Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeDremel Versatip Gazlı Havya Hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dremel Versatip Gazlı Havya Hakkında  (Okunma Sayısı 7735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasimayaz
Ziyaretçi
« : Mart 24, 2016, 12:24:09 ÖS »

Arkadaşlar bu cihazı almayı planlıyorum. Yerim dar olduğu için elektrikli kalem havya ve havalı ısıtıcı için çalışma masamı ayarlamak artık güç gelmeye başladı. Bu ürün ile hem makaron vs.. hemde basit lehim işlerimi hallederim diye düşündüm. Ayrıca portatif olması sebebiyle ev dışında, araç vb. işlerde de kullanırım diye düşünüyorum.

Aramızda bu ürünü kullanan varmıdır? Basit lehim işlerinde malzemeye zarar verir mi? birde gazlı olması sebebiyle bir tehlike teşkil edermi? Yorumlarınız işin şimdiden teşekkür ederim.

http://urun.n11.com/hobi-urunleri/dremel-versatip-gazli-havya-2000-f0132000ja-P96559117

« Son Düzenleme: Mart 24, 2016, 12:28:33 ÖS Gönderen: hsm_ayz » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2016, 13:13:36 ÖS »

kulanmadım videoya şöyle bir bakındım bana pek iş yapar gibi gelmedi en başta ısının dengesinde hassaslık konusu sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum bu sıkıntıya bağlı elektronik parçaları bozabilir diye düşünüyorum
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2016, 14:48:33 ÖS »

Ben bu bütanlı havyaları daha çok takı işinde kullanılır diye düşünüyordum. Yanlış biliyormuşum. Dremelin pakedinde torch, havya ucu, kesme, sıcak hava, geniş üfleme, deflektör çok çeşitli parçalar var. Sadece torchda açık alev var. Diğerleri uçlar alevsiz çalışıyorlar.

Bayağı ilgimi çekti.

<a href="http://www.youtube.com/v/aMlDd9dqYEg&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/aMlDd9dqYEg&rel=0</a>

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2016, 15:59:26 ÖS »

eklediğin videodaki bga söken vatandaşın bga sökme şekli aynı şekilde bga takıyorsa nasreddin hocanın göle maya çalması ve gölün yoğurt olma ihtimali bu arkadaşın bgasının çalışma ihtimalinden daha yüksektir sanırım Kahkaha bana baya komik geldi bu tarz videolar insanı zarara sokmaktan başka işe yaramaz  milyonda 1 ihtimal belki çalışır oda belki o şekilde taktığı bga ama hepsi okadar kesinlikle bu videoya aldanmayın elektronik aletlerde ve malzemelerde sıcaklık önemli bir konudur hatta çok önemli bir konudur öyle canınızın istediği kadar sıcaklık veremezssiniz verirseniz çoğu durumda malzeme bozulucaktır  bu sebeble elektronikte kulanılması zor bir malzeme şahsım adına hiç kimseye tavsiye etmem elinizdeki alete güvenmeden nasıl tamir yapılabilirki ? elimdeki aletin tamir diye açtığım cihazı daha çok bozma ihtimali varken o aleti nasıl kulanıyım ? ısı ayarlı havya ve ısı ayarlı hava tabancası kulanın veya devam edin kulanmaya
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2016, 19:15:32 ÖS »

ilk kampanyada alınacaklar arasına, N11 sepetine ekledim. Kompleks kartlardan ziyada sadece kablo, soket vs.. lehimlese yeterli bana.

Bir yamuğunu görürsem bu satırlardan güncelleme yaparım.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2016, 22:26:27 ÖS »

merhaba bende bu aletten var ama bir havya kadar kullanışlı değil.Belkide bende sorun var ama içinde gaz olan ve bir ucundan alev çıkan aleti tutmak insanı korkutuyor.
Bir anda çok ciddi ısılara çıkabiliyor, ama kaba bir alet ince işler için kullanışlı değil. Makaron ısıtmada çok işe yarıyor.
Alalı bir seneyi geçmiştir bir iki kez anca kullanmışımdır ayarlı havyayı çalıştırıp ısınmasını beklemek daha kolayıma geliyor.
Ha elektrik olmaz kullanmak lazım olur o zaman kullanılır sanırım.
Geçen mangal yakmakta kullanmak istedim işime yaramadı
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2016, 23:23:00 ÖS »

Aletin en büyük faydasını arabadaki kablo tamiratlarını yaparken gördüm. Garaja elektrik götürmek mümkün olmadğı için bununla işimi gördüm.
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2016, 15:48:22 ÖS »

Geçenlerde bizim şirketteki IT'ci arkadaş aldı bundan. Ben de biraz inceledim.
Bir kere Dremel marka olmasından ötürü malzeme kalitesi çok iyi.
Hem kalem havya olarak, hem ahşap yakma, plastik delme/kesme işlemlerini yapmak için, hem sıcak hava üfleme cihazı olarak, hem pürmüz olarak kullanılabiliyor.
Tabii tüm bunları yaparken, tek bir iş için üretilmiş araçlar kadar iyi olamayabilir.
Mesela ısı ayarlı havya istasyonu kadar hassas çalışamayabilirsiniz, fakat hsm_ayz'ın da dediği gibi elektrik kablosu çekemeyeceğiniz konumlarda çalışmak için büyük avantaj. (Bu arada, gaz miktarını artırıp azaltarak "göz kararı" ısı ayarı yapılabiliyor.)
Sıcak hava üfleme özelliği (ve farklı tipte uçları) de gerek makaron daraltma, gerekse de chip sökme işlemleri için gayet kullanışlı.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: