Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelBill Gates Amiga'nın geliştirilmesini durdurmuş
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bill Gates Amiga'nın geliştirilmesini durdurmuş  (Okunma Sayısı 12793 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 03, 2011, 17:03:35 ÖS »

Amigayı ben james dean veya elvis e benzetiyorum. hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun. Amiga zamanında çok büyük bir devrim yaptı ve kısa ömründe de çok şeyler başardı. genç öldü ama amiga sevgisi içinde olanların katkısıyla hala yaşıyor. eğer 90 lı yıllarda üretilmiş bilgisayarlara hala sıfır parça üretimi yapanlar varsa bu bilgisayarlar yaşıyor demektir. Batmasına bende çok şaşırmıştım. bu batış olayında pc faktörü de olmuştur. nedeni ise Amiga bütünden gelen bir sistemdi yan parçalarıda bazı firmalar üretiyordu. pc ile o kadar çok firma çıktıki işlemci anakart ekran ve ses kartı vb. pazar çok büyüdü. işletim sistemi win 95 te çıkınca bütün firmalar geleceği pc lerde gördü custom chip kullanan amiga ile nereye kadar gidilebilirdi ve tabiki işlerinede geldi bu durum. pc aldı başını gitti ama şu gerçekte varki günümüzde ekran kartlı işlemciler bile çıkmaya başladı. amiga tarzı gibi tek bir firmadan çıkan pc ler görürsek hiç şaşırmam artık. pc ler popüler olduğundan beridonanım olarak çok şey değişiyor ama işletim sistemi nedense genelde windows kalıyor.windows olduğu sürece pek yenilikçi birşey görebilceğimizi sanmıyorum. Amiga x1000 bence amiganın yeniden doğduğunun değil tamamen yeni bir Amiganın öldüğünün onayıdır. yeni nesi mac lerde ölü doğuyor kimse kendini kandırmasın intel işlemcili win 7 kurulan mac olmaz olsun. mac sadece kar olayını düşündü ve bunuda başardı kendince buda kesin. amiganın pc parçalarını kullanarak x1000 yapması hikayeden başka birşey değil. Amigayı biz 500 1200 4000 lerle zaten yaşatıyoruz orası ayrı zatende gittikleri yere kadarda gideceklerdir. yeni nesil olacak ve yaşatacak amiga bir ihtimal NATAMİ olabilir.....

Amiga Repair Service
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 03, 2011, 18:06:06 ÖS »

NATAMI classic oluyor işte. Yeni nesil olamıyor çünkü işletim sistemi yenilenemiyor. AmigaOS3.1 3.9 a bağımlı.

AmigaOS4.1 pek kullanma şansım olmadı ama 3.9 üzerine çok şey eklenmiş gibime geliyor.

bi de Natamide de 1920-1080  ya da 1680-1050  gibi standart çözünürlükleri desteklemiyor diye biliyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2011, 18:23:04 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2011, 18:46:01 ÖS »

NATAMI classic oluyor işte. Yeni nesil olamıyor çünkü işletim sistemi yenilenemiyor. AmigaOS3.1 3.9 a bağımlı.

AmigaOS4.1 pek kullanma şansım olmadı ama 3.9 üzerine çok şey eklenmiş gibime geliyor.

bi de Natamide de 1920-1080  ya da 1680-1050  gibi standart çözünürlükleri desteklemiyor diye biliyorum.

Geleceğe yönelik 'Amiga' işini nasıl yorumluyorsunuz. Kendine özgü doğru dürüst orijinal yazılımı olmayan, sürekli 'open source community'den devşirilecek yazılımların yolunun gözlendiği lüks bir oyuncakvari platform bu (bir zamanlar 'geek community' içn BeBox ve BeOS bunu yapmış ama fazla da tutunanamıştı).

Eski A1200+030+8MB+2GBHDD+OS3.1'li bir sistemi kullanıp yanında da güncel işleriniz için bir tablet veya netbook kullandığınızda hiçbir sorununuz kalmıyor zaten, diğerleri ya çok paralı veya kaşınıyor gibi geliyor bana.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2011, 19:02:35 ÖS »

AmigaOS4 yeni nesil oluyor. Morphos ona alternatif oluyor.
AmigaOS3.9 klasik oluyor.

Hem klasik hem de yeni nesil olan da ppc kartlı Amiga'lar sayılır ama onlar da AmigaOS4 için yeterli değil.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2011, 19:04:58 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 03, 2011, 20:08:38 ÖS »

o zaman ben onun ta

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: