Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: RetroN 5  (Okunma Sayısı 7426 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 19, 2014, 01:09:23 ÖÖ »

hyperkin.com/Retron5/

Ne dersiniz bunun için ? 150 dolara değer mi ? İlk defa böyle bir cihaz görüyorum açıkçası heyecanlandım da  Kahkaha

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2014, 01:12:20 ÖÖ »

Valla orjinal kartuşları emulasyon ortamında oynatmak nasıl bir fantazidir aklım ermedi gitti bu cihazı ilk gördüğümde... hala da ermiyor ya neyse.
Bir de yanında gelen kolların çok kötü olduğunu duymuştum. Cihaz özet olarak güzel bir android sistemli emulatör.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2014, 01:19:17 ÖÖ »

150 dolara değmez bence. Ben buna 100 liradan fazla vermem. Esasında gerekte yok. Hem retro özelliği taşımıyor hemde emulatör görevi yapıyor. Bu sistemlerin stabil çalışan emulatörleri zaten var. Kur PC ye güzel bir gamepad al oyna.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2014, 01:32:27 ÖÖ »

içinde pc yahut üzerinde hali hazırda emülatör geliştirilmiş arm işlemcili embedded cihaz var muhtemelen.

shader efektleri falan görüntü kalitesi açısından tatmin edici sonuçlar üretecektir. orjinal controller'ların kullanılabiliyor olması da bir artı.

Rom'lar vasıtasıyla bir sürü sistem üzerinde bu sistemlerin oyunlarını oynayabiliyorken ne kadar ilgi çeker orası ayrı konu. Elinde ciddi kartuş arşivi olanlar değerlendirebilir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2014, 01:32:46 ÖÖ »

retron 3 tam bir çöp. Bedava versen eve sokmam. Kartuş denemeye alıyım dersin iki kartuş tak çıkartlık ömrü var. Bununda farklı olduğunu sanmıyorum.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2014, 01:40:13 ÖÖ »

işin garip tarafı elinde kartuş olanın konsol da vardır gibi geliyor. ben tam kime hitap ediyo kestiremedim. ama tabi LCDler için VB görüntü iyileştirmeleri iyi sonuçlar verebilir.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2014, 02:46:45 ÖÖ »

cengiz'e aşırı katılıyorum, madem elimde bu cihazda oynanan bir sürü konsolun kartuşu var ve konsolu aldırtacak kadar fazlalar neden lcd'de soft emulasyon versiyonlarını oynamak isteyeyim.

flash kart takayım hepsine dursun desen o da çalışmıyor, al aliexpress'ten bi hdmi android stick at bütün romları içine bitti gitti

retron 3'e bi ara en azından hardware diye niyetlenmiştim çöp olduğunu öğrenmem çok güzel oldu teşekkürler
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2014, 08:34:16 ÖÖ »

Daha önce retron 3 üzerine konuşmuştuk. Aradan geçen sürede kimsenin fikrinin değiştiğini zannetmiyorum. Üçüncü başlıkta, sanıyorum Özkan'ın partiye getirdiği, Retron'un videousu da var.

Herşey bir arada olsun diye alınabilir. Yalnız gözden kaçan şey cihazın android altyapısını kullanması. Yaklaşık aynı paralara Ouya alıp emulatör kurarsanız daha şık bir çözüm olur. Kartuşla uğraşmak derdi de olmaz.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2014, 12:00:25 ÖS »

Bu konuda cengize ben de katılıyorum. Zaten gerçek oyun kartuşu kolleksiyonu varsa birisinin doğal olarak da ilgili "gerçek" konsolları vardır.

Ancak ulaşmaya çalıştıkları pazarı da anlayabiliyorum. Bu cihaz söylediğine göre 10 sistemi destekliyor. Yani teoride ortalama 50 dolardan 10 sistem alacağınıza 150 dolar'a işi bitirin tarzı bir yaklaşım sanırım. NTSC/PAL opsiyonlarını da düşünürsek (region modlamaları düşünmezsek) 20 donanım eder.

Kolleksiyonerler için de orijinal donanımlarının daha fazla yıpranmasını istemeyip veya yer sorunu sebebiyle konsollarını paketleyip dolaba kaldıranlar için "canı çektiğinde" bi kartuş takıp oyun oynayabilmeleri için de bir çözüm olabilir...

Ancak tabii "emulasyon" mantığında düşünüldüğünde alternatifler zaten mevcut (PC ve modern konsollardaki remake'ler ve emulatörler v.s.).

Düşünce güzel, tasarımı şık ancak bu argümanlarla bi pazar bulabilirler mi? Şüpheli...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2014, 12:04:32 ÖS »

İnceleme yazılarından takip ettiğim kadarıyla pazar buluyor gibi. Ama bunu algı oyunuyla başarıyor olması hoş değil. İnsanlar orjinal kartuşları çalıştıran bu makineyi gerçek bir klon konsol olduğunu düşünerek alıyorlar. Halbuki kartuşu sadece rom imajını okumak için kullanıyor.

Almayı düşünenler varsa ellerini çabuk tutmalarını öneririm. Genesis Plus GX, SNES9x Next, VBA Next gibi emulatörlerin kodlarının izinsiz olarak kullanıldığı iddiaları var. Bu iddialar firmanın başına bela olabilir.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2014, 12:07:54 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2014, 15:12:51 ÖS »

bende cengizin fikrine katılıyorum elinde yeterince çok kartuşu olanın konsoluda vardır.

segaa nın dediği gibi de isteyen emulatörle oynayabilir

bana göre ise konsollar olsun kartlar olsun amiga vs olsun en iyi görüntüyü kendi tasarlandıkları teknolojide veriyor amigayı bi ara 135 ekrana bağlamıştım silk worm açmıştım silkwormda pixeller görünüyordu yani baya kötü görüntü idi 1084sxx monitöre bağlayınca aynı oyun oynanabilir seviyede görünmüştü gözüme bu bağlamda emulatörle çalışıcak lcd yada monitöre görüntü veren bir cihazın orjinal donanımı gibi görüntü vermesi bence biraz hayal gibi bu anlamada bencede pek işe yaramaz ancak bunları cihazı incelemeden tahmini yazıyoruz buda bir gerçek belki görünce fikrimizde değişebilir pek sanmasamda.
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2014, 15:24:21 ÖS »

Söz konusu cihaz ile ilgili birkaç inceleme videosu izlemiştim. Şahsen cihaz çık görünüyor ama tabi ki kullananlar kötü taraflarından bahsedilmediği için ona birşey diyemiyorum. Videoda görüntü ve ses kalitesi olarak gayet başarılı gibi yorumlar var. Adamalar nasıl bir karşılaştırma yaptı ona birşey diyemem.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: