Arkadaşlar daha evvel server konusunda bir başlık açmıştım ve network ürünler konusunda çok fazla bilgim olmadığını dile getirmiştim.
Şimdi de bu nas server lara takıldım.
4 hdd takılabilecek qnap marka nas server fiyatı yine uçuyor.
Yok müzik paylaşımı, yok bilgisayar açık değilken torent indirimi vs
ANLAMIYORUM !!!!
Belkide tersten gitmeliyim.
Evimde bir çok sayıda hdd var, hepsinin içi arşiv, farklı zamanlar da farklı bilgilere ulaşmak istiyorum. Kasa yı sök hdd tak çıkar yapmak gerekiyor.
Kasa da zatan 4 hdd takılı.
Gürültü ve elektrik maliyetinden dolayı 10 tane hdd kasaya bağlamak işime gelmiyor. Ayrıca sürekli çalıştırarak mekanik ömürlerinden yemek istemiyorum.
O zaman external bir kutuya ihtiyacım var.
Tüm hdd ler içinde takılı olsun istediğimde cihazı açayım ve usb external disk gibi ulaşayım.
Bir ara ebayde 4 lü external case gördüm. Kutunun arkasında 4 hdd için 4 ayrı sata çıkışı var. Yani 4 kablo ile bilgisayar kasınıza esata veya usb 2.0 la bağlanıyordur. 50€ luk bir şeydi. Kaybettim bir daha da bulamadım.
Çok fazla kablo kirliliği yapan bir cihazdı ama derli toplu hdd içinde duruyordu.
Bu işe bir de raid güvenliği kurayım deseniz olay nas server a gidiyor.
Fiyat 1000$ oluyor.
Tekrar toparlıyorum:
Diyelim ki;
1000$ verdim 4 kızaklı bir nas server aldım.
İçine 4 x 2 TB hdd taktım, raid yapıp her hdd in kopyasıni 2. ye alarak,
Toplamda kopyalı 2 tane 2 gb yere sahip oldum.
Diğelim ki içine de film koydum.
Nas server bilgisayar kasamın yanında duruyor.
Hdd kopyasını almak dışında ne işe yaradı bu alet?
NAS Server ın hayatıma büyük bir yenilik ve lüks katması lazımki alayım.
Biraz bilgilendirin ne olur

Şu cihaza da bakmanızı rica ederim.
http://www.ebay.co.uk/itm/3-bay-USB3-0-eSATA-3-5-HDD-External-enclosure-case-caddy-to-6Tb-ORICO-3539SUSJ3-/120988551592?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item1c2b7ac9a8