Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDiablo 2 Renk Sorunu Çözümü (Internette yoktu paylaşayım dedim :) )
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Diablo 2 Renk Sorunu Çözümü (Internette yoktu paylaşayım dedim :) )  (Okunma Sayısı 13605 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 17, 2013, 23:11:42 ÖS »

Merhaba,
Arkadaşlar bu ara diablo 2 oynayasım geldi oyunu açtım renkler aynı age of empires 2 deki gibi saçma sapan çıkıyor bende aoe 2 de uygulanan işlemi diablo 2 ye uyguladım ve olumlu sonuç aldım belki birilerine faydam dokunur diye paylaşmak istedim
Sorun : Win 7 de diablo 2 nin renk karmaşası
Çözüm : Diablo 2 nin kurulu olduğu dosyaya bir notepad.txt dosyası oluşturup içine aşağıdaki kodları yazacağız ve farklı kaydetten isim.bat olarak kaydedeceğiz isim yazdım siz kafanıza göre bişeyler yazabilirsiniz.

taskkill /F /IM Explorer.exe

Diablo_II.exe

Yukarıdaki birinci satır Explorer.exe programını kapatıyor.
İkinci satır ise diablo 2 yi başlatıyor ama dikkat normalde diablo 2 nin exe dosyası "Diablo II.exe" olarak yani arada boşluk konularak isimlendirilmiş bu boşluğu silip yerine alttan tire koymalısınız yoksa bat dosyası doğru çalışmayacaktır.

Şimdi ikinci sorun oyun tamam güzel rengarenk çalışıyor ama oyunu kapattığınızda masaüstünün yok olduğunu göreceksiniz çünkü explorer.exe programı çalışmıyor onunda çözümü şöyle ctrl+alt+delete tuşları ile görev yöneticisini açıp sağ alttaki "Yeni Görev" butonuna basıp aşağıdaki satırı yazmak olacak

explorer.exe

işte bu kadar evet çokta basit sayılmaz ama bence şu ana kadarki en basiti benim bildiğim budur daha kısa yolunu bilen varsa lütfen paylaşsın BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
iyi günler...

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2013, 00:11:23 ÖÖ »

Denemedim ama bat dosyasına

pause
C:\Windows\explorer.exe

satırlarını ekleyince iş biraz daha kolaylaşır galiba.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2013, 10:20:21 ÖÖ »

normalde bat dosyası önce explorer.exe yi kapatıp oyunu açtıktan sonra explorer.exe yi tekrar çalıştırıyordu ama oyunun görüntü yine bozulduğu için tamamen kapatayım dedim ama sizin yazdığınız kodlar daha farklı belki bunlar işe yarıyordur bende denemedim
benim dediğim kod

start explorer.exe

buydu oyun açıldıktan sonra explorer.exe yi tekrar çalıştırıyordu.

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2013, 07:40:54 ÖÖ »

hakanzade merhaba dediğiniz kodu bat dosyasına ekledim gayet iyi böylelikle herşey bir yerde oluyor ve uğraşmaya gerek kalmıyor paylaşım için teşekkürler.

Kodun Son Hali:

taskkill /F /IM Explorer.exe

Diablo_II.exe

pause
C:\Windows\explorer.exe

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2013, 10:13:16 ÖÖ »

Acaba exe dosyasını uyumluluk ayarlarından "run 256 colors" ve "disable visual themes" ve "disable desctop composition" ayarlarını açmayı denediniz mi? İşe yaramıyor mu? Bat dosyası çok güzel bir çözüm ama belki arkada çalışan programlarda sorun çıkabilir.

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2013, 00:24:52 ÖÖ »

denemedim ama sanırım uyumluluk ayarlarından masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak seçeneğini işaretleyincede oluyormuş ama hiç denemedim bilmiyorum niye denemedim aslında daha kolay

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2013, 05:10:59 ÖÖ »

Bu sorunun saçma sapan bi çözümü vardı. Hala işe yarıyor mu bilmiyorum.  Windows7 de Masaüstüne sağ tıkladığınızda Screen Resolution seçeneğinde Advanced Setting kısmında "List all modes" diye bi seçenek var. Onu açıp açık bırakıp oyunu açınca bazı eski oyunlarda bozuk olan renkler düzeliyordu.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2013, 08:02:29 ÖÖ »

evet aynı çözümü birkaç forumdada okudum ama denemedim ne alaka bende anlamadım windowsun saçmalığımı desem ne desem bilemedim

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2013, 17:29:06 ÖS »

evet aynı çözümü birkaç forumdada okudum ama denemedim ne alaka bende anlamadım windowsun saçmalığımı desem ne desem bilemedim

Zamanında Sanitarium'da denemiştim ve Windows XP de işe yaramıştı.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2013, 16:08:39 ÖS »

@ancalimon:

Sen hala buralarda mıydın? Özlettin kendini.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2013, 14:53:17 ÖS »

Windows uyumluluk ayarlarını hala deneyen olmadı mı Diablo II'de?
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: