Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OkBaby kabin restorasyon  (Okunma Sayısı 279261 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #120 : Haziran 17, 2015, 14:46:47 ÖS »

eğer zımpara ve parlatma işine girişeceksen diğer parçalarda peroksit ile uğraşmana gerek yok. zaten peroksitin etkilediği yüzeyi zımpara ile alıyorsun.

parlatma işini de araba pasta cilası ile yapabilirsin. şu turtle wax miydi neydi ben onunla gayet başarılı sonuçlar almıştım.

zımpara makinan nasıl? yuvarlak mı? fare denilen üçgenlerden mi? yuvarlaksa ucuna keçe uç takıp parlatma da yapabilirsin, düşük hızda ama! aynı yerde çok tutarsan plastik ısınır ve erir.

parlatma işini önce tek parçada deneyebilirsin. tatminkar bir sonuç alırsan diğer parçaları tek tek değil kabini bir araya getirdikten sonra bir bütün halinde yap, araba gibi yani. böylece hem eşit parlaklık olur hem de daha kolay bitirirsin işini.

kavisli yüzeyleri zımparalamak için de sünger zımpara tavsiye ederim. son zımpara katı için 1200'lük su zımparası kullanırsan neredeyse pasta cilaya bile ihtiyaç duymayacak kadar parlak sonuçlar alabilirsin (yine de en son pasta cila yaparak "cillop" gibi tamamlarsın işi)

bak bu iş güzel sonuçlanırsa bende deneyebilirim.

üstat peroksit yapılmadan küçük bir bölgede denedim fakat çok fazla uğraştırıyor, peroksit yapılınca yüzeyde olan dalgalanmaları zımpara ile çok kolay gideriliyor zımpara yapıldığı için küçük çizikler falan da yok oluyor güzel oluyor yani
zımpara sonrası mat oluyor yüzey 1200 zımpara da atılabilir en son kat olarak üzerine de pasta ile parlatma yapıldımı sıfır gibi olur diye düşünüyorum

turtlewax ı bir denerim olmazsa
bu işlerle uğraşan birilerinden de ek fikirler almak lazım iyi sonuçlar veren ürünleri onlar daha iyi bilir herhalde

zımpara makinam fare şeklinde olanlardan dönen yuvarlak değil
dar yerlere falan güzel işlem yapılabiliyor bu şekilde olanlarla
yuvarlak olandan da alabilirim daha sonra belki bakalım
ama parlatma için şarjlı matkap var ona takılan setler var birkaç görmüştüm o şekilde de yapabilirim

bende önce bir parçada deneyip kabini bir araya getirdikten sonra bu işlemi yapmayı düşünüyordum daha kolay olur çünkü

sünger zımpara vardı bende evet kavisli yerlerde rahat oluyor
1200 numarasından alıp deneyeceğim
pasta cila olmadan mat kalacak gibi pasta cila yapılırsa tam süper olur

tüm süreçler bitince süreçleri ve nihai sonucu zaten paylaşıyor olacağım kararı sonuca göre verirsiniz ama bence güzel olacak gibi Kahkaha
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2015, 14:49:22 ÖS Gönderen: evreno » Logged
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #121 : Haziran 19, 2015, 01:05:04 ÖÖ »

@evreno : Bu proje için çok ilgi olmaması normal. Arcade'ler Türkiyede revaçta iken şu an retronun gözbebeği çocuklar evlerinde kimi konsolu ile kimisi de bilgisayarı ile steril bir hayat yaşıyorlardı ** Bu steril ortamda yetişmemiş misal benim gibi adamlar da ancak para noktasında belli bir rahatlığa ulaştıktan sonra dönüp bakabiliyorlar arkalarına. Meraklı olan yine benzer çoğu kişinin de muhtemelen kurcalama ile arası çok yoktur, hazırı tercih ederler.

Yavuz'un da dediği gibi projeyi salt kendin için yapıyosan bile o projeyi yapmaya değer. Ortaya güzel bir şey çıkarsa ilgi sonra illaki gelir. Bakarsın Türkiyeden gelmez yurtdışından gelir.

Bu arada ben en azından arduino ile usb keyboard örnek uygulamasını çalıştırmayı başardım. (Başardım diyorum harbi basit bir şey 2-3 gündür terletti çünkü beni )

Shift register'lar ile input'u multiplex etme ve jamma fingerboard'u ile interface etme kısımları var. Belirli bir noktaya getirdiğimizde ayrı bir konu üstünden ilerletebiliriz projeyi.

** : Tüm genellemeler yanlıştır.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #122 : Haziran 19, 2015, 10:44:18 ÖÖ »

@i_r_on

öncelikle çalışmalarında sana da kolay gelsin
evet kendim içinde olsa projeyi yapıp paylaşmak şuan ihtiyaç duyan birkaç kişiye ve daha sonra duyabilecek belki birçok kişiye fayda sağlayacaktır.

ki bende zaten çalışmalarımı tamamlayınca bunları paylaşıyor olacağım
projenin keyboard kısmını klavyeden sökülecek chiplerle yaparım diye düşünüyordum ama mcu lu bir sistem tabi ki çok çok iyi olur

yalnız sen arduino ile yaptın sanırım ben onu hiç kullanmadım daha önce
bacak sayısı yetersiz sanırım shift register kullanacağını belirmişsin
ilerlemeler doğrultusunda ayrı bir başlıkta projeyi yürütebiliriz

bu arada arduino nun maliyeti nedir benim hazır ürün almadan kendim hazırlamak istememin 1. sebebi maliyet diğer sebebi de hobi tarafı
eğer ortaya çıkacak ürün j-pac ın maliyetine denk gelecekse anlamı kalmaz ben o yüzden pic işlemci kullanılabilir diye düşünmüştüm daha uygun fiyatlı oldukları için
arduino yu işlemci gibi kendi pcb mize montajlıya biliyor muyuz
kullanmadığım için nasıl olduğu hakkında bilgim yok
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #123 : Haziran 19, 2015, 10:51:12 ÖÖ »

mesela şu ürün pcb montajı açısından hem iyi görünüyor hemde fiyat olarak uygun
bununla olabilir mi mesela

http://www.direnc.net/ARDUINO-PRO-MINI-5V,PR-20345.html
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #124 : Haziran 19, 2015, 11:06:28 ÖÖ »

Maliyet anlamında pic'ten farkı yok. Profesyonel satılan ürünlerden pahalı olmayacağı kesin.

Arduino sadece geliştirme için, prototip yapmayı kolaylaştırıyor. Proje bitiminde çıplak ATMega işlemciye de geçilebilir. Ha arduino klonları da öyle pahalı değil. Arduino Nano'nun tanesi 2.5 dolar. Çıplak işlemciye dönersen de işlemcilerin fiyatları perakendede bundan çok ucuz değil. Pcb daha kompakt olsun, basit olsun denilirse pek tabii fiyatı da sallayıp çıplak işlemciye geçilebilir.

Bu arada Arduino Nano pcb üstünde monte edilebilecek bir formatta geliyor.

Fiyat olarak TR'yi baz alma, şu ürünlere bakabilirsin :

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-1PCS-Nano-3-0-controller-compatible-with-nano-CH340-USB-driver-NO-CABLE-for/32259793183.html

http://www.aliexpress.com/item/Pro-Mini-Module-Atmega328-5V-16M-For-Arduino-Compatible-With-Nano/2021666535.html

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #125 : Haziran 19, 2015, 11:12:40 ÖÖ »

fiyatlar gayet uygun
2. link de olan çok daha iyi aslında
ana pcb üzerine dişi pin header montajlayıp bunu da üzerine takıp kullanılabilir arızalanması durumunda yenisini al tak çalışsın
smd parçaları direk pcb ye montajlamak daha sıkıntılı iş
uğraşmaya gerek yok
birde bunların programlama işi nasıl?
usb den pc ye bağlamak yeterli mi?
yoksa ayrıca programlama için cihaz mı almak gerekiyor
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #126 : Haziran 19, 2015, 11:15:53 ÖÖ »

Usb'den bağlamak yeterli. üzerinde arduino'nun bootloader'ı var. Arduino ide'si ile programlayabiliyorsun. Muhtemelen ide yüklemeyi gerektirmeyen daha basit programlar da vardır. Ben hep ide'yi kullandım.

İstersen board üstündeki icsp header'ı ve icsp destekleyen bir programmer da kullanmak mümkün.

Giriş yapması çok kolay bir sistem. Arduino ide içinde bir sürü sample var.

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #127 : Haziran 19, 2015, 11:25:26 ÖÖ »

ben pic ve stm üzerinde çalışma yapmıştım daha önce
uygun bir zamanda bu arduino yu inceleyeyim bir olmazsa
kaynak sayısı da bol sanırım bunun
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #128 : Haziran 19, 2015, 11:28:08 ÖÖ »

V-USB yerine ATmega32u4 işlemci ile donanımsal USB desteği sağlayan Pro Micro daha mantıklı olmaz mı?

Daha önce şurada bahsetmiştim:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10485.msg112848#msg112848

Tapuino projesinin asıl sahibinin de şöyle bir çalışması var:
http://sweetlilmre.blogspot.com.tr/2015/01/arduino-pro-micro-arcade-controller.html
« Son Düzenleme: Haziran 19, 2015, 11:30:42 ÖÖ Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #129 : Haziran 19, 2015, 11:50:41 ÖÖ »

@evreno : Evet bol miktarda kaynak var.

@Özay  : Pro micro da olur, ben bunu duymuştum aslında ama ucuz clone'u olacağı aklıma gelmemişti. Şimdi çinden sipariş etsek en azından 1 ayı var. Elimizde nano'lar varken bunla devam etmek daha mantıklı. Vusb'nin güzelliği çıplak atmega'lara da uygulanabilir olması aslında. Tapuino'yu yapan eleman niye iki adet kullanmış bunlardan anlam veremedim. Tek bir tanesinde shift register'lar yardımı ile çoğaltabilirdi input'u. Yavaş olur diye mi desem sanmıyorum. Her 8 input'a bir shift register kullansan en fazla 8 misli yavaşlatırsın input okumayı ki joystick / klavye girdisi için önemsiz bir yavaşlama olur bu. İnsan evladı butona ne kadar hızlı basabilir ki?

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #130 : Haziran 19, 2015, 12:09:08 ÖS »

bazı oyunlarda butona basılı tutma olduğu için belki sıkıntı olabilir bilmiyorum denemek lazım
zaten ucuz bir şey bu ürün 2 adet kullansak da olur
v-usb de iş yazılımsal yapıldığı için işlemciyi meşgul edecektir o da biraz yavaşlık getirebilir
ama sorun olmayabilir de
dediğim gibi denemek lazım
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #131 : Haziran 19, 2015, 12:17:00 ÖS »

bu arada simon un paylaştığı link de bu işin zaten yapıldığı görünüyor
ggolem in yazdığı kod kullanılamaz mı
o da arduino ile yapmış ve baya bir buton desteği var sanırım
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #132 : Haziran 19, 2015, 12:28:24 ÖS »

@Ozay : Kullanılır tabii neden kullanılmasın. Butona basılı tutmanın sıkıntı olacağını sanmam. Önemli olan butona basma / bırakmayı ne kadar hızlı yapabildiğin, devrenin maksimum algılayabildiği frekans. Devrenin algıladığı frekansın diğerinden yüksek olması lazım.

Keyboard encoder'da olan ghosting falan gibi şeyler bu tip devrelerde mümkün değil bu arada her input için ayrı bağlantı kullanıldığı için.

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #133 : Haziran 20, 2015, 22:35:36 ÖS »

Ghosting olmaz diye işkembe-i kübradan sallamışım. Eleman devresinde klavye yerine niye joystick emüle etmiş diyordum. Sebebini anladım. Standart klavye rapor formatında eş zamanlı 6 tuş basımı gönderilebiliyormuş. Extended yahut bitmap rapor formatlarını kullanmak gerekiyor eş zamanlı daha fazla tuş basımı düşünülüyorsa. Bu arada vusb ile gelen örnek sketch'ler oldukça primitif kalıyor.

Dün shift register ile 7 butonlu bir devre yaptım. Dur dedim Quake'in klavye kısmını oynayabiliyor muyum bununla. Malesef olmuyor çünkü sadece sendKeyStroke diye bir method yapmışlar bastığın tuşu ardarda gönderip duruyor ve eş zamanlı tuş basımı için de bir şey yok. Joystick raporlamasında muhtemelen bastı bıraktıyı da senin takip etmene gerek yok.

Örnek basit kütüphane yazı yazdırma için kullanılabilir ancak klavyeden oyun oynatmak için epey bir geliştirme yapmak lazım. Bu yüzden ben de iki adet joystick emüle etmeye çevireceğim muhtemelen işi.

twitter | blog
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #134 : Haziran 20, 2015, 22:42:03 ÖS »

Sıkıntı yok iron
Hobi için cırmalıyoruz
Saç baş yoldursada bazen
Ben yine de keyif alıyorum
Bu arada ggolem in çalışması Joystick di
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18   Yukarı git
Yazdır