrate 18Mbps, piyasadaki birçok HD film rip'indeki audio bitrate'in 1536kbps civarında olduğu düşünülürse 125Mbps'lik bantgenişliği yakın gelecekte de sorun çıkarmayacağını düşündürüyor. Pratikteki sorun kablo uzunluğu olabilir (5 metre).
aynen öyle. zaten belli bir mesafeden sonra özellikle optik için rpeater gerekir ama sanırım zaten uzun kablo ihtiyacı yok. 5 metrede problem olmaz.
leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2011, 01:25:21 ÖÖ »

Bant genişliği vs. tartışmalara girmeye hiç gerek yok. Daha önce bir arkadaşın da belirttiği üzere DTS-HD ve Dolby TrueHD formatları optik kablo üzerinden iletilmiyor. HDMI bağlantı yapılması gerek. Burada sorun bant genişliği falan değil, kopya koruma sistemi. HDMI bağlantısının şart tutulma nedeni HDCP sistemini sunması.

Eğer Blu-ray izlemeyi planlıyor ve bu yüksek kaliteli ses formatlarını kullanmak istiyorsanız HDMI tek seçeneğiniz. Eğer asla Blu-ray izlemeycekseniz, ya da ses sisteminiz DTS-HD ve Dolby TrueHD desteklemiyorsa, optik bağlantı da yapabilirsiniz. Sonuçta benim şimdiye kadar gördüğüm tüm Blu-ray filmler DTS-HD ve Dolby TrueHD gibi HD ses formatlarının yanında eski dost Dolby Digital'i de destekliyordu.

Kolay gelsin, LP
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: