eğer zımpara ve parlatma işine girişeceksen diğer parçalarda peroksit ile uğraşmana gerek yok. zaten peroksitin etkilediği yüzeyi zımpara ile alıyorsun.
parlatma işini de araba pasta cilası ile yapabilirsin. şu turtle wax miydi neydi ben onunla gayet başarılı sonuçlar almıştım.
zımpara makinan nasıl? yuvarlak mı? fare denilen üçgenlerden mi? yuvarlaksa ucuna keçe uç takıp parlatma da yapabilirsin, düşük hızda ama! aynı yerde çok tutarsan plastik ısınır ve erir.
parlatma işini önce tek parçada deneyebilirsin. tatminkar bir sonuç alırsan diğer parçaları tek tek değil kabini bir araya getirdikten sonra bir bütün halinde yap, araba gibi yani. böylece hem eşit parlaklık olur hem de daha kolay bitirirsin işini.
kavisli yüzeyleri zımparalamak için de sünger zımpara tavsiye ederim. son zımpara katı için 1200'lük su zımparası kullanırsan neredeyse pasta cilaya bile ihtiyaç duymayacak kadar parlak sonuçlar alabilirsin (yine de en son pasta cila yaparak "cillop" gibi tamamlarsın işi)
bak bu iş güzel sonuçlanırsa bende deneyebilirim.
üstat peroksit yapılmadan küçük bir bölgede denedim fakat çok fazla uğraştırıyor, peroksit yapılınca yüzeyde olan dalgalanmaları zımpara ile çok kolay gideriliyor zımpara yapıldığı için küçük çizikler falan da yok oluyor güzel oluyor yani
zımpara sonrası mat oluyor yüzey 1200 zımpara da atılabilir en son kat olarak üzerine de pasta ile parlatma yapıldımı sıfır gibi olur diye düşünüyorum
turtlewax ı bir denerim olmazsa
bu işlerle uğraşan birilerinden de ek fikirler almak lazım iyi sonuçlar veren ürünleri onlar daha iyi bilir herhalde
zımpara makinam fare şeklinde olanlardan dönen yuvarlak değil
dar yerlere falan güzel işlem yapılabiliyor bu şekilde olanlarla
yuvarlak olandan da alabilirim daha sonra belki bakalım
ama parlatma için şarjlı matkap var ona takılan setler var birkaç görmüştüm o şekilde de yapabilirim
bende önce bir parçada deneyip kabini bir araya getirdikten sonra bu işlemi yapmayı düşünüyordum daha kolay olur çünkü
sünger zımpara vardı bende evet kavisli yerlerde rahat oluyor
1200 numarasından alıp deneyeceğim
pasta cila olmadan mat kalacak gibi pasta cila yapılırsa tam süper olur
tüm süreçler bitince süreçleri ve nihai sonucu zaten paylaşıyor olacağım kararı sonuca göre verirsiniz ama bence güzel olacak gibi