Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Arcade stick icin hangisi ( Happ-Sanwa-Seimitsu ) ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade stick icin hangisi ( Happ-Sanwa-Seimitsu ) ?  (Okunma Sayısı 9756 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
byjapan
Ziyaretçi
« : Ekim 18, 2014, 21:07:12 ÖS »

Herkese merhabalar......

Ben Arcade stick yapicam ama sizce hangisini tavsiye edersiniz ?

Parcalar bana Amerika dan gelicek Sanwa mi Seimitsu mu yoksa Amerikan Happ mi kalitelidir ?
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2014, 21:28:21 ÖS »

Sanwa'dan şaşma.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2014, 21:31:50 ÖS »

tamamen bir tercih meselesi.

amerikan HAPP (Suzo-HAPP) "klik" sesi çıkartan "içe dönük" butonlar

sanwa/seimitsu japon tarzı, microswitch'i içinde dahil, neredeyse parmağını yaklaştırsan çalışan butonlar... ve tabii klik sesi çıkartmaz.

kollar da benzer şekilde. tamamen tercih meselesi. ball top, bat top, sert yumuşak.

Ama hangisi kalitelidir dersen söylediğin tüm markalar kaliteli ürünler.

Aslına bakarsan arcade stick'lerin ve butonların hepsi (çakmalar dahil) çok sağlam nesneler.

Ama genel olarak "stick" camiasında Sanwa/Seimitsu kol ve butonlar daha popüler.

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2014, 21:46:50 ÖS »

tamamen bir tercih meselesi.

amerikan HAPP (Suzo-HAPP) "klik" sesi çıkartan "içe dönük" butonlar

sanwa/seimitsu japon tarzı, microswitch'i içinde dahil, neredeyse parmağını yaklaştırsan çalışan butonlar... ve tabii klik sesi çıkartmaz.

kollar da benzer şekilde. tamamen tercih meselesi. ball top, bat top, sert yumuşak.

Ama hangisi kalitelidir dersen söylediğin tüm markalar kaliteli ürünler.

Aslına bakarsan arcade stick'lerin ve butonların hepsi (çakmalar dahil) çok sağlam nesneler.

Ama genel olarak "stick" camiasında Sanwa/Seimitsu kol ve butonlar daha popüler.

Abi sana ozelden sorucaktim ama dedim rahatsiz etmeyeyim

Ben PSONE icin yapicam arcade stick bu Amerikan Happ kafama yatmisti ama bu klik sesi isi bozdu simdi en iyisi Sanwa o zaman zaten switclerde hazir diyorsun Amerikan Happ uzun cubuk seklinde benim o hosuma gitmisti ancak Sanwa istiyim ben arkadastan.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2014, 22:08:53 ÖS »

Evet, tepesi baseball sopası gibi olan (bat-top tipi) kollar çekici ancak o tip kolların kavrama alanı büyük ve "ball top" denilen türlere göre genelde yayları daha sert olur. Aslında o tür kollar kabinlerde, yani desteği olan, asılsan bile birşey olmayacak ortamlarda kullanılmak için tasarlanmışlardır.

Örneğin NeoGeo kabinlere bakarsan o tür bat-top kollar kullanılmasına rağmen, SNK firması AES konsolunun gamepad'ini ball-top yapmıştır.

Yani uzun lafın kısası, arcade stciklerde genelde ball top ve yumuşak modellere sahip olan Sanwa daha popülerdir.

Ama yine de daha önce dediğim gibi, tercih meselesi...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2014, 22:09:18 ÖS »

Sanwa'nın şaftının kısa olması seni yanıltmasın. Ball top olduğu için tutuş şekli farklı. Ayrıca aklında olsun ball top'larda iki farklı boy var. Kısa şaft saca, uzun şaft ahşaba (alttan) monte etmek için.

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2014, 22:18:08 ÖS »

Bunlari ogrendigim cok iyi oldu cok tesekkur ediyorum sizlere....

Birde bu Hori'nin Hayabusa modeli nasildir buda Sanwa kalitesindemidir ?
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2014, 22:28:22 ÖS »

Resminide koyayim bahsettigim Hori Hayabusa nasildir ?

* hori_hayabusa_kuro_622.jpg (79.26 KB, 622x444 - Görüntüleme: 1304 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2014, 22:32:20 ÖS »

o kadarını bilemem. ben gamer değilim. ancak sanwa muhtemel daha sen doğmadan önce bile buton/stick yapıyordu

bu hori sonradan stick yapmaya başlayan bir firma değil mi?

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2014, 22:38:40 ÖS »

o kadarını bilemem. ben gamer değilim. ancak sanwa muhtemel daha sen doğmadan önce bile buton/stick yapıyordu

bu hori sonradan stick yapmaya başlayan bir firma değil mi?

Abi sende bu cevabi verirsen yandik kime sorucam

Sanwa ile bu Hayabusa arasinda 20 dolar fark var oyuzden bir sorayim dedim
Bu Hayabusa ( Hori ) nasildir diye cunki en pahalisi

Daha fazla uzatmadsn en iyisi Sanwa tercihi herkese tesekkurler yardim icin.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 18, 2014, 22:46:13 ÖS »

yok. gamer olmak baska sey. ben oyun oynamam

hori gordunmu dokundunmu dersen hayir. ancak sanwa ile calistim. banim mame kabin sanwa.

hori bence sonradan peydahlanan bir marka. bence fiyatin abartili olmasi yaptigi arcade sticklerinin iyi olmasinin verdigi guven ve reklam.

hori malzeme kullanilmis bir arcade kabin duymadim ben. sanwa, seimitsu, happ bunlar sektorde uzun yilardir cok kaliteli urun yapan firmalar.

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2014, 22:56:36 ÖS »

@Yavuzg

Abi Sanwa en iyisi zaten bu parcalar bana geldiginde altin kaplamada olsa benim elimden cikacak arcade stick nasil olur bilemem Kahkaha

İnsallah beceririz niyetlendik bakalim herkese cok tesekkurler saygilarimla.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2014, 06:53:46 ÖÖ »

Street Fighter turnuvalarında MadCatz arcade stick'ler ile oynanıyor maçlar. Bu stick'ler de sanwa joystick ve butonları var. İyi combolar çıkıyor ve kontroller de kaliteli. Elimden sayısız arcade stick geçti. Şuan elimde kalite namına şu var: Fena bir stick'tir. Butonları ve joystick'i sanwa yap kasayıda zevkine göre tasarlarsın.

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2014, 16:47:46 ÖS »

Hori Fighting Edge

Bu guzelmis ama Amazonda fiyatina baktim tam 440 dolar sifiri beni simdilik cok asar ben kendim birseyler yapicam bakalim siparisleri verdik arkadasa artik benden cikan arcade stick nasik olur bilemem buyuk ihtimal Zeytin tenekesinede benzeyebilir  Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: