Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma Forumuremember remember the fifth of november...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: remember remember the fifth of november...  (Okunma Sayısı 6668 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yoshi
Üye

tathagatha

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 05, 2014, 19:27:49 ÖS »

Bir süredir sadece-okur olarak, nisan'dan beri de hem-yazar-hem-okur olarak takip ettiğim bu yerde, bir şekilde "kendini tanıtanlar ve tanıtmayanlar" şeklinde bir ayrım olursa, buna maruz kalmamak adına giriştiğim bu kendimi tanıtma yazısı, başlıktan anlaşılacağı üzere bugüne kısmetmiş. Evren işte...

Normalde kendimi anlatmayı çok fazla sevmem. Zaten pek anlatılacak bir hayatım da yok. Hızlıca bir özet geçmek gerekirse; İstanbul'da yaşadığımı, 80'lerden bir çocuk olduğumu ve çocuk kaldığımı, kedi beslediğimi, iflah olmaz bir sinema ve dizi takipçisi olduğumu, fotoğraf çekmeyi sevdiğimi, sigara içmediğimi ama nargileye bayıldığımı, felsefeden çok hoşlandığımı, taoizm ve budizm ile ilgilendiğimi, evli olmadığımı (forumdaki bekar dişilere selam ederim ) bilin yeter.
Bu kadarını anlatmak bile yorduğundan, burayı alakadar eden geçmişimden bahsetmeye başlayayım hemen.

Hikaye İzmir'de başlıyor. Ben, şu anda retro sayılan teknoloji ile ilk teması (ilkokulda (adana'da) 1 kez gittiğim atari salonu (ki orada hangi teknoloji ile oyun oynadığımı netleştirmek için ayrıca soracağım) deneyimini saymaz isek) orta okul yıllarımda; babamın dükkanında çalışan çırağın, yine babamın dükkanının sokağındaki tv tamircisinde çalışan abisinin (serdar ile selçuk bunlar. buralarda karşıma çıksalar ne dumur olurum. bir de hakan abi vardı ortak arkadaşımız.), artık satmak istediğini duyduğum bilgisayarını, birikmiş harçlıklarımı verip satın alarak sağlamıştım. Ve o bilgisayar Commodore 64'tür. Şimdilerde çoğu kişinin kötü bir anıymış gibi bahsettiği kafa-ayarı olayı benim için çok özeldir mesela. Hiç bir zaman tiksinmedim o durumdan. Birkaç yıl sonra da Amiga 500'e transfer olmuştum. Bende amiga olduğu dönemlerde ve bizim evde bol bol oyun oynadığımız bir arkadaş, bir şekilde Amstrad CPC464 elde etmişti. Sadece bir kez evine gidebilme şansım olmuştu o alet ile oynamaya. Bir süre sonra geçici olarak takas etmiştik bendeki Amiga ile onu. Amiga'dan pc'ye geçilen dönemden bahsetmeme gerek yok diye düşünüyorum.

Yine böyle ortaokul lise dönemlerinde yazları, evlerinde köpeklerine baktığımız bir tanıdığın nintendo gameboy'u, nintendo snes'i ve sega mega drive'i ile 1 ay kadar her gün düzenli olarak oyun oynamışlığım vardır. Ve yine bende commodore olan dönemde orta okul arkadaşımdan birisi de pazardan atari klonu karakutu almıştı. onun evinde de onu deneyimlemiştik ara ara. Ayrıca orta 3 gibi, atari salonu kültürü ile tanışmıştım. Ramazan ayında, teravih namazına gidiyorum diye evden çıkıp, o süreyi atari salonlarında geçirmişliğim vardır seve seve.

Lise bittikten beridir de İstanbul'da yaşamaktayım. Ama izmir demişken, belki buradan birileriyle ucundan anıları yakalayabiliriz diyerekten şunu da anlatmak isterim. Benim amiga ile başlayan "oyun çekme" deneyimim izmir'de en çok bir yerde gerçekleşti. (diğerlerini hatırlamıyorum bile. o derece çok az gidilmiş.) Dükkanının adını hatırlayamıyor olsam da o amcanın ismi Sinan idi. Konak'tan Kemeraltı'na girince 3-5 sokak ilerde sağdaki sokağa girince ilerde soldaki bir hanın üst katlarındaydı yeri. Yine ismini hatırlayamadığım bir abla vardı yanında çalışan. Sinan Abi çoğu zaman sokaklarda olurdu. O abla çekerdi istediğim oyunları disketlere. Biz koca katalogdan oyun seçmeye çalışırken, oyun tanımıtı bile yapardı bize sağolsun. Kahkaha Fat-man'i takıp demosunu izlettiğini hiç unutmam mesela.

Genel olarak böyle benim retro geçmişim. Şimdilerde (son bir kaç yıldır) ufak ufak o eski zamanları hortlatmaya başladım. Ve bunun oluşmasında buradaki bazı arkadaşların (onlar kendilerini biliyor Kahkaha) epey yardımı oldu, sağolsunlar...

Merhabalar...

-satır sonu-
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 19:38:16 ÖS »

Hoşgeldiniz. İlginiz kolleksiyon üzerinemi yoksa benim gibi kuracalam oyun oynama vs için mi?

AmigaAmigaAmiga
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2014, 19:46:04 ÖS »

Hoşgeldiniz

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2014, 19:55:33 ÖS »

Güzel ve samimi bir kendini tanıtma mesajı olmuş. Hoş geldin.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 20:25:14 ÖS »

Orta sonda bilgisayarcı abiden makine dili editörü programı istemiştim adam bana bakakalmıştı. Ne yapcan onla program mı yazcan dedi. Başka ne yapılabilirdi bilmiyorum ama evet demiştim. Sen bu işten anlıyorsun 1541in varsa kopyalama işi vereyim bedava istediğin oyunu kendine de çekersin diye ilk iş teklifini almıştım ama bende 1541 yok deyince bizim iş teklifi yatmıştı.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 21:44:20 ÖS »

güzel bir tanışma yazısı olmuş...teşekkürler..

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 23:19:23 ÖS »

Hoşgeldin.

Alper
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2014, 01:58:40 ÖÖ »

hoşgeldin

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2014, 05:11:19 ÖÖ »

Hoşgeldin

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: