Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 64 Adaptörü  (Okunma Sayısı 4780 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 28, 2016, 15:03:06 ÖS »

Merhaba elimde 2 adet commodore 64 adaptörü var bozuk, biri  üçgen formunda diğeri dört köşe ikisinde içinde titrelimi önlemek için eklenmiş ismini bilemdiğim madde var, birinde kısmen çünkü devre kartıno görebiliyorum diğeri yani  dört köşe olan tamamemn kaplanmış bu madde içinden tamamen çıkartmam mümkün mü  bir yolu var mı? yani boş kutu olursa elimde içinde bir şeyler yapılabilir ? diye düşünüyorum
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2016, 15:39:20 ÖS »

O dönemde bildiğim kadarıyla ısı dağıtımı sağlamak için adaptörlerin içini epoxy ile doldurmuşlar. Atari adaptörlerinde de var aynı şey. Bazı çok sabırlı insanlar heykeltıraş gibi parça parça, kıra kıra boardu ortaya çıkarıyorlar (board zaten içindeydi ben fazlalıkları attım da diyorlardır sonra ).
reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2016, 15:41:21 ÖS »

O dönemde bildiğim kadarıyla ısı dağıtımı sağlamak için adaptörlerin içini epoxy ile doldurmuşlar. Atari adaptörlerinde de var aynı şey. Bazı çok sabırlı insanlar heykeltıraş gibi parça parça, kıra kıra boardu ortaya çıkarıyorlar (board zaten içindeydi ben fazlalıkları attım da diyorlardır sonra ).

epoxy demek acaba epoxy'i çözen bir kimyasal var mı bir araştırayım belki kolay bir yolu vardır,
http://www.doityourself.com/stry/8-tips-for-removing-epoxy-adhesive#b

« Son Düzenleme: Nisan 28, 2016, 15:53:56 ÖS Gönderen: reflex » Logged
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2016, 17:08:02 ÖS »

Bildiğim kadarıyla kaynar suda yumuşatılıp çıkartılıyor.

reflex
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2016, 18:00:53 ÖS »

Bildiğim kadarıyla kaynar suda yumuşatılıp çıkartılıyor.
Denedim fakat işe yaramadı, aseton yumuşatıyor ama açıkcası o kadar epokiyi yumuşatmak çok akıllıcamı bilemiyorum belki adaptörün dış yüzeyini sıcak su epoksi üstüne buz koyarsak yani dış yüzey sıcak ile genleşirken epoksi soğuk ile daralırsa çıkabilri diye düşünüyorum henüz denemedim
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: