Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279259 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Nisan 29, 2015, 00:46:31 ÖÖ »

@evreno, şu an şehir dışındayım. pazar günü eve dönebileceğim. bu ölçüleri ancak döndüğümde alabileceğim maalesef...

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Nisan 29, 2015, 00:59:37 ÖÖ »

@evreno, şu an şehir dışındayım. pazar günü eve dönebileceğim. bu ölçüleri ancak döndüğümde alabileceğim maalesef...

tamam üstat ne zaman müsait olursan
sana zahmet veriyorum kusuruma bakma
kabin boyaya girmeden önce kapak işlerini halletmem lazım
ama daha elektronik ile de uğraşıyorum sıkıntı yok yani
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mayıs 02, 2015, 23:46:01 ÖS »

monitörde ki kayma sorununu çözmek için baya bir çözüm denedim takip eden arkadaşlar bilirler belki
son durum ekranda resim doğru oluşuyor fakat kayma oluyordu aşağıda göründüğü şekilde

sonrasıda birçok şey denedim :

kondansatörleri yeniledim fakat bir şey değişmedi
KA358, LA7851 ve TC4030BP yi yenileri ile değiştirdim o da çözüm olmadı
tüm lehimleri yeniden yaptım görünmeyen bir çatlak yada soğuk lehim vardır diye düşünerek

oyunda sorun mu var dedim, başka bir kabine taktım ve sorunsuz çalıştığını gördüm , tv de sorunsuz çalıştığını biliyordum ama yine de emin olmak istedim

dün gece aklıma şaseye başka bir cihaz bağlamak geldi
elimde digitürk ün eski bir receiver ı vardı umarım rgb vardır diyerek bağlantıyı yaptım
scart da ki 19. pin şase nin horizontal e bağladım
çok sönük de olsa bir görüntü geldi onda da kayma vardı
sonra aklıma 20. pin çaprazlama durumu geldi onu girdim H sync ye görüntü netlenemedi hiç
sonra 19. ve 20. pini birarada şasenin H sync ye verdim ve görüntü kayması durdu

neogeo yu jammaya girdim RGB sinyalleri ve GND yi şaseye verdim
receiverın scartdan GND yi de bağladım aynı GND ye
sonra recever ın 19. ve 20. pini bağladım H sync ye şase de ki
görüntüyü netleyemedim, jamma dan gelen composit sync yi şasenin H sync ye girdim ve receiver dan gelen 19. scart pinini de aynı yere taktım
biraz H HOLD ve V HOLD ayarı arkasına ŞLAAAKKK  Kahkaha görüntü geldi

NEOGEO ve RECEIVER bir arada çalışan bir sistem oldular 

şimdi bu şasenin derdi ne ben anlayamadım ve sizlere danışayım dedim

oyunda sorun yok başka şase de çalıştığını gördüm
bu SYNC girişlerin polaritesi oluyormuş sanırım şaseden şase ye değişen
acaba MVS nin polaritesi mi sıkıntılı
receiverdan çıkan + mı - mi bilmiyorum
MVS den çıkanı da bilmiyorum dip switchlerde bununla ilgili bir ayar var mı?

önerilerinizi bekliyorum
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Mayıs 03, 2015, 21:15:34 ÖS »

Ön Kapak Ölçüler:
-------------------
A: 36.3 cm
B: 43.85 cm
C: 7.1 cm
D: 9.1 cm
E: 7.1 cm
F: 9.4 cm
G: 3.7 cm

H: 1.25 cm
I: 0.9 cm

* IMG_6374.JPG (205.35 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 1581 kez.)

* IMG_6375.JPG (196.73 KB, 768x1024 - Görüntüleme: 1530 kez.)

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Mayıs 04, 2015, 03:20:44 ÖÖ »

üstat çok teşekkürler
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Mayıs 06, 2015, 02:09:50 ÖÖ »

herkese selam,

monitörde yaşadığım sorun için sync sinyalinin polarizasyonundan şüpheleniyordum herhangi müdahale yapmadan önce pc için test yapmak istemiştim
bugün testi yapabildim ve sonuç olumlu yani monitörde görüntü var ve kayma yok
sorun kesin polarizasyon sorunu demek ki
composit sync nin polarizasyonu oyunun verdiğinden farklı olması gerekiyor anlaşılan
ben nvidia kart kullandım vsync ve hsync negatif oluyor nvidialarda ati de ise positif ve soft15khz yazılımla görüntüyü 320x240 15KHz ye getiriyor böylece monitör olması gerektiği gibi çalışabiliyor
elimde ati kart yoktu neyse ki çalıştı sistem
ati ile de çalışır diye düşünüyorum sync siyalleriin arkasında yer alan devre polarisyonları düzenliyor fakat benim yaşadığım sorun vsync ve hsync yi ayrı olarak vermeyip hsync den composit olarak vermem sanırım bu durumda sinyali düzeltemiyor yada devreye müdahale etmek lazım şuan benim için önemli değil çünkü sisteme pc bağlı olacak

çalışırken çektiğim görüntü, monitöre henüz ince ayar çekmedim

şuan sıkıntı renklerin çok sayıf olması onun nedeni vga çıkışlarının voltaj seviyelerinin arcade oyun kartlarından düşük olmasından kaynaklanıyor
vga 1.3v seviyelerinde sanırım arcade ise 5v seviyelerinde
rgb sinyallerini ampfi yardımıyla yükselteceğim nette şu devreyi buldum sizin de fikrinizi almak isterim

arcade makinesinde pc kullanan arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz bu durum için?

http://members.optusnet.com.au/eviltim/vga2arc/vga2arc.htm

bir diğer sıkıntım da ekranda yukarı,aşağı dikey olarak çok çok az bir titreme olması bu durum normal bir durum mudur
hem pc de bu durum vardı hem de oyun kartı takılı iken
çözülebilecek bir şey midir yoksa doğası gereği tüplü ekran bir titreme olabilir mi

ben birkaç makinaya baktım bazılarında aynı durum vardı bazıların da ise yoktu
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Mayıs 06, 2015, 02:34:59 ÖÖ »

VGA 0.7Vpp dir. O devre çok eski bir tasarım. Elektronikle uğraşırım dersen yapabilirsin tabii ancak 1 veya 2 transistörlü (renk başına) video amfi devreleri tutarsız olur genelde. Opampl kullanan veya daha da iyisi video için tasarlanmış amfi entegreleri kullanan bir tasarım daha sağlıklı olacaktır.

Elektronikle bu kadar uğraşmak da istemem doğrusu diyorsan direk ultimarc'dan J-PAC öneririm. Veya sadece video amfisi de satıyordu ultimarc, onu da kullanabilirsin (ki J-PAC'in üzerindeki amfi entegresinin aynısı zaten).

forumda zamanında J-PAC veya video amfisi getirtenler olmuştu sanırım, ister onlardan istersen de direk ultimarc'dan sipariş verebilirsin...

hafif titreme durumunu mesajındaki videoda ben göremedim ama video'dan anlaşılamyacak kadar az bir titreme demekki. bu konuda cevabım; hayır, hafif bile olsa hiçbir arcade monitör veya kabinde titreme olmaz. varsa sorun var demektir.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Mayıs 06, 2015, 02:38:01 ÖÖ »

aslına bakarsan kabinde zaten PC kullanacak idiysen neden o arcade monitör şasesi ile uğraştın ki o kadar? Bi tane TV kullanıp olayı bitirseydin

Bildiğin üzere TV'lerin şasesi zaten 0.7Vpp üzerinden çalışır. Yani video amfisine ihtiyacın kalmaz

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Mayıs 06, 2015, 03:01:18 ÖÖ »

VGA 0.7Vpp dir. O devre çok eski bir tasarım. Elektronikle uğraşırım dersen yapabilirsin tabii ancak 1 veya 2 transistörlü (renk başına) video amfi devreleri tutarsız olur genelde. Opampl kullanan veya daha da iyisi video için tasarlanmış amfi entegreleri kullanan bir tasarım daha sağlıklı olacaktır.

Elektronikle bu kadar uğraşmak da istemem doğrusu diyorsan direk ultimarc'dan J-PAC öneririm. Veya sadece video amfisi de satıyordu ultimarc, onu da kullanabilirsin (ki J-PAC'in üzerindeki amfi entegresinin aynısı zaten).

forumda zamanında J-PAC veya video amfisi getirtenler olmuştu sanırım, ister onlardan istersen de direk ultimarc'dan sipariş verebilirsin...

hafif titreme durumunu mesajındaki videoda ben göremedim ama video'dan anlaşılamyacak kadar az bir titreme demekki. bu konuda cevabım; hayır, hafif bile olsa hiçbir arcade monitör veya kabinde titreme olmaz. varsa sorun var demektir.

elektronik sorun değil üstat hallederim
chip olarak önerdiğin bir chip varmı?

video da anlaşılamıyor evet, çok çok çok az bir titreme aslında
kondansatörler yenilendi aslında yenilenmese belki ondandır diyeceğim ama

arcade monitör kullanmamın sebebi üzerinde gelmiş olması ve tüpünün hoşuma gitmesi ayrıca tv şaseleri biraz büyük oluyor mevcut şasenin dış kısmı uyumsuz olabilirdi
ayrıca daha sonra oyun da bağlayabilmek istiyorum

inat ettim çözeceğim ben bu aleti diye sonunda oldu
aslında fena olmadı; olmayan arızayı ararken şase hakkında baya bir bilgim oldu, diğer şase yi de bir ara eksiklerini tamamlayıp tamir edebilirim
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Mayıs 06, 2015, 18:32:36 ÖS »

arcade şaşesi TVye göre daha güzel scanlinelar üretiyor bir de MAME olduğu kesinlikle anlaşılmıyor.
O titreme sorunu bende de var ama oyuna göre değişiyor. şasede sorun yok yani. belki amfiyi yapınca düzelir.

---edit:
oyuna göre değişiyor derken bazı oyunlarda anlaşılmıyor, zaten öyle gözü rahatsız eden aşırı belirgin birşey değil. masaüstü en belirgin olduğu yer.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2015, 18:36:54 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Mayıs 08, 2015, 00:22:40 ÖÖ »

arcade şaşesi TVye göre daha güzel scanlinelar üretiyor bir de MAME olduğu kesinlikle anlaşılmıyor.
O titreme sorunu bende de var ama oyuna göre değişiyor. şasede sorun yok yani. belki amfiyi yapınca düzelir.

---edit:
oyuna göre değişiyor derken bazı oyunlarda anlaşılmıyor, zaten öyle gözü rahatsız eden aşırı belirgin birşey değil. masaüstü en belirgin olduğu yer.

evet cengiz düşük çözünürlüklü arcade şaseler de dediğin gibi daha iyi scanlinelar oluyor, daha iyi derken aslında belirgin oluyor bendeki ekranda ise scanlinelar daha az belirgin benim şase 15/25 Khz
şuan 15 Khz de çalışıyor ama

şase üzerinde RGB potları vardı onları ayarladım renkler daha belirgin oldu ama hala tam istediğim gibi değil

nette rgb için amfi ararken şu chip i buldum THS7314
tr de bulamadım ebay dan sipariş geçtim kullanınca yorumlarımı yazarım

ekranda ki titreme evet çok rahatsız edici değil
dediğin gibi bazı oyunlarda belirgin bazısında daha az belirgin
birde şunu fark ettim ekranın alt kısmında titreme yok üst tarafta var
ekranın orta kısımlarına doğru yine çok az belirgin dalga gibi görüntü var özellikle düz zemin renklerde belli oluyor
ekranın sağ üst tarafında renk değişimi vardı ben degaus ederek onu düzeltmiştim ama degaus a çok kısa basıp çektim hemen
acaba degaus mu etmem lazım monitörü

kontroller için elimde eski bir klavyeler var usb
içerisindeki chip i kullanacağım damla şeklinde olmayan normal bacaklı chip datasheet de detayları verilmiş zor bir iş değil yani, diğer fonksiyonları da içerisine alacak bir devre yapıp tek devreden jamma ya gireceğim

bakalım şu siparişlerim gelsin de, 2 hafta sürer herhalde en az

bu arada şu kapakların işlerini çözersem iyi olucak

içerisine pc koyacağım elimde eski p3 bir makinam vardı onun kasası nispeten küçük bir kasa elimde ki anakarta da uydu onu kullanıcam
jeton kısmının olduğu tarafa koymayı düşünüyorum
jeton mekanizmasını da ona göre ayarlamayı düşündüm cdrom un olduğu kısmı çekmece gibi yaparım paralar oraya düşer Kahkaha

diğer taraf asıl oyun kartı olan yerde rezerve kalsın ilerde oyun kartı da bağlama planım var özellikle neogeo olan elimde ki mvs yi
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Mayıs 08, 2015, 02:35:48 ÖÖ »

Lm 1881 diye chip parca var onu bir arastir sana yardimci olabilir

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Mayıs 08, 2015, 10:43:45 ÖÖ »

Kalvye cipleri ve klavye haclemek iyibir cozum gibi ama ghosting effect mi neydi, bisey vardi. Cok fazla tusa basilinca ayni anda ya algilamiyor yada matrixine gore baska tus olarak algiliyor. Benim kisisel tavsiyem twin joypadler: iki kol tek usbye bagli. Hem uzerinde gereksiz analog kollar vb falan da yok. kol basina yonler haric 10 girdi sagliyor yani toplamda 20. herturlu ihtiyacini gorur ve ghosting vb de olmaz. Benim kabin videosuna bi bakabilirsin istersen. Eminim sen benden daha temiz yapabilirsin
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2015, 12:18:55 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #73 : Mayıs 08, 2015, 10:47:09 ÖÖ »

Bu arada benim kollar twin degil normal analoglu kollar. Joypad hacklerken de dikkat edilmesi gereken noktalardan biride yon tuslarininda bazen ortak ground olmaya biliyor. Genellikle basit yapili ama turbo ozelligi olan kollarda bu sorun var.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Mayıs 08, 2015, 12:30:27 ÖS »

Lm 1881 diye chip parca var onu bir arastir sana yardimci olabilir

mesa o chip i gördüm evet araştırma yaparken fakar o chip rgb amfi olarak kullanılamaz o composit videO sinyalinden sync leri ayırmak için kullanılıyor, ürün aldığım satıcıda lm1881 de vardı ondan da aldım, mvs nin ortak sync sini h ve v ayırıp denemek için

Kalvye cipleri ve klavye haclemek iyibir cozum gibi ama ghosting effect mi neydi, bisey vardi. Cok fazla tusa basilinca ayni anda ya algilamiyor yada matrixine gore baska tus olarak algiliyor. Benim kisisel tavsiyem twin joypadler: iki kol dek usbye bagli. Hem uzerinde gereksiz analog kollar vb falan da yok. kol basina yonler haric 10 girdi sagliyor yani toplamda 20. herturlu ihtiyacini gorur ve ghosting vb de olmaz. Benim kabin videosuna bi bakabilirsin istersen. Eminim sen benden daha temiz yapabilirsin

cengiz evet o olayı eskiden hatırlıyorum ps2 klavyelerde daha çok oluyordu birde klavyeden klavyeye değişiyordu o durum bazısında sorun yaratmıyordu, usb klavyelerde ise o sorunun çok oluşacağını sanmıyorum
2 kişi tek klavye ile çok oyun oynadık denk gelmedi en azından
özellikle tuş aynı matris üzerinde ise sorun çıkarması daha olasılıklı oluyor, bakalım memnun kalmazsam başka çözüm üretirim
önerdiğin joystick çözümü yada başka bir çözüm olabilir
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: