Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhabalar Herkese!  (Okunma Sayısı 11427 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bonjovi
Ziyaretçi
« : Ekim 01, 2013, 17:05:00 ÖS »

Öncelikle herkese merhabalar, Commodore sevgime nasıl başladığımı anlatmak gerekirse, öncelikle kendimi tanıtarak başlayayım; 14 yaşındayım, ve son 2 yıldır eskilerde yaşıyorum, 80'lerde... Öncelikle plak koleksiyonuyla başladım eskilere, ama sonra eskilerin teknolojisini de merak edince... Ve içimdeki Apple hayranlığı sayesinde sahibinden'de bir iMac G3 alarak başladım, tek nedeni Steve Jobs'a duyduğum saygı, ve de herşeyimi verebileceğim Myst denen oyun... Myst'i oynadım, hemen o şifreyle mahzene inip oyunu bitirdim... Riven'i oynamaya hazırlanırken cihazın içine bir bakayım dedim, yanlışlıkla içi açıkken cihaz çalıştı, HDD yandı; ve sonra üzülerek, ve sinirlenerek masaya koydum, gece yarısı bir ses ile uyandım, masayı kırmış, yere düşmüş... ekran, ve herşey çalışırken CD sürücüsü kırılmış, Hem HDD yok, hem CD sürücü yok, birşeyden boot edemedim, Open Firmware'i USB desteklemiyor, zaten HDD'de yok, birşey yapamadım... Sonra aklıma ikinci bir platform olan Amiga'lar geldi aklıma, 1995'lerin Amiga'sı... Sonra büyülendim, ve 1980'lere de atladım, Commodore'lar... Aşık oldum resmen... Şimdi ise tek aradığım bir Commodore 64, Maniac Mansion, bir PowerMac, Myst, ve de bir Amiga, Workbench için...
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2013, 17:11:12 ÖS »

hoşgeldin kardeş, sesin hiç 14 yaşında gelmiyordu doğrusu, şaşırdım. İyi forumlar..
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2013, 18:05:42 ÖS »

Aramıza hoşgeldin. Bende okurken bizim nesilden biri yazıyormuş hissine kapıldım. O talihsiz olayları bizlerde çok yaşıyoruz maalesef. Sevdiğimiz cihazın arızalanması üzüntü veriyor. Alternatifleri çok yok çünkü.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2013, 19:40:24 ÖS »

Aramıza hoşgeldin genç retrosever. Yaşına göre ilgin ve istek duyduğun  cihazlar hakkındaki malumatın harika. Benden sana tavsiye eğer 80'lerin bilgisayar teknolojisine merak sardıysan Amiga500 ile başla derim. Cihazları tanımak için  iyi bir oyun süresi geçirmen lazım. Commodore64 biraz seni bu anlamda zorlayabilir. Başlangıç olarak amiga500 derim. Bir süre sonra bilgisayarlar ve konsollar arasında bağ kurarsın. Oyunun grafiklerine bakarak hangi konsola yada bilgisayara ait olduğunda kavradın mı? Evin bir odasını eski cihazlara ayırabilirsin?

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2013, 10:18:55 ÖÖ »

Foruma Hoş Geldin.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2013, 10:20:57 ÖÖ »

hoş geldin

Foruma Hoş Geldin.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2013, 15:00:26 ÖS »

Hoşgeldin

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2013, 13:17:29 ÖS »

Böyle gençleri de aramızda görmek ne güzel. Hoşgeldin.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2013, 13:41:01 ÖS »

velkom
maladjusted
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2013, 12:50:48 ÖS »

Öncelikle herkese çok teşekkürler, Bonjovi kullanıcı isimli üyeliğinin ismini maladjusted yapmıştım, ama sonra da profilde her ikisi de gözükmesi başlayınca öncelikle onu kapattım, ve sonra yeni bir hesap aldım...
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2013, 01:54:55 ÖÖ Gönderen: maladjusted » Logged
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2013, 12:53:58 ÖS »

Hoş Geldiniz.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2013, 13:37:08 ÖS »

TEKRAR hoşgeldin
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır